OBČINA ODRANCI

OB ODPRTI IGRI V LENDAVI USPEŠNEJŠA NAFTA 1903

    MKR_2957

OB ODPRTI IGRI V LENDAVI USPEŠNEJŠA NAFTA 1903

To soboto je bilo v Lendavi odigrano eno redkih srečanj v Prekmurju pod žarometi. V športnem parku je gostovala naša ekipa, ki je sicer igrala kot domačin, poleg tega pa tudi pod vodstvom novega trenerja Zver Aleša, ki je do sedaj opravljal naloge pomočnika trenerja, tokrat pa se je prvič predstavil v solo trenerski vlogi. Srečanje je bilo lepo obiskano, s tribun jo je namreč v rahlo vetrovnem sobotnem večeru pospremilo okrog 500 ljubiteljev nogometa.

MKR_2907

Naša ekipa je tekmo začela precej podjetneje, kot prejšnjo v Beltincih. Opaziti je bilo veliko željo po rezultatu in prvih 15.minut je bilo povsem odranskih. Uvodoma so sledile nekatere polpriložnosti, v 11.minuti pa se je tresla mreža Lendavčanov.

1:0 Gostan (11.minuta)

Jerebic je poslal dolgo žogo na Gostana, ki je odlično “zagradil” žogo in se kar naenkrat znašel sam 1-1 z Valentičem. Hrvaški vratar je čakal podajo osamljenemu Matjašecu, a se je Gostan odločil za solo zaključek in bil pri tem uspešen in semafor je kazal vodstvo naše ekipe z 1:0.

Nato so naši fantje v igri nekoliko popustili, na sceno so stopili Lendavčani in v 24.minuti je sledilo izenačenje.

1:1 Bobičanec (24.minuta)

Tokrat sta bila resnici na ljubo sila razpoložena Hrvat Dodlek in predvsem Bobičanec. V domeni slednjih je padel prvi lendavski zadetek. Dodlek je z dolgo podajo z desne prenesel igro na levo polovico Hozjanu, slednjemu je žogo odvzel Toplek, a se zaigral in Hozjan mu je ukradel žogo, ter poslal povratno žogo, na katero je na 16m naletel Bobičanec in premagal Raduho za izenačenje na 1:1.

Igra je bila skozi vso tekmo na obeh straneh precej odprta. V 29.minuti je dolgo podajo na Gostana poslal Toplek. Gostan se je vnovič znašel iz oči v oči z Valentićem, poskusil z lobom, streljal pa malce čez gol Nafte 1903. V 34.minuti je s strelom vnovič poskusil Bobičanec, Raduha je bil tokrat na mestu.

1:2 Zagorec (35.minuta)

V 35.minuti pa so Lendavčani povedli. Po predložku z desne strani je naša obramba pozabila na osamljenega Zagorca, ki je z glavo še drugič premagal Raduho in povsem preobrnil izid v korist Nafte.

V 41.minuti bi lahko Balažic Ivo povsem presenetil Valentića. Do žoge je prišel na sredini igrišča in hitro opazil, da je vratar izven kazenskega prostora. Odločil se je za strel z več kot 40m, žoga pa je na srečo Nafte končala čisto malo nad golom. Pri tem se je končal 1.del igre.

MKR_2961

V nadaljevanju sicer nismo videli takšnega pritiska naše ekipe, a v 53.minuti je imel Matjašec vseeno priložnost za izenačenje, toda po globinski žogi Zvera ni uspel premagati Valentića. V 56.minuti je Nafta 1903 hitro izvedla prosti udarec. Bobičanec je poskusil s strani, Raduha je bil uspešnejši.

2:2 Matjašec (66.minuta)

V 66.minuti je spet prišlo do poravnave izida. Pavel Gregor je poslal dolgo podajo, na njo je krenil Gostan in tik pred gol avt črto domačemu branilcu žogo izbil in jo pretvoril v povratno podajo, katero je izkoristil Matjašec in podobno, kot Bobičanec v 29.minuti zadel za 2:2.

Dve minuti pozneje sledi prosti strel Nafte s 30m. Izvajalec vnovič Bobičanec, nevaren strel pa je z lepo “vratarsko parado” ubranil Raduha.

2:3 Vida (69.minuta)

Minuto pozneje pa hladen tuš za našo ekipo. Po podaji iz kota je bila silna gneča pred golom Raduhe, žoga je bila izbita, v gneči pa se je najbolj znašel Vida in jo poslal v mrežo, prekratek je bil tudi Raduha in Lendavčani so vnovič vodili.

MKR_3019

Naša ekipa je nato še več stavila na napad, posledično pa v obrambi puščala tudi vse več prostora. V 78.minuti je spet močno dišalo po izenačenju. Rezervist Kociper je poslal predložek, Gostan je z glavo žogo podaljšal do Pavla, ta pa je z glavo zadel le Valentića.

2:4 Tomašek (86.minuta)

4 minute pred iztekom rednega dela je sledil eden mnogih protinapadov Nafte. Na delu je bil rezervist Tomašek, kateremu je Raduha prvi poskus ubranil, drugega pač ni uspel in tekma se je zdela odločena.

Do konca naša ekipa več ni zmogla vnovič pritisniti Lendavčanov in se bila prisiljena sprijazniti z drugim zaporednim porazom to pomlad. Priznati moramo, da se je Nafta 1903 predstavila kot močan nasprotnik in iz Lendave bo ob takih predstavah malokdo odhajal s točkami. Naša ekipa gre vsekakor po njih prihodnjo nedeljo v Martjance k ekipi Čarde.

D.Č.