OBČINA ODRANCI

Napovednik 18.kroga 3.SNL-V: “Sosedski El Classico – BELTINCI:ODRANCI”

Pa je spet tu … najbolj obiskan, najbolj čustveno nabit in eden najprepoznavnejših dvobojev na območju Prekmurja v zadnjih letih … sosedje smo se kar enotno odločili, da ga poimenujemo po “španskem” vzoru kar “sosedski El Classico” med Odranci in Beltinci. Minilo je zgolj nekaj mesecev in soseda se bosta spet pomerila, tokrat v beltinskem športnem parku.

Zgodovine sosedskega dvoboja pravzaprav ni potrebno posebej predstavljati. V Beltincih je imela več uspeha naša ekipa, v Odrancih Beltinčani, tista, odločilna je bila lansko leto odigrana v Lipi in vemo, kako se je končalo.

31440162047MKR_6865

Gostan je med drugim odločal tudi derbi v Lipi, kjer je naša ekipa osvojila edino domačo zmago proti Beltincem. So prav Beltinci prizorišče, kjer se lahko vnovič razigra? (foto: Pomurec.com)

Toda zgodovine ne gre preveč pogrevati… kar se je zgodilo, se je lepo spominjati, tokrat pa je na sporedu nova epizoda. Glede na lestvico so tokrat v prednosti naši zahodni sosedi, ki z razliko 9 točk vodijo pred Muro, naša ekipa zaostaja 10 točk. Ampak prepričani smo, da ta točkovna razlika na tem dvoboju ne bo igrala primarnega pomeni. To je tako, kot vselej tekma zase in tista ekipa, ki bo imela “boljšo nedeljo” bo preprosto zmagovalec. Jeseni so bili to Beltinčani, ki so z dvema zadetkoma Tkalca slavili pred 1000 glavo množico v Odrancih. Naša ekipa je odigrala “bledo” tekmo in slavje gostov je bilo upravičeno.

31442775512MKR_9910

Tekmo 5.kroga je v Odrancih z dvema zadetkoma pred 1000 gledalci odločil Tkalec Jernej (foto: Pomurec.com)

Sedaj je čas za revanšo…. Naša ekipa bo igrala brez kaznovanih Zvera in Kalamarja, domačini brez Šnajderja. Varovanci trenerja Rajbarja preprosto v beltinski šumi nimajo kaj izgubiti, v primeru zmage pa bi vnovič malce začinili boj za prvaka. Navsezadnje jim očitno gostovanja v tej sezoni bolj ležijo. V gosteh so zmagali 6x, doma 5x, v gosteh zadeli 23x, doma “zgolj” 16x. Toda to je statistika, v nedeljo bo govoril nogomet.

Kljub temu, da smo bili v nedeljo malce razočarani, tudi “jezni” pa verjamemo, da bo v nedeljo v Beltince spet krenilo veliko naših navijačev. Ekipa potrebuje podporo, zato enostavno morate biti zraven. Žoga bo s sredine krenila ob 16.00.

VABLJENI !!!