OBČINA ODRANCI

VIRAG ZA ZMAGO PROTI TURNIŠČU, ŽE V SOBOTO PROTI TROMEJNIKU

Praznična sreda je postregla s tekmami 21.kroga 3.SNL-V, ki pa ni bil prav nič v znamenju vremena, katerega bi marsikdo pričakoval ta čas. Tekme je zaznamovalo mrzlo, vetrovno in deževno vreme, tudi kakšna snežinka vmes ni izostala. Vse skupaj je prej spominjalo na čas kakšnih prijateljskih tekem v pozni zimi, toda ne, to je sredi aprila.

image_3

V Odrancih se je zbralo, rekli bi 100 gledalcev, ki so kljub mrazu spremljali tekmo s precej priložnostmi tako na eni, kot drugi strani, a videli zgolj en zadetek.

Prvo resnejšo priložnost si je naša ekipa pripravila že v 1.minuti, ko je Gostan po predložku Balažic Ivo-ta z desne s prve meril mimo gola. Na naslednjo priložnost so gledalci čakali do 23.minute. Podajalec je bil tokrat Žugelj, obramba gostov pa je pred Gostanom žogo nevarno izbila čez gol. V nasprotnem primeru bi bil naš napadalec “na žogi”. Identična naveza je zakrivila akcijo v 25.minuti, Gostan je že preigral vratarja Kelenca, a stresel zunanji del mreže. V 30.minuti so si gostje pripravili verjetno najlepšo priložnost v 1.delu igre. Po predložku z leve se je pred Raduho sam znašel Koren in streljal, Raduha pa je 1-1 z obrambo preprečil vodstvo gostov in žoga je ob obrambi zletela čez gol.

image_4

Edini zadetek na tekmi je prispeval Virag Luka (foto: Matej Kranjec)

V 41.minuti pa se je tresla mreža gostov. Virag se je osamljen znašel kakih 20m od vrat Kelenca in sprožil, žoga je s pomočjo obrambe gostov rahlo spremenila smer, a dovolj, da je končala za hrbtom Kelenca in semafor je kazal vodstvo naše ekipe z 1:0.

Kelenc je imel spet nekaj dela v 43.minuti… Balažic je stekel za globinsko podajo in meril s strani, Kelenc je strel ubranil in pri minimalnih 1:0 se je končal 1.polčas.

NK ODRANCI

V 56.minuti je naša ekipa spet odigrala lepo akcijo, ki bi z malce več natančnosti prinesla nov zadetek. Dolgo žogo je Balažicu tokrat poslal mladi Copot, sledila je povratna podaja Viragu, ki je sprožil čisto malo nad prečnikom gola gostov. V 58.minuti je po asistenci Viraga z desne streljal Matjašec, Kelenc je bil vnovič na mestu. Tri minute pozneje v akciji spet Balažic, njegov namen je bila bolj kot ne podaja, toda zvita žoga je krenila čisto malo mimo gola. Podobno priložnost je imel v 65.minuti Zver… njegov strel z 20m je krenil mimo gola, žoga pa je na mokri površini dobila še dodaten pospešek. V 70.minuti sta odlično dvojno kombinacijo odigrala Matjašec in Gostan, slednji je akcijo zaključil, a s cca. 6m nastreljal Kelenca. Balažic je vnovič poskušal v 84.minuti, Kelenc je bil spet uspešnejši. Krepko v sodnikovem podaljšku je prodiral rezervist Horvat, Kelenc je žogo prestregel in izbil le do Zver, ki je z “nekaj obotavljanja” meril na skoraj prazna vrata, a Kelenc se je pravočasno vrnil in strel ubranil.

1

Tako je ostalo pri minimalni zmagi naše ekipe, ki je druga zaporedna. Ekipa v soboto, 30.04. odhaja na težko gostovanje na Kuzmo k ekipi Tromejnika. Slednji so v zadnjem krogu v gosteh s kar 1:11 ugnali Črenšovce, pa čeprav se je tekma igrala zgolj do 75.minute, nakar je bila prekinjena. Pred ekipo je torej težko gostovanje pri “sosedu” na lestvici. Seveda na obračun vabimo tudi naše navijače in seveda upamo na novo zmago.

D.Č.

Pari 22. KROGA: (30.04. in 02.05.2016)

PARI

DAN IGRANJA

URA

Avto Rajh Ljutomer : Črenšovci

SOB.

17.00

Tromejnik G-Sukič : Odranci

SOB.

17.00

Turnišče : Rakičan

PON.

17.00

Čarda : Lesoplast Križevci

SOB.

17.00

Nafta 1903 : NŠ Mura

SOB.

19.00

ND Lušt Beltinci : ŠNK Bakovci

PON.

17.00

Polana : Grad

SOB.

17.00