OBČINA ODRANCI

TOPLEK IZKORISTIL DVE ENAJSTMETROVKI NA GRADU

 

” TOPLEK IZKORISTIL DVE ENAJSTMETROVKI NA GRADU “

Praznična sobota je postregla s prav vsemi tekmami na tretjeligaškem vzhodu. Veselje je prinesla tudi v našo ekipo, ki je dosegla prvo spomladansko zmago in to ne kjerkoli, ampak na Gradu, kjer je v preteklosti doživela že nemalo porazov. Žal pa ima zmaga nekoliko grenak priokus, saj je terjala davek poškodbe Hozjana in rdeči karton Zvera. Poglejmo podrobneje…

Prvi polčas tekme je pred cca. 150 gledalci minil v igri med obema kazenskima prostoroma. Oba vratarja sta bila bolj ali manj brez dela, zapisali pa smo zgolj strel Viraga s 16m po preigravanju v 16.minuti in  poskus Topleka v 31.minuti. Obakrat je bil na mestu Klemenčič. V 35.minuti si je pri izbijanju žoge mišico poškodval Hozjan, ki je dobil priložnost od prve minute. Trener Rajbar je bil prisiljen poseči po prvi menjavi in na igrišče poslal Balažic Jerneja. V prvem delu igre torej zadetkov ni bilo, dogajanje na igrišču pa nič posebnega. Zato pa je bilo toliko bolj zanimivo dogajanje v nadaljevanju.

V 52.minuti je moral posredovati naš vratar Raduha, ko je reševal zvit poskus Belne z glavo. Naslednjih slabih 20.minut se je dogajanje vnovič preselilo med oba kazenska prostora.

RDEČI KARTON – Zver (71.minuta)

V 71.minuti je Zver na sredini igrišča storil prekršek nad domačim igralcem, sodnik Tkalčič pa je kljub burnim protestom naše publike Zveru pokazal karton rdeče barve in ga poslal pod predčasno prho.

1917938_10153347064816262_7586690984720448921_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Že v 58.minuti je namesto Kocipra v igro vstopil Žugelj in precej poživil igro naše ekipe, rezultat tega je bilo dogajanje med 76. in 83.minuto.

0:1 Toplek (76.minuta) – enajstmetrovka

V 76.minuti je Gostan lepo z glavo podaljšal žogo do Žugelja, ki se je znašel sam pred vratarjem Klemenčičem, Banfi ga je zaustavil s prekrškom, Tkalčič pa pokazal na belo točko. Izvajalec je bil Toplek in brez težav našo ekipo povedel v vodstvo z 0:1

 

0:2 Toplek (83.minuta) – enajstmetrovka

Žugelj je bil “krivec” tudi za drugo enajstmetrovko, katera je sledila v 83.minuti. Tokrat je v prodor krenil po levi strani, v kazenskem prostoru pa ga je nepravilno vnovič zaustavil Banfi, a jo tokrat odnesel brez kartona. Sledila je nova enajstmetrovka, odgovornost pa je vnovič prevzel Toplek, Klemenčič je bil tokrat na žogi, toda kljub vsemu se je tresla domača mreža.

 

Naša ekipa je nato tekmo kljub igralcu manj brez težav pripeljala do konca in slavila prvo spomladansko zmago, po dolgem času v Gradu. Naslednjo nedeljo v Odrance prihaja Polana in upamo na novo zmago.

D.Č.