OBČINA ODRANCI

SUVERERNA ZMAGA NAD KRIŽEVCI

Za našo člansko ekipo in našimi navijači je drugo gostovanje v letošnji tretjeligaški sezoni. In če smo v Križevce na Goričkem odhajali z zvrhano mero previdnosti, so se fantje svojim navijačem oddolžili za točko proti Bogojini in domačine suvererno odpravili. Delež k zmagi sta dodala povratnika Sreš in Tompa, premierni zadetek v tretjeligaškem prvenstvu je dosegel tudi branilec Zver. Poglejmo, kaj se je dogajalo na igrišču.

20160904_180217

V začetnih minutah sta se nasprotnika precej “otipavala”. Več žoge v nogah je imela sicer naša ekipa. Trener  Jančar je sicer nekoliko presenetil in od prve minute na zelenico poslal Horvat Patrika, namesto njega je na klopi ostal Gostan. Vse do 24.minute se na zelenici ni dogajalo nič posebnega, nato pa …

0:1 Sreš (24.minuta)

Igra naše ekipe se je odvijala na desni strani od domačega gola. Balažic je z domiselno “lob” podajo žogo poslal do Hozjan Erika, ki je asistiral v domači kazenski prostor, kjer se je cca. 12m od vrat osamljen znašel Sreš in žogo poslal na krajšo vratnico. Tresla se je domača mreža, naša ekipa je prešla v vodstvo z 0:1.

0:2 Zver (28.minuta)

Zgolj 4 minute so bile potrebne, da je naša ekipa vodstvo podvojila. V hiter protinapad je krenil Horvat in asistiral na levi bok Zveru, ki je krenil proti domačemu golu in kar sam zaključil hitro akcijo. Domači čuvaj mreže Špilak je bil sicer na žogi, a zadetka za 0:2 ni mogel preprečiti.

20160904_180251

Do konca 1.polčasa je imela naša ekipa še eno lepo priložnost. Tekla je 37.minuta, predložek s kota je izvajal Sreš, v kazenskem prostoru je visoko skočil Jerebic, a z glavo streljal mimo gola.

Pri tem se je tudi zaključil prvi del igre.

Nadaljevanje je postreglo s konkretnejšo igro domačinov, ki so s tem tudi našo ekipo prisilili v hitrejši tempo. Le ta je bil cca.15 min. 2 polčasa sila močan. V 52.minuti so imeli priložnost tudi domačini. Z roba kazenskega prostora je po odbiti žogi vratarja Raduha streljal Šlihthuber, a meril mimo vrat. Trener Jančar je kmalu po začetku drugega dela igre posegel po dveh menjavah. Namesto Žugelja in Iva Balažica je na zelenico poslal Tompo in Gostana. Prav Tompa je v 68.minuti krenil v hiter protinapad po desni strani in poslal predložek na 2.vratnico, kjer je z glavo poskušal Patrik Horvat, domačini so žogo pred golom izbili.

20160904_180246

0:3 Tompa (70.minuta)

V 70.minuti so naši fantje potrdili zmago. Akcijo je tokrat začel Hozjan Erik, podaja je bila namenjena Patriku Horvatu, ki je s predložkom lepo našel Tompo, ki je z glavo zadel za 0:3.

V 79.minuti je s strelom z roba kazenskega prostora še enkrat poskušal Patrik Horvat, a meril mimo domačega gola. Na drugi strani so poskušali tudi domačini. Najbolj aktiven v napadu je bil Bencik, a mreže Raduhe niso uspeli zatresti. Naša ekipa je sicer proti koncu obračuna malce popustila v igri, a tekmo vseeno rutinirano pripeljala do konca. Trenutno beleži 7 točk in zaseda 3.mesto, tik za vodilnim dvojcem Mura-Nafta.

Že v soboto odhajamo na “vroče” gostovanje v Ljutomer.

D.Č.