OBČINA ODRANCI

Revanša proti Ljutomeru uspela in prinesla skok na 3.mesto

Predvidevanja so se uresničila…. Naša ekipa je morala za končni uspeh proti “žilavi” zasedbi Ljutomera postoriti marsikaj. Končna zmaga ima zato še večjo vrednost, a za njo je morala naša ekipa precej garati. 350 ljubiteljev nogometa je v lepem, sončnem nedeljskem popoldnevu spremljalo nekakšno “tretjeligaško klasiko” med Odranci in Avto Rajh Ljutomerom. Več razlogov za veselje so ob tretji zaporedni zmagi imeli naši navijači, a ta ima vseeno malce grenak priokus. Že v četrtek je ekipa ostala brez Tompe, ki se je vnovič poškodoval, zaradi enakega razloga je zelenico predčasno zapustil tudi Matjašec.

Jančar je s svojimi varovanci dobro odprl tekmo in že v uvodnih minutah je sledilo nekaj priložnosti pred golom Lovrenčiča. V 3.minuti je po kotu Matjašeca in izletom Lovrenčiča v prazno Raduha na 2.vratnici meril mimo vrat. Tri minute pozneje pa bi na nasprotni strani najmlajši izmed bratov Raduha skorajda moral po žogo v svojo mrežo. Dobro odmerjen strel Kardinarja z 20m je zaustavil prečnik. V 21.minuti je Matjašec izvajal prosti strel z desne strani. Sledil je predložek, katerega pa v gneči Horvat ni uspel preusmeriti v mrežo. Isti igralec se je v priložnosti znašel v 34.minuti, toda podajo Balažic in izbito žogo je nastreljal mimo vrat.

1:0 Raduha Patrik (35.minuta)

Kar ni uspelo minuto prej Horvatu, je zato v 35.minuti Raduhi. Horvat je bil tokrat podajalec z desne strani, Raduha pa je “na prvo” zatresel desni kot mreže Prlekov in našo ekipo popeljal v vodstvo z 1:0.

Do odhoda na odmor se ni zgodilo več nič omembe vrednega.

V nadaljevanju spet soliden uvod naše ekipe. V 48.minuti je v protinapad krenil Sreš, na robu kazenskega prostora asistriral Hozjanu, strel slednjega je končal preko gola gostov. V 66.minuti je Vinkovič okrog 20m od vrat izvajal prosti strel po prekršku nad Balažicem. Meril je močno, preveč po sredini, Lovrenčič je žogo odbil, Hozjan pa še enkrat meril čez gol.

RDEČI KARTON -Tilen Semenič (68.minuta)

Dve minuti pozneje je naša ekipa vnovič napadala po levi strani, kjer je bil s prekrškom zaustavljen Matjašec. Sodnik Mežnar je še drugega rumenega in posledično rdeči karton pokazal Semeniču in Ljutomerčani so obračun nadaljevali z deseterico. Pri tem se poškodoval Matjašec, ki je tožil po bolečina v zadnji stegenski mišici. Nemudoma je bil zamenjan, na igrišče je prišel Mlinarič.

Prav Mlinarič je v 76.minuti začel obetavno akcijo po levi, poslal predložek, Gostan je žogo prepustil Balažicu, ta pa je z idealne pozicije nastreljal zgolj vratarja Lovrenčiča. V 78.minuti je po prodoru z 20m močno streljal Sreš, Lovrenčič je bil na mestu,

2:0 Vinkovič (79.minuta)

Minuto pozneje pa je napadalna igra vendarle obrodila sadove. Akcija tokrat po desni strani. Raduha je z dolgo podajo lepo našel Balažica, ta pa je krenil proti kazenskemu prostoru, asistiral do Vinkoviča, ki je žogo na 1.vratnici spravil za hrbet vratarja gostov in podvojil vodstvo naše ekipe.

2:1 Lotrič (87.minuta)

Ko se je navidez že zdelo, da bo naša ekipa tekmo brez težav pripeljala do konca, pa so gostje znižali. Po predložku z desne strani je bil pred Raduho najvišji Lotrič, ki je kljub dilemi prečkanja žoge golove črte vodstvo naše ekipe znižal na 2:1.

V 90.minuti sta domiselno kombinacijo odigrala Gostan in Raduha, slednji je s strelom “s prve” dobro meril, a je bil spet na mestu Lovrenčič

3:1 Gostan (92.minuta)

Krepko v sodnikovem podaljšku pa je naša ekipa dokončno razblinila dvome o zmagovalcu. V 92.minuti je bil spet asistent Balažic z desne strani, pred golom pa najbolj spreten Gostan, ki je končnih 3:1 v slogu velikih napadalcev postavil kar s peto.

Ob spodrsljaju Beltincev pri Tromejniku je naša ekipa po tretji zaporedni spomladanski zmagi skočila na trenutno 3.mesto na lestvici, kar pa bo poskušala potrditi na nedeljskem, pričakujemo spet, “težavnem” gostovanju pri Gradu.

D.Č.