OBČINA ODRANCI

V LJUTOMERU PRVI PRVENSTVENI PORAZ

Naša ekipa je na sobotnem gostovanju v Ljutomeru vknjižila prvi prvenstveni poraz v novi sezoni. Domačini so bili uspešnejši s 3:1. Naši ekipi tokrat za razliko od tekme v Križevcih marsikaj ni šlo od rok, vsled tega je prišel ta poraz. Tokratni dvoboj je izpustil Jerebic. Poglejmo, kaj se je dogajalo na zelenici v Prleški prestolnici.

Domačini so si prvo resnejšo priložnost pripravili že v uvodni minuti, ko je naši obrambi pobegnil Ciglarič, ki je še polovico lanske sezone nosil dres našega kluba. Znašel se je 1-1 z našim vratarjem Raduho, a mu je sledni poizkus ubranil in preprečil hitro domače vodstvo.

1:0 Brumen (24.minuta)

Vse do 24. minute je igra potekala med obema kazenskima prostoroma, nato pa so domači povedli. Dolgo žogo domače obrambe je najbolje izkoristil Brumen. Žoga je preskočila celotno našo obrambo, na čelu z Matjašecom in Brumen je z lob udarcem zatresel našo mrežo in Ljutomer povedel v vodstvo z 1:0.

Že v naslednji minuti je na drugi strani poskušal Zver, Fajfar mu je poskus ubranil. V 33.minuti je prosti strel z desne strani izvajal Matjašec. podaje pa v gneči pred domačim golom ni izkoristil tokratni kapetan Raduha Patrik in jo poslal v domačega čuvaja mreže. V 41.minuti je na nasprotni strani z novim lob udarcem poskušal Raduho ugnati Ciglarič, žoga pa se je od prečnika odbila v gol avt. Pri minimalnem domačem vodstvu se je tudi končal prvi polčas.

14316979_10153710942776262_8559727386811272913_n

Med odmorom je trener Jančar posegel po prvi menjavi in na teren namesto Balažic Ivota poslal Patrika Horvata. Slednji je bil kaj kmalu krivec za izenačujoč zadetek naše ekipe.

1:1 Hozjan Erik (48.minuta)- enajstmetrovka

Patrik Horvat je v 48.minuti prodiral pred domača vrata, nakar mu je zmanjkalo prostora in se je pomaknil nekoliko levo od domačega gola, tam pa bil zaustavljen s prekrškom. Sodnik Kouter je pokazal na belo točko, uspešen izvajalec pa je bil Erik Hozjan, ki je dosegel premierni zadetek v dresu našega kluba.

Nato se je igra precej poživila, nervoze je bilo vse več. V 52.minuti nov poskus Ciglariča s strani, žoga je krenila čez gol. Dve minuti pozneje pa najlepša priložnost naše ekipe. Matjašec je prodrl po desni, poslal predložek, Horvat Patrik je ostal sam na drugi vratnici, a žogo poslal v naročje Fajfarja. V 60.minuti je po odbiti žogi z roba kazenskega prostora poskušal Panić, a meril čez gol.

2:1 Brumen ( 83.minuta)

Medtem se je tekma prevesila v sklepno fazo, nakar sledi hladen tuš za našo ekipo. Domačini so napad pripravljali po desni strani, nakar je sledil predložek. Pred golom je bil najuspešnejši Semenič in žogo poslal v prečnik, nakar jo je naša obramba slabo izbila, z roba kazenskega prostora pa je streljal Brumen in še drugič na obračunu premagal Raduho za domače vodstvo z 2:1.

3:1 Hozjan Gašper (93.minuta)- avtogol

Naša ekipa do konca obračuna ni uspela priti do izenečanja, temveč je prejela še en zadetek, oz. si ga dala sama. Po desni strani je v protinapad krenil rezervist Jelen, preigral rezervista Čuriča in poslal podajo pred gol, kjer je Hozjan Gašper z namero izbijanja zatresel lastno mrežo. Prvi poraz naše ekipe v novi sezoni je bil tako zapečaten.

D.Č.

VIDEOPOSNETEK S TEKME