OBČINA ODRANCI

Prvo slavje v spomladanskem delu tudi na domačem terenu

Za našimi fanti je tudi prva domača tekma v spomladanskem delu 3.SNL-vzhod za to sezono. Kot smo tega že vajeni, nam je tudi tokrat nekoliko zagodlo vreme, a je dvoboj proti Križevcem kljub vsemu v športni park privabil blizu 250 gledalcev. Po devetdesetih minutah so ga zadovoljnejši zapuščali naši navijači. Četa trenerja Jančarja sicer ni blestela, a imela večino tekme vse niti v svojih nogah.

Prvo omembe vredno priložnost smo na “vetrovnem” obračunu zabeležili v 15.minuti in to pred golom gostov. Z 20m je streljal Sreš, sicer močno, a nenatančno mimo vrat. V 18.minuti sledi priložnost na drugi strani. V akciji 1-1 z našim vratarjem Raduho se je znašel Pejnovič, ki je svoj čas že nosil dres z grbom našega kluba. Raduha je strel ubranil, naša obramba pa izbila.

Vse do 34.minuti smo spremljali dvoboj med obema kazenskima prostoroma. Priložnosti je bilo bore malo, nato pa…

1:0 Hozjan (34.minuta)

Na tokratnem obračunu precej aktiven Matjašec je izvedel prenos igre z desne na levo stran. Akcija sprva ni obetala veliko. Sreš je žogo z glavo podaljšal Hozjanu, ta pa skoraj z “mrtvega kota” mimo številnih nog žogo spravil za hrbet vratarja Prše za vodstvo naše ekipe z 1:0.

Pri tem rezultatu so varovanci trenerja Jančarja prvi polčas varno pripeljali do konca.

V nadaljevanju je sledilo več dogajanja. V 47.minuti je Sreš s predložkom z desne lepo našel Raduho Patrika, slednji je z glavo povzročil precej dela Prši, a je slednji kljub vsemu poskus ubranil.

2:0 Vinkovič (62.minuta)

V 62.minuti pa so gostje morali še drugič po žogo v svojo mrežo. Predložek z desne je bil tokrat v domeni Matjašeca, Raduha je sprejel nizko podajo na robu kazenskega prostora, močno streljal in zadel prečnik. Žoga pa se je odbila na noge Vinkoviču, ki jo je zgolj potisnil v prazno mrežo in podvojil vodstvo naše ekipe z 2:0.

V 66.minuti je na nasprotni strani s konicami prstov poskušal Bunderla, a meril mimo vrat. V 71.minuti je podaja Matjašeca spet našla naslovnika. Tokrat je bil to Gerencser, a bil pravtako premalo natančen, da bi še tretjič premagal Pršo. Dve minuti pozneje je z roba kazenskega prostora, desno od vrat precizno meril Vinkovič, strel je le za las zgrešil vrata gostov. V 76.minuti se je v lepi priložnosti za zadetek po asistenci Matjašeca vnovič znašel Hozjan Erik. Toda kar mu je uspelo v 1.delu, je tokrat zgrešil iz bistveno ugodnejše situacije ob bistveno več prostora. Prša mu je poskus ubranil.

2:1 Lepoša (78.minuta)

12 minut pred iztekom rednega dela pa je naša obramba storila eno redkih napak na tekmi. Natančneje mlademu Copotu, ki je v celoti gledano spet odigral odlično, je žoga pri posredovanje nekoliko odskočila, kar so gostje izkoristili in asistirali na levo stran, kjer je bil osamljen rezervist Lepoša. Sledil je strel na krajšo vratnico, Raduha je bil prekratek in sledilo je znižanje rezultata.

V izdihljajih tekme je po predložku s prostega strela Hozjana Balažic meril mimo vrat. Gostje so sicer v sodnikovem podaljšku vse stavili v napad, v katerega se je vključil tudi Prša, a se za remi ni izšlo.

Za našo ekipo so to druge zaporedne točke v spomladanskem delu, s katerimi so se točkovno izenečili z Beltinci na 3.mestu. Omeniti velja tudi dejstvo, da smo to nedeljo spremljali sila “fer” srečanje, saj sodnik Tkalčič ni pokazal nobenega rumenega kartona.

Že naslednjo nedeljo sledi nova domača tekma, gostje pa bodo nogometaši Ljutomera, ki so zadnjo soboto ugnali sosede iz Beltincev, jeseni pa tudi našo ekipo. Razlogov za “revanšo” je torej več kot dovolj.

D.Č.