OBČINA ODRANCI

” LOTERIJA ZAPRAVLJENIH PRILOŽNOSTI STALA ZMAGE “

” LOTERIJA ZAPRAVLJENIH PRILOŽNOSTI STALA ZMAGE “

Za nedeljsko uvodno tekmo spomladanskega dela, ki jo je naša ekipa odigrala proti ekipi ŠNK Bakovci, moramo priznati, da smo odkrito pričakovali popoln izkupiček naše ekipe. Že jeseni je ekipa v Bakovcih zapravljala tudi 100 % priložnosti, žal je bila vaja ponovljena tudi to nedeljo. Žoga enostavno ni hotela v mrežo, čeprav je dvakrat vendarle končala za hrbtom vratarja Karolija, a žal tudi dvakrat za hrbtom Raduhe. Poglejmo podrobnosti.

 

002

 

V tekmo so varovanci trenerja Rajbarja krenili napadalno in zgolj 4 minute so bile potrebne, da je sledila prva resnejša priložnost. Žugelj je nevarno prodrl pred gol gostov, Karoli mu je nevaren poizkus blokiral, odbito žogo pa je Gostan poslal čez prazno mrežo gostov. Vse do 30.minute je bilo stanje na igrišču precej mirno, naša ekipa pa je veliko poizkušala predvsem po desni strani prek Matjašeca in tudi Kalamarja. Prav slednji je v 30.minuti s predložkom lepo našel Gostana, kapetan pa je z glavo meril čez gol. V 34.minuti pa šok za domačo ekipo in tudi gledalce …

0:1 Kreft (34.minuta)

V 34.minuti je Jerebic na robu svojega kazenskega prostora storil prekršek in sledil je prosti strel za goste. Izvajalec je bil Kreft in žogo neusmiljeno poslal na oddaljenejšo vratnico. Raduha je bil prekratek in tresla se je naša mreža, gostje pa se veselili vodstva brez prave predhodne priložnosti.

Da bi bila stvar še hujša, je sledilo povišanje vodstva gostov …

0:2 Brumen (38.minuta)

Alen Brumen je po podaljšani žogi krenil pred naš gol in žogo poslal v krajši kot, ter še drugič premagal Raduho. Gostje so vodili že z 0:2, kar je bilo presenetljivo.

Že v naslednji minuti bi lahko naša ekipa rezultatsko bila gol bližje. Spet predložek Kalamarja z desne strani, obramba gostov je pred golom žogo izbila na 2.vratnico, kjer se je osamljen znašel Zver in s t.i. “prve” streljal, a zadel vratnico. V 41.minuti je imel po podaljšani žogi Matjašeca priložnost še Žugelj, a je meril v vratarja Karolija. Prvi del igre se je tako končal pri vodstvu gostov z 0:2.

001 (1280 x 853)

S tokratno točko naša ekipa in tudi gledalci niso bili posebej zadovoljni

Nadaljevanje je potekalo v senci obleganja vrat Bakovcev skozi ves polčas. V 52.minuti je Pavel Gregor streljal s 30m, Karoli je bil na mestu. Trener Rajbar je ob polčasu Uroša Pavla zamenjal z Ivom Balažicem in slednji je 56.minuti prodrl po desni strani, asistiral do Gostana, njegov strel je končal v bloku gostov. V 62.minuti spet predložek Balažica z desne, Karoli je predložek odbil, a ga je vnovič nastreljal Gostan. V 69.minuti je z 20m streljal Toplek, Karoli je bil uspešnejši. Medtem je na igrišče stopil tudi Kociper, v isti minuti streljal, a Karoli je spet branil. V 71.minuti si je Jerebic na nasprotni strani privoščil veliko napako, žogo 20m od vrat Raduhe izgubil,  na srečo pa Čalopa akcije 1-1 z Raduho ni izkoristil in naš vratar mu je poskus ubranil.

003

1:2 Toplek (77.minuta)

V 77.minuti pa sledi znižanje vodstva gostov. Toplek je imel nekaj več, kot 30m od gola gostov precej prostora in odločil se je za strel proti golu. Očitno je ta udarec povsem presenetil Karolija, ki je stal v popolnoma drugem kotu in žogo zgolj s pogledom pospremil v mrežo. Naša ekipa je začutila priložnost za spremembo izida.

2:2 Gostan (79.minuta)

In res je bilo temu tako. V 79.minuti je Matjašec izvajal enega izmed številnih udarcev iz kota, v gneči pa je visoko skočil Gostan in z glavo s pomočjo vratnice izenačil na 2:2.

V zadnjih 10 minutah je sledilo še nekaj priložnosti naše ekipe, tudi za zmago. Gostje so se bili prisiljeni krčevito braniti. V 81.minuti je napadel rezervist Horvat, streljal, Karoli je spet branil, toda Kociper tudi odbitka ni uspel spraviti za hrbet vratarja gostov, ki je bil še drugič na mestu. Minuto pozneje nova akcija Kocipra in Horvata. Tokrat podajalec Kociper na 2.vratnico, kjer je Horvat osamljen udaril čez gol. Slednji je v 85.minuti s podaljšano žogo zaposlil Gostana, ki je streljal mimo gola…

004

…. Toda ni šlo. Vse do izteka 90. je ostalo pri 2:2 in delitvi točk. S tem so bili vsekakor bolj zadovoljni gostje, manj oz. nič naša ekipa in tudi njeni navijači. Tokrat je “žoga” pokazala, da je zares okrogla, naboji naše ekipe, pa razen dogajanja med 77. in 79.minuto tokrat prazni.

Upamo, da bo bolje na praznično soboto na Gradu in da se vendarle prekine “čarovniški urok” gostovanja na Goričkem.

D.Č.

Foto: Matej Kranjec