OBČINA ODRANCI

Še drugič v tej sezoni poraženi od Beltinec

Sosedski “El Classico” je spet postregel s pisano zasedbo gledalcev. V Beltincih se je spet zbralo “uradnih” 900 gledalcev, po našem mnenju tam okrog 1000. Drugo “snidenje” sosedov v tej sezoni je na našo žalost postreglo z drugo zmago Beltinec, ki so tako na lestvici še povišali prednost pred Muro na +11, pred našo ekipo pa na +13.

20160410-20160410-DSCF7951

Domačini so dominantneje pričeli derbi in si v 5.minuti pripravili priložnost prek Botjaka, ki je meril s kakih 30m in Raduha je bil prvič na delu in strel ubranil.

1:0 Tkalec (11.minuta)

V 11.minuti pa je moral naš mladi vratar prvič po žogo v svojo mrežo. Domačini so z dolgo podajo lepo zaposlili Marošo, ki je na levi strani preigraval Pavla in pri svoji nameri tudi uspel, saj je Pavlu spodrsnilo in poslal predložek na Tkalca, ki je osamljen v 16-metrskem prostoru zatresel našo mrežo in poskrbel za slavje domačih navijačev.

Že v naslednji minuti je Botjak spet lepo zaposlil Tkalca, ki je tokrat nastreljal Raduho. V 16.minuti vendarle priložnost naše ekipe. Z 20m je steljal Matjašec, a meril čez gol. V 23.minuti spet nevarna situacija pred našim golom. Podajo iz kota je izvedel Sreš, Maroša je meril z glavo, skorajšnji zadetek pa je na golovi črti preprečil Toplek in žogo z glavo izbil v kot.

20160410-20160410-DSCF8171

2:0 Kovač (26.minuta)

Na našo žalost so domačini v 26.minuti še drugič zadeli. Akcija se je odvijala po desni strani, predložek Maroše je letel izven kazenskega prostora, kjer je Sreš z globinsko žogo lepo našel Kovača, ki je s strelom na oddaljenejšo vratnico še drugič zadel in spet povzročil val navdušenja na polni beltinski tribuni.

V 40.minuti je Raduha krenil iz svojega gola in slabo izbijal, Sreš je meril na prazen gol, za las mimo vrat. Rezultat 2:0 se je obdržal vse do odhoda na odmor.

3:0 Kovač (53.minuta)

Naš trener Rajbar je že v 1.polčasu Žugelja zamenjal z Urošem Pavlom, a se tudi ta menjava ni obrestovala in domačini so v 53.minuti še tretjič zadeli in derbi je bil navidez odločen. Predložek spet z leve strani, tokrat Horvat, na oddaljenejši vratnici pa je Kovač osamljen s pravim volejem zadel še tretjič.

Nato pa vendarle pritisk naše ekipe …

20160410-20160410-DSCF8263

3:1 Gostan (59.minuta)

59.minuta je ponudila zadetek naše ekipe, a še ta je bil sprva dvakrat razveljavljen s strani sodnikov. Sreš je vračal žogo svojemu vratarju Kuzmi, namero je prestregel Gostan in preigral Kuzmo, ter zadel za 1:3. Stranski sodnik je signaliziral prepovedan položaj, ki seveda v tem primeru nikakor ni prišel v poštev. Njegovo odločitev je sprva spoštoval glavni sodnik Mežnar in kar dvakrat razveljavil sicer regularen zadetek. Po silnem negodovanju naše ekipe, kot tudi publike pa je zadetek v tretje vseeno priznal.

Priložnost domačih je sledila v 73.minuti, po asistenci Kovača je poskušal Maroša, a zadel blok naše ekipe. V 79.minuti je po predložku Matjašeca z glavo meril rezervist Kociper, Kuzma je strel ubranil. Podobna situacija je sledila že minuto kasneje, podajalec spet Matjašec, Gostan pa je z glavo meril mimo vrat. V 87.minuti so domačini ob odprti igri naše ekipe izvedli hiter protinapad v katerega je stekel Maroša, a žogo poslal mimo vrat. V 89.minuti je podajo iz kota izvedel vnovič Matjašec, Jerebic je na 1.vratnici z glavo nevarno streljal, Kuzma je strel ubranil, Kociper pa odbitek z glavo poslal mimo vrat.

20160410-20160410-DSCF8003

 

Derbi je bil tako odločen, naša ekipa je vknjižila prvi spomladanski poraz, Beltinci pa z zmago stopili še korak bližje naslovu prvaka. Našo ekipo sedaj čaka še eno gostovanje, to bo v Lendavi, kjer bomo sicer “uradno” domačini (tekma je bila v jesenskem delu odigrana zaradi reprezentančne akcije v Odrancih). Žoga bo s sredine krenila v soboto, 16.4. ob 19.00 pod reflektorji.

D.Č.

Foto: Ljubo Maroša