OBČINA ODRANCI

Prva spomladanska zmaga pod streho, padla Bogojina

Čeprav smo v srečanje z Bogojino zrli s precejšnjo previdnostjo, predvsem zaradi jesenskega razpleta, pa je naša ekipa tokrat svoje navijače navdušila in si priigrala prvo spomladansko prvenstveno zmago. Domači novinec v ligi tokrat ni uspel pripraviti “reprize” z jesenskega dela, ko si je v Odrancih priigral remi. Varovanci trenerja Jančarja so imeli v igri še veliko več, kot je naposled pokazal rezultat, a to naj bo motivacija za naslednje tekme. Zmaga je pod streho.

200 gledalcev je pospremilo prvi prvenstveni obračun naše ekipe in domačinov iz Bogojine. Ekipi sta se pomerili na precej trdem in neravnem terenu, ki ni omogočal igre v polnem sijaju. Toda gledalci so kljub vsemu videli kar nekaj lepih priložnosti, ki so se bolj ali manj zvrščale pred domačim golom. V 5.minuti je po predložku Horvata z desne strani Tompa meril “s prve” mimo vrat. V 7.minuti je brazilec Brunno krenil v napad po desni strani, poslal predložek pred gol, kjer je Copot nastreljal vratarja Raduho, na srečo je pri tem tudi ostalo.

0:1 Gostan (15.minuta)

V 15.minuti pa prvi zadetek na srečanju. V protinapad po desni je krenil Tompa in dodobra izkoristil svojo moč in hitrost. Napad je končal s predložkom, katerega je najbolje izkoristil Gostan in žogo poslal čez Drakoviča v domačo mrežo za veselje naše ekipe ob vodstvu z 0:1.

V 20.minuti je Jerebic poslal dolgo žogo na Tompo, ki je spet neoviran krenil proti domačemu golu in akcijo zaključil s strelom mimo vrat. V 30.minuti je z leve strani predložek poslal Sreš, Gostan je z glavo meril mimo vrat. Do konca prvega dela pa omembe vrednih priložnosti več ni bilo.

17362871_10154208345451262_5976473513449484935_n

V nadaljevanju je naša ekipa dala še “prestavo višje” in zvrstilo se je kar nekaj zrelih priložnosti za povišanje vodstva. V 51.minuti sledi predložek Matjašeca z leve strani. Gostan je domiselno odložil žogo tokrat sila razpoloženemu Raduha Patriku, ki je streljal v dolgi kot, a je Drakovič udarec ubranil. V 55.minuti še ena obetavna akcija naših. V protinapad je krenil Sreš, asistiral Tompi, ta pa pred gol Gostanu, ki pa obetavnega napada ni uspel zaključiti. Medtem je trener Jančar Gostana zamenjal z Vinkovičem in slednji je v 67.minuti asistiral do Horvata, strel je s pomočjo bloka končal zraven domačega gola.

0:2 Vinkovič (72.minuta)

Medtem je na igrišče namesto Sreša vstopil povratnik po poškodbi, Dejan Žnidarič in v 72.minuti zrežiral še drugi zadetek naše ekipe. Njegov lep predložek z leve strani je pred domačim golom najbolje izkoristil Vinkovič in s strelom z glavo na oddaljenejšo vratnico še drugič premagal Drakoviča.

17353640_10154208345406262_8690808280284186480_n

David Vinkovič je imel priložnost še v 76.minuti, ko je z 20m nevarno meril po podaji Raduhe, a strel je krenil nevarno mimo domačega gola. Kljub vsem priložnostim naša ekipa ni uspela dvema zadetkoma dodati še kakšnega, a se je po 90.minutah kljub vsemu veselila prve zmage v nadaljevanju prvenstva. Sedaj sta pred našimi fanti dve zaporedni tekmi na domači zelenici. Naslednjo nedeljo najprej s Križevci, teden dni pozneje še z Ljutomerom.

D.Č.