OBČINA ODRANCI

PROTI BOGOJINI USPEŠNO ULOVILI ZAOSTANEK ZA TOČKO Z GRENKIM PRIOKUSOM

Prva domača prvenstvena tekma v novi tretjeligaški sezoni je postregla z obilo priložnostmi naše ekipe, a je v večini primerov spet izostala realizacija. Novinci iz Bogojine so vodili s kar 0:2. Blestel je novinec v vratih Bogojine, Filip Draković, nekoč član Mure v evropskih časih. Točka je manj od pričakovanj, v primeru, da bi naša ekipa zadela iz vsaj delček neizkoriščenih priložnosti, bi bila slika drugačna.

MKR_6917

Varovanci trenerja Jančarja so po vzoru uvodne tekme na Hotizi tudi prvo domačo prvenstveno preizkušnjo pričeli napadalno in ambiciozno. Že v 3.minuti je Sreš poskusil s predložkom z leve strani in skorajda presenetil Drakovića na golu Bogojine, ki je bil prisiljen v prvo resnejše posredovanje tik pod prečnikom. V 7.minuti tudi prva priložnost gostov. Po odbiti žogi s kota je z roba 16m-prostora z volejem poskušal Černela, Raduha je imel veliko dela, a žogo vseeno odbil. V 12.minuti sila lepa priložnost naše ekipe. Balažic je lepo sprejel žogo na desni strani in poslal oster predložek pred gol, kjer je Gostan z drsečim štartom meril čisto malo mimo gola.

0:1 Ošlaj (25.minuta)

Neizkoriščene priložnosti naše ekipe so gostje kaznovali v 25.minuti, ko so izkoristili trenutek nezbranosti naše obrambe. Po globinski podaji je pobegnil Ošlaj in sam pred golom premagal Raduho za vodstvo gostov z 0:1.

V 37.minuti je bil v kazenskem prostoru gostov s prekrškom zaustavljen Balažic. Močno je zadišalo po enajstmetrovki, piščalka sodnika Malega pa je ostala “nema”. Dve minuti pred iztekom prvega dela še ena lepa situacija za našo ekipo. Matjašec je po odbiti žogi s kota poslal predložek z desne. V kazenskem prostoru je z glavo meril Raduha Patrik, spet mimo vrat. Pri minimalnem vodstvu gostov se je tudi zaključil prvi del igre.

MKR_6886

Takoj v nadaljevanju tekme, natančneje v 47.minuti je bil vnovič s prekškom v kazenskem prostoru zaustavljen Matjašec. Sodnik Mali tega tokrat ni prezrl in pokazal na belo točko. Izvajalec je bil Sreš, pri strelu pa mu je spodrsnilo, žogo je poslal po sredini vrat, Drakovič pa ubranil in lepa priložnost za izenačenje je spet splavala po vodi. V 50.minuti je po predložku rezervista Horvata z glavo poskušal Tompa, Draković je spet bil na mestu. 56.minuta je prinesla novo priložnost za naše. Po enem izmed “številnih” kotov je na 2.vratnici z glavo streljal Jerebic, Drakovič je spet posredoval, tokrat kar s pomočjo lastne vratnice.

0:2 Ivanič (58.minuta)

Kazen je bila na drugi strani v 58.minuti vzgojna in boleča za domačo publiko. Žogo je v prostor lepo prejel Ivanič, ki je v preteklosti že 2x nosil dres z našim grbom in krenil sam proti Raduhi, odlično streljal na krajšo vratnico in še drugič zatresel našo mrežo.

Naša ekipa je nato še več moči stavila v napad. V 69.minuti spet podaja Matjašeca iz kota, na oddaljenejši vratnici pa popolnoma osamljen Raduha Patrik, a meril je mimo gola, ki je bil napol prazen.

MKR_6813

1:2 Sreš (78.minuta)

12 minut pred iztekom rednega dela igre pa vendarle zadetek za našo ekipo. Hitro podajo iz avta iz izvedel Tompa, Matjašec je podajo podaljšal do prostega Sreša, ki je vendarle ugnal Drakovića za 1:2.

V 82.minuti je vnovič pred golom Bogojine vladala silna gneča in boj za prav vsako žogo. Akcijo je zaključil Žugelj, še enkrat več je bil na mestu Draković.

MKR_6914

2:2 Jerebic (87.minuta)

V 87.minuti pa je naša ekipa prišla do izenačenja. Matjašec je spet izvedel predložek iz kota in poslal dolgo podajo na oddaljenejšo vratnico, kjer je čakal Jerebic in izigral dva gostujoča igralca, ter žogo poslal na oddaljenejšo vratnico, ter svoji ekipi priigral izenačenje tik pred koncem obračuna.

Gostje so v 88.minuti ostali na igrišču zgolj z deseterico. Drugi rumeni karton je zaradi prekrška nad Matjašecom prejel Gorza in sodnik Mali ga je poslal pod predčasno prho.

Gostje bi lahko v sodnikovem podaljšku prišli tudi do zmage, a je Ivanič po predložku z leve z glavo nastreljal Raduho. Naša ekipa je še poskušala povsem preobrniti srečanje in zmagati, a je zmanjkalo časa.

D.Č.