OBČINA ODRANCI

Zmaga nad Čardo, zapravljenih še več lepih priložnosti

          ” ZMAGA NAD ČARDO, ZAPRAVLJENIH ŠE VEČ LEPIH PRILOŽNOSTI “

ftem1ft

Naša ekipa je to nedeljo krenila še na tretje zaporedno gostovanje, tokratna postojanka so bili Martjanci, kjer nas je pričakala trenutno desetouvrščena Čarda. Varovanci, ki jih zadnji dve tekmi vodi Aleš Zver, so v tekmo krenili brez poškodovanega Topleka in Uroša Pavla, vnovič je od prve minute priložnost dobil mladinec David Copot. Matjašec odigral vso tekmo, kljub dvodnevni vročini, izkazala sta se tudi Virag in Balažic Ivo, Žugelj poleg zadetka še dvakrat tresel okvir vrat.

Naša ekipa je že v tekmo krenila napadalno od prve minute in pokazala veliko želje po pozitivnem rezultatu. Že v 4.minuti je imel po asistenci Žugelja Matjašec priložnost za vodstvo, Litrop je s težavo strel ubranil, katerega so domačini deloma blokirali. Minuto pozneje je podajo iz prostega strela Virag poslal do Jerebica, ki je z glavo meril mimo vrat.

0:1 Žugelj (14.minuta)

Balažic Ivo je na tokratnem obračunu na bočnem položaju opravil veliko dela in v 14.minuti pripravil tudi prvi zadetek naše ekipe. Gostan je na mladega Balažica poslal dolgo žogo, slednji je krenil proti domačemu golu, asistiral pred gol, Žugelj pa je žogo neovirano poslal za hrbet Litropa in naša ekipa je povedla z 0:1.

tcemyoq

V 24.minuti je Matjašec poslal globinsko podajo, Gostan je poskusil “s prve” in streljal čez gol. V 27.minuti sledi priložnost domačih. Po dolgi podaji se je Bencik znašel 1-1 z Raduho, naš vratar mu je poskus rutinirano ubranil in preprečil izenačenje.

0:2 Gostan (32.minuta)

V 32.minuti podobna akcija, kot v 14.minuti in povišanje našega vodstva. Tokrat dolga podaja Jerebica Balažic Ivotu in spet prodor  pred gol in podaja osamljenemu Gostanu, ki je povišal vodstvo na 0:2

hayurxv

V 43.minuti je Gostan s predložkom v prostor lepo našel Žugelja, ki je neposredno streljal in stresel prečnik domačega gola. Pri vodstvu z 0:2 se je končal 1.polčas tekme.

V nadaljevanju se je Žugelj spet kaj kmalu znašel v priložnosti. “Izlet” vratarja domačih, Litropa, se je končal z napako, do žoge je prišel Žugelj, meril na prazna vrata, a za las zgrešil. Na drugi strani je v 51.minuti s strelom s strani poizkusil Zadravec, Raduha je bil na mestu. Minuto pozneje spet prodor Balažica in podaja Žugelju, slednji je nastreljal domačega čuvaja mreže. V 61.minuti je v nevaren napad hitro krenil Zver, prodor zaključil s podajo Žugelju, ki je z glavo zadel domačo vratnico. Naveza Balažic I.-Žugelj je bila spet na delu minuto pozneje, Balažic spet kot podajalec, Žugelj je streljal s cca.11m, Litrop mu je poizkus ubranil. V 79.minuti je pri domačih spet s strani poskušal Zadravec, Raduha mu je strel spet ubranil. V 89.minuti še ena zadnjih priložnosti naše ekipe. Igra je bila lepo prenešena na levo stran, Matjašec je hitro krenil v napad, streljal, Litrop je strel ubranil in do spremembe rezultata do konca obračuna ni prišlo.

upxu3fn

Naša ekipa je tako po dveh zaporednih porazih spet prišla do zmage. Prvenstvo se nadaljuje že v sredo, 27.4., ko v Odrance prihaja Turnišče.

D.Č.