OBČINA ODRANCI

ERIK HOZJAN MOŽ ODLOČITVE PROTI GRADU!

Pa je naša ekipa skupaj z domačo publiko uspela dočakati tudi prvi uspeh na domačem terenu. Čeprav je za varovanci trenerja Jančarja spet tekma s serijskim zapravljanjem priložnosti, je bil kljub vsemu zadetek Erika Hozjana dovolj za tri točke proti Gradu, ki se je pokazal za precej neugodnega nasprotnika, kar lestvica trenutno niti približno ne nakazuje. Naša ekipa se je morala za prvo domačo zmago v tej sezoni precej potruditi.

 20160918_173142

Prvo resnejšo priložnost smo zabeležili v 9.minuti tekme na domači strani. Erik Hozjan je z globinsko podajo odlično našel prostega Tompo, slednji pa se je znašel iz oči v oči s Klemenčičem. Akcija se je sicer končala s strelom, a Klemenčič  je preprečil hitro vodstvo naše ekipe.

1:0 Hozjan Erik (17.minuta)- enajstmetrovka

V 17.minuti pa situacija za vodilni zadetek naše ekipe. V kazenskem prostoru gostov je vratar Klemenčič nepravilno zaustavil Matjašeca. Sodnik Tkalčič ni okleval in pokazal na belo točko. Uspešen izvajalec, tako kot prejšnjo soboto v Ljutomeru, tudi tokrat Erik Hozjan, za razliko od Ljutomera, tokrat za vodilni zadetek.

[Zadetek Erika Hozjana iz 11m v 17.minuti]

V 19.minuti sledi predložek iz kota. Podajalec Matjašec, na 2. vratnici pa najvišji Jerebic, ki ob poškodbi Gostana nosi kapetanski trak, z glavo strelja, Klemenčič stežka brani. V 29.minuti je s predložkom z desne poskušal Horvat, pred vrati gostov pa sam Balažic, a Klemenčič spet brani. Tri minute pozneje se je v lepi situaciji pred golom znašel Horvat, a kljub lepemu položaju je akcija naših ostala brez zaključka. V 33.minuti pa priložnost tudi za goste. Predložek Vukoviča je v zaključni strel pretvoril Buček Huber, Jerebic je posredoval v bloku. V 35.minuti se je tresil tudi prečnik domačega gola, ki ga je čuval Raduha. Predložek Voroša je z atraktivnimi “škarjicami” zaključil Gaber in malo je manjkalo za izenačenje. Minuto pozneje je Buček Huber osamljen streljal in žogo je marsikateri obiskovalec že videl v domači mreži, a Raduha je posredoval ravno dovolj, da jo je preusmeril v prečko. Gostom je tako tik pred odmorom čisto malo zmanjkalo za izenačenje in minimalna prednost naše ekipe se je obdržala do odmora.

20160918_173127

Nadaljevanje je potekalo po notah naše ekipe. Priložnosti so se vrstile ena za drugo. V 55.minuti je z 20m streljal Erik Hozjan, čez gol. V 60. minuti je z glavo po kotu streljal Jerebic, pratkao mimo vrat. V 63.minuti se je vnovič sam pred Klemenčičem znašel Tompa, slednji mu je poskus vnovič ubranil. V 67.minuti še ena domiselna akcija naše ekipe. Prodrl je Tompa, asistiral do Horvata, ta pa zaključil s strelom z desne strani, posredoval je spet Klemenčič. V 78.minuti je na nasprotni strani poskušal Vöroš z 20m, žoga je krenila mimo vrat. V 82.minuti spet v akciji Horvat po podaji Erika Hozjana. Akcijo je zaključil s strelom z desne a mimo vrat, na nasprotni strani je podajo pričakoval osamljeni Matjašec, ki je bil v lepšem položaju za zaključek akcije. V 83.minuti je predložek Matjašeca z glavo zaključil Raduha Patrik, Klemenčič je bil spet na mestu.

20160918_173123-1

Kljub številnim priložnostim je naša ekipa obračun z minimalno prednostjo pripeljala do konca, a ostajajo močne rezerve v realizaciji. Na srečo tudi gostje niso bili uspešni, saj bi v nasprotnem primeru lahko bil razplet povsem drugačen. Pred našo ekipo je novo gostovanje. V nedeljo ob 10.30 uri dopoldan gostujejo v Rakičanu, domačem kraju trenerja Bojana Jančarja.

D.Č.