OBČINA ODRANCI

V RAKIČANU VRATNICE, PREČKE IN ZMAGA Z 0:3

V RAKIČANU VRATNICE, PREČKE IN ZMAGA Z 0:3

To nedeljo je naša ekipa v 25., predzadnjem krogu še drugič zapored gostovala. Tokrat pri Rakičanu, ki se medtem krčevito bori za obstanek v tretjeligaški konkurenci. Varovanci trenerja Zvera niso prav nič prepustili naključju in domačine odpravili z 0:3, ob dejstvu, da so poleg treh zadetkov po dvakrat stresli tako vratnico, kot prečko, ter bili večkrat nevarno pred domačim golom. Tudi domačini so imeli svoje priložnosti, a so ostale neizkoriščene. Poglejmo dogajanje na igrišču.

13265870_10153463195916262_8712158877157789905_n

Domačini so v 4.minuti imeli priložnost za zadetek, na srečo naše ekipe je žoga po podaji iz kota, kljub Raduhovemu posredovanju v prazno po strelu domačih končala v bloku naše obrambe. V 10.minuti so imeli naši fantje do tedaj najlepšo priložnost za vodstvo. V protinapadu je dolgo žogo na Matjašeca poslal Balažic Ivo, Matjašec je krenil proti golu in pred gol asistiral Gostanu. Namera dobra, toda podaja pač preslaba in obetaven napad je splaval po zlu. Že v naslednji minuti takoj protinapad domačih, ki ga je vodil Bagari po levi strani in poslal oster predložek na Roškarja, ki je poskušal z neposredne bližine, Raduha se je izkazal in mu strel ubranil. V 12.minuti dogajanje vnovič na drugi strani. Preigraval je mladi Copot in se otresel dveh domačih igralcev. Sledila je povratna podaja na Kalamarja in strel slednjega, ki je končal v domači vratnici. V 16.minuti je naša ekipa po predložku Balažica prek Gostana zadela, a sodniki so signalizirali nedovoljeni položaj našega napadalca. V 21.minuti je Virag zaposlil Jerebica, ki je po levi krenil pred domača vrata in po preigravanju streljal, žoga pa je tudi s pomočjo domačega bloka končala v prečki. Jerebic je vajo ponovil v 25.minuti, podajalec je bil vnovič Virag, tokrat iz kota. Naš branilec je bil najvišji pred domačim golom, veselje ob vodstvu mu je vnovič preprečila prečka. V 27.minuti je po povratni podaji Gostana nevarno mimo vrat meril Matjašec, V 34. pa je strel Balažicu po podaji Pavla ubranil Gerendaj. Domačini so bili v 41.minuti na pragu vodstva. V hitrem protinapadu je naša obramba pozabila na Roškarja, ki je krenil sam proti Raduhi, poskusil z “lob” udarcem, a naš vratar je pokazal svoje gibalne in refleksne sposobnosti in mu poskus atraktivno ubranil. Minuto pozneje je imel podobno priložnost tudi Pranj, a meril čez gol in pri začetnih 0:0 se je končal prvi del igre.

13238929_10153463277341262_4115620882709501973_n

V nadaljevanju je naša ekipa poleg priložnosti uspela tudi zadeti in tekma je krenila v povsem drugo smer.

0:1 Balažic Ivo (49.minuta)

Virag je tudi na tej tekmi potrdil dobro formo in v 49.minuti lepo asistiral Balažicu, ki je potegnil pred domača vrata in s strelom na oddaljenejšo vratnico premagal Gerendaja za vodstvo naših z 0:1.

V 54.minuti je Kalamar s 16m vnovič stresel domačo vratnico, minuto pozneje pa povišanje vodstva.

0:2 Gostan (55.minuta)

Podajalec iz kota vnovič Virag. Žogo je na 1.vratnici z glavo podaljšal Jerebic, Kalamar kar s kolenom zatresel prečko, odbitek pa je v mrežo rutinirano poslal kapetan Gostan za povišanje našega vodstva.

V 68.minuti sta lepo akcijo odigrala Matjašec in Gostan. Podajalec tokrat slednji, Matjašec pa je meril čisto malo mimo vrat.

0:3 Kociper (75.minuta)

Namesto Jerebica je v 75.minuti v igro vstopil Kociper in se v isti minuti vpisal med strelce. Z leve je tokrat asistiral rezervist Žugelj, Gostan je nastreljal Gerendaja, Kociper pa s pomočjo prečke odbitek pospravil za hrbet domačega vratarja in tekma se je zdela odločena.

V 90.minuti je s strelom s 16m poskušal še tretji rezervist Horvat, ki je v 82.minuti zamenjal poškodovanega Viraga, toda meril mimo vrat in rezultat se do zadnjega sodnikovega žvižga ni spremenil.

S to zmago si je naša ekipa zagotovila 3.mesto na lestvici tudi po koncu prvenstva in sedaj lahko mirno v zadnjem krogu na domači zelenici pričaka Križevce. Nato sledi še polfinale pokala MNZ Lendava v Lendavi proti Nafti.

D.Č.

Fotogalerija s tekme (Sobotainfo.com)- TUKAJ