OBČINA ODRANCI

NAPOVEDNIK PRED DERBIJEM: ODRANCI – NAFTA 1903

Krepko smo zakorakali v drugo polovico jesenskega dela letošnjega tretjeligaškega prvenstva. Pred našo ekipo je do konca jeseni sila zanimiv in naporen razpored. Nasprotniki, ki so trenutno v vrhu, ali pa čisto pri njem se bodo naslednje tedne zoperstavili varovancem trenerja Bojana Jančarja. Prvi že to soboto, da prav ste prebrali, v SOBOTO v naš ŠRC prihaja trenutno vodilna ekipa lige, ki še naprej ostaja brez prvestvenega poraza, ekipa lendavske Nafte 1903.

Priča bomo nekakšnemu internemu derbiju klubov pod okriljem MNZ Lendava. Moštvi na razpredelnici trenutno ločijo “zgolj” 3 točke, kar napoveduje derbi v pravem pomenu besede, seveda pa se nadejamo tudi številčnega obiska v osrčju našega športnega parka.

31443374165mkr_0221

Raduha bo tudi tokrat krotil mreže nasprotnika med domačima vratnicama (foto: Pomurec.com)

Zgodovina tekem obeh klubov je sicer bolj kratkotrajna, a sta kluba na tak ali drugačen način povezana že mnoga leta. V prvoligaških časih lendavskega kluba so tam igrali Raduha Patrik, Jerebic Sandi, Dejan Sreš in seveda Bojan Matjašec, nekoč tudi kapetan lendavske Nafte, dandanes pa nepogrešljivi člen naše ekipe, ki so še sedaj člani našega kluba in tudi Zelko Boštjan in Vori Rok, ki sta naš klub zapustila pred kratkim. Naš klub se še najbolj spominja Nikole Oluića, ki je kot posojen nogometaš tedaj prvoligaške Nafte branil barve našega kluba spomladi v šampionski sezoni 2010/11. V naših vrstah sta svoj čas igrala tudi Patrik Vöroš, sedaj standardni član in kapetan današnje Nafte ter Milko Kovač. V zadnjih sezonah sta se kluba merila v 3.SNL, kjer imata, lahko bi rekli, polovičen uspeh. Nekaj zmag so zabeležili Lendavčani, tudi tisto zadnjo v lanski sezoni, kot tudi v polfinalu pokala MNZ Lendava, na naši zelenici so bili večkrat boljši naši fantje.

14089307_10153658007706262_7368211904897473598_n

Erik Hozjan bo tokrat še dodatno motiviran, igral bo namreč proti klubu, katerega član je bil spomladi zadnje sezone (foto: Matej Kranjec)

Toda tokratno razmerje moštev je spet drugačno, zato zgodovina naj ostane v arhivih. Vsi namreč nestrpno pričakujemo sobotno dogajanje. Naša ekipa bo igrala brez kaznovanega Zvera, še naprej je poškodovan in odsoten Gostan. Navijači našega kluba vsekakor upamo na uspeh naše ekipe, ki bi močno pomešal štrene na samem vrhu razpredelnice.

Zato, v SOBOTO, 15.10. ob 15.30 VABLJENI v našo družbo. Seveda k navijanju za naše fante, ki bodo lovili nove točke na domačem stadionu. VABLJENI !!!

In še OPOZORILO:
Zaradi predvidenega povečanega obiska derbija vsem gledalcem in navijačem prihod v ŠRC Odranci priporočamo nekaj minut prej kot ponavadi. Seveda vse to v izogib gneče in slabe volje na samih vhodih na prizorišče.