OBČINA ODRANCI

PO ZAOSTANKU PREOBRAT IN UVODNA ZMAGA NA HOTIZI

To nedeljo se je tudi za našo ekipo pričelo novo tretjeligaško prvenstvo. Uvodni obračun je ekipa, ki jo v novi sezoni s klopi vodi Bojan Jančar, odigrala prav pri novincu med tretjeligaški, ekipi Hotize. Dvoboji obeh nasprotnikov so že v preteklosti postregli s sila zanimivim dogajanjem in tudi tokrat temu ni bilo prav nič drugače. Dvoboj je s tribun pospremilo kar 400 ljubiteljev “žogobrca”.

Toda že na samem začetku obračuna je naša ekipa zašla v precejšnje težave. Na igrišču je bila sicer dominantnejša, posest žoge pravtako imela v svojo korist, toda vodstva so se veselili domačini.

MKR_6280

1:0 Biro (18.minuta)- enajstmetrovka

V 18.minuti je v svojem kazenskem prostoru Erik Hozjan nepravilno zaustavil domačega Sobočana in sodnik Vivod iz Dravograda je nemudoma signaliziral enajstmetrovko. Uspešen izvajalec je bil Nikolaj Biro, sicer otrok Nafte, a povratnik v ekipo Hotize. Domačini so se tako veselili hitrega vodstva.

V 21.minuti so bili domači vnovič nevarni. Po levi strani je prodrl Boroš in poskusil s strelom na oddaljenejšo vratnico, žoga je krenila mimo vrat. V 26.minuti še ena nevarna situacija pred našim golom. Paler je z desne lepo prenesel igro na desno stran, proti golu je vnovič krenil hitri Boroš in še enkrat meril mimo vrat. Nato je naša ekipa vendarle zaigrala podjetneje. V 38.minuti sta z domiselno dvojno podajo kombinirala Erik Hozjan in Gostan, Erik je bil sam pred domačim vratarjem, a za sklepno dejanje bil nekoliko prekratek in Bogar je akcijo prekinil z obrambo.

1:1 Gostan (43.minuta)

V 43.minuti pa po številnih podajah iz kota, ter večih poskusih vendarle zadetek za izenačenje. Balažic Ivo je lepo sprejel žogo na desni strani, podal v kazenski prostor, kjer se je pred domačim golom najbolje znašel Gostan in žogo potisnil v nebranjeni del mreže za izenačenje na 1:1.

Pri tem se je tudi končal 1.del igre.

MKR_6313

Med odmorom je trener Jančar posegel po prvi menjavi in namesto Žugelja na zelenico poslal Tompo, povratnika po poškodbi, zaradi katere je izpustil dobršen del priprav na novo sezono.

Domačini so sicer v 48.minuti še enkrat nevarno poskusili. Naša obramba je žogo odbila, streljal pa osamljeni Paler, a Raduha je bil na mestu. V 67.minuti je s prostega strela z desne strani nevarno poskušal Sreš, a zadel postavljenega vratarja Bogarja, ki je strel odbil iz svojega kazenskega prostora.

1:2 Tompa (69.minuta)

V 69.minuti pa še eden izmed številnih podaj iz kota za našo ekipo. Podajalec spet Matjašec, v kazenskem prostoru domačih pa je bil najvišji prav Tompa in na 1.vratnici z glavo zatresel domačo mrežo, ter svojo ekipo povedel v vodstvo za 1:2 in tako na najlepši možen način zaznamoval svoj povratek po poškodbi.

MKR_6375

Do konca obračuna je naša ekipa še naprej nadzorovala potek igre in držala posest žoge v svojo korist ter tako tekmo mirno pripeljala do konca in si zagotovila uvoden popoln komplet točk.

MKR_6366

Naslednjo nedeljo v naš ŠRC prihaja še drugi novinec v ligi, ekipa Bogojine.

D.Č.