OBČINA ODRANCI

” BOLJŠE NADALJEVANJE in ZADETEK ZVERA PRINESLA REMI V BELTINCIH “

Derbi sosedov je v beltinski športni park privabil skorajda pričakovano število gledalcev. Po uradnih podatkih se jih je tokrat v “beltinski šumi” zbralo okrog 700. Spremljali so čvrsto nogometno predstavo, v kateri ni manjkalo prekrškov, videli pa so tudi dva zadetka, po enega na vsaki strani. Za našo ekipo torej druga zaporedna točka in spet proti favoritu. Srečanje zaradi poškodb izpustila tako dlje časa poškodovani Gostan in tudi Hozjan Gašper, na klopi za rezerve je obsedel tudi Matjašec. Za remi sta na obeh straneh v polno merila dva branilca.

Začetek in uvodne minute derbija v Beltincih (VIDEO)

Že v uvodnih minutah je bilo čutiti napetost na igrišču. Nobena od ekip sprva ni pokazala “kart”, bolj ali manj se je čakalo na spodrsljaj nasprotnika. Naša obramba je bila prvič resneje na preizkušnji v 17.minuti, ko je po globinski podaji Tkalcu zaključek slednjega preprečil Mlinarič. V 19.minuti s predložkom z desne poskuša Kristl, Tkalec na prvi vratnici meri mimo vrat.

1:0 Kosi (23.minuta)

Predložek iz kota z leve je naša obramba sicer najprej blokirala, a je gnečo dodobra izkoristil domači branilec Kosi in žogo z glavo potisnil za hrbet vratarja Raduhe.

Takoj v naslednji minuti sledi priložnost na nasprotni strani. Podajalec z desne tokrat Balažic, v gneči pred domačim golom pa je Tompa s skrajnimi močmi žogo potisnil zgolj v vratarja Kuzmo. V 28.minuti je po podaji Sreša Hozjan Erik meril čez gol. Tik pred odhodom na odmor je po podaji Tompe iz avta z glavo poskušal Mlinarič, a meril čez gol. V 1.delu igre je bila naša ekipa sicer v malce podrejenem položaju, a v nadaljevanju je bilo bistveno bolje.

14691105_10153820941076262_5331557233626078583_n

V 47.minuti je naša ekipa prek Balažica krenila v hiter protinapad. Globinska žoga je bila namenjena na Tompo, iz vrat pa je krenil Kuzma in našega napadalca nastreljal in žoga je bila izven igrišča. Vse do 70.minute nato na igrišču dokaj mirno dogajanje, nato pa …

1:1 Zver (70.minuta)

Predložek z desne je izvedel Balažic. Do žoge je prišel Tompa, ki bi lahko tudi streljal, a je na robu 16m prostora opazil nepokritega Zvera. Slednji je strel rutinirano odmeril in s pomočjo vratnice premagal Kuzmo za izenačenje na 1:1 in s tem dosegel verjetno najpomembnejši zadetek v dosedanji karieri.

14657344_10153821032831262_3763484230936680593_n

Veselje ob zadetku Damirja Zvera za 1:1

V nadaljevanju se je naša ekipa še kar nekajkrat znašla pred domačim kazenskim prostorom. Še najlepšo priložnost so imeli v 77.minuti, ko je vnovičen predložek Balažica sprejel Sreš, pred golom pa rezervist Žugelj, ki je zamenjal Horvata žoge ni uspel potisniti v mrežo. Na nasprotni strani je v 80.minuti čez gol meril Gregorec, še v pripravah na sezono član našega kluba.

Do izteka devetdesete je še bilo nekaj zanimivih situacij, a rezultat se ni spremenil. Derbi se je torej končal “sosedsko”- z delitvijo točk, za našo ekipo pa je še ena “srčna” nogometna partija. Seveda za lepo vzpodbudo HVALA tudi našim navijačem in vabilo v nedeljo v ŠRC na nov DERBI proti TROMEJNIKU!

D.Č.

MEDIJI o derbiju in fotogalerija:

https://snportal.si/3-liga/3-liga-vzhod/razplet-sosedskega-derbija-zadovoljil-beltince-in-odrance/

http://sobotainfo.com/novica/sport/sosedski-derbi-v-beltincih-ni-dal-zmagovalca/125172

http://www.pomurje.si/aktualno/sport/odranci-zopet-odscipnili-tocko-favoritu/