OBČINA ODRANCI

DOGAJANJE V MLAJŠIH SELEKCIJAH NK ODRANCI

Zimski premor lahko izkoristimo tudi zato, da pogledamo, kaj se je in se dogaja v mlajših selekcijah našega kluba. Skorajda vse kategorije so na delu tudi v zimskih mesecih, ko je na sporedu nemalo turnirjev v telovadnicah sosednjih občin.

SELEKCIJA U-7

” V ekipo vključene kar 4 deklice”

Selekcija U-7 je najmlajša selekcija našega kluba. Za prve nogometne korake skrbi trener Kreslin Dejan, ki ima v razgibani ekipi zaenkrat na razpolago 9 igralcev od tega kar 4 deklice, ki se učijo osnovnih nogometnih veščin. Selekcija je v jesenskem delu sezone odigrala 4 turnirje, kar pomeni 9 tekem. Od teh so 5 tekem zmagali, dve remizirali in dve izgubili. Rezultat je dober predvsem iz razloga, ker ima ekipa napram konkurentom največ predstavnic nežnejšega spola. Trener Dejan Kreslin v nadaljevanju od ekipe še naprej pričakuje tako dober obisk treningov in seveda upa, da bodo mladi nadobudneži osvojili še več nogometnega znanja.

20160920_170304

                         Selekcija U-7 sredi sezone 2016/17

 

SELEKCIJA U-9

” Uspešni na turnirjih”

Tudi selekcija devetletnikov se meri v svoji kategoriji pod okriljem MNZ Lendava. Vodenje ekipe je pred to sezono prevzel napadalec članske ekipe Roman Gostan. Tudi ta selekcija se meri večinoma na turnirjih, kjer poleg treningov nabira dodatno znanje in osvaja nogometne veščine. Njihov najbolj sveži uspeh je 1.mesto na turnirju v Beltincih zadnjo soboto, ko so po uspešni seriji v skupini na koncu v finalu odpravili tudi Bistrico in se veselili 1.mesta. Pred fanti je še precej turnirjev v nadaljevanju zimske turnirske sezone.

2016-12-18-photo-00000328

Zmagovalci turnirja v Beltincih – NK ODRANCI U-9 s trenerjem Romanom Gostanom

 

SELEKCIJA U-11

” Generacija velikega potenciala”

Generacija tokratne selekcije U-11 je praktično nadgradnja lanske sila uspešne generacije devetletnikov. Ekipo tudi tokrat uspešno vodi trener Darko Kolar. Tudi enajstletniki  se z vrstniki merijo v tekmovanju MNZ Lendava, kjer so v 9 tekmah osvojili 8 zmag in 1x izgubili. Gol razlika je bila kar 102:16. Trener Kolar posebej izpostavlja treninge na visoki ravni, kjer so se sprva posvetili hitri in domiselni igri, ter spoznavanju vseh igralnih mest. Pozimi jih čaka predvidoma 8 turnirjev, spomladi pa se bodo posvetili kondiciji in kombinatoriki v igri.

dsc_0137

                                    Zastava selekcije U-11

slika 2

                                                       Selekcija U-11 na turnirju v Martjancih

 

SELEKCIJA U-15

” Kar nekaj igralcev že tudi v mladinski konkurenci “

Selekcijo petnajstletnikov v tej sezoni vodi trener Zver Aleš. V ligaškem tekmovanju ekipa zaseda trenutno 2.mesto, pred njimi je na vodilni poziciji ekipa Turnišča. Zbrali so 13 točk, od tega 4x zmagali, 1x remizirali in 2x izgubili. Kralj strelcev tako ekipe, kot tudi lige je Kociper Denis, ki je mrežo nasprotnika zatresel kar 28x. Tudi oni pozimi ne počivajo, saj skupaj z mladinsko ekipo pridno trenirajo v šolski telovadnici. Veliko igralcev pa je že priključeno tudi v kader mladinske ekipe. Zadnjo soboto pa so odnesli tudi prvo turnirsko zmago, saj so slavili na turniju v Beltincih. Spomladi bodo krenili v lov na 1.mesto v ligi.

15644378_1439468986086903_693695580_n

           Selekcija U-15, zmagovalci turnirja v Beltincih

 

SELEKCIJA U-19 (mladinci)

” Sezona menjave generacije in vrnitev v ligo MNZ Lendava “

mkr_8581

                                                           Mladinska ekipa po polovici sezone 2016/17

Mladinska ekipa je novo sezono pričela v povsem drugačni sestavi, kot je končala zadnjo. Po začetnih “porodnih krčih” je našla pravo formo in polovico prvenstva končala na 4.mestu s 16 točkami. Vodilna Nafta 1903 jih ima 27. Najboljši strelec ekipe je po polovici prvenstva Stanislav Levačič s 16 zadetki. Mladinska ekipa bo spomladi poskusila napasti mesta tik pod vrhom razpredelnice, medtem je že v pogonu treningov v šolski telovadnici.