OBČINA ODRANCI

Tradicija prekinjena… Z novo zmago v Gradu najučinkovitejša ekipa te pomladi

Previdno, zelo previdno smo zrli proti gostovanju v Gradu, na katerega se je naša članska ekipa odpravila to nedeljo. V mislih je bila neljuba tradicija, zaradi katere naša ekipa v Gradu nikoli ni posebej blestela, še bolj je bodlo v oči veliko odsotnih igralcev. Traner Jančar je imel pred to tekmo nemalo dela, kako sestaviti enajsterico z sila zdesetkane zasedbe. Toda “čarobna palica” je spet opravila svoje in fantje so tekmo dobili in odigrali tako, kot se za klubske barve spodobi.

Začetek srečanje v Gradu 250 gledalcem ni ponudil kvalitetnega nogometa. Igra je večinoma potekala med obema kazenskima prostoroma, na trenutke smo spremljali precej grobe igre in tudi kar nekaj fizičnih kontaktov. Na prvo priložnost so gledalci morali čakati do 25.minute, ko je po povratni podaji Raduhe Vinkovič močno streljal čez domača vrata.

0:1 Gostan (38.minuta)

V 38.minuti pa je naša ekipa odigrala domiselno akcijo. Po levi strani je v prodor krenil Horvat in poslal predložek na rob kazenskega prostora, kjer je Vinkovič žogo domiselno potisnil do Gostana, ki je streljal v desni vratarjev kot in zatresel mrežo za vodstvo naše ekipe.

V 42.minuti je imel nekaj dela tudi naš vratar Raduha. Strel Andrejeka s 16m pa je ubranil. Pri tem se je zaključil tudi 1.del igre.

Začetek nadaljevanja je bil podoben prvemu polčasu. Na resnejše priložnosti smo morali čakati vse do 71.minute. Takrat je Žnidarič izvedel prosti strel z roba 16m prostora. Vratar Škodnik je imel s strelom kar nekaj težav, a je žogo odbil čez prečnik. V 76.minuti je vratar Raduha vnovič posredoval po strelu Andrejeka s 16m.

0:2 Raduha Patrik (81.minuta)

V 81.minuti je naša ekipa spet kombinirala po levi strani. Podajalec s predložkom je bil tokrat Gostan, Vinkovič je v kazenskem prostoru prepustil žogo Raduhi, ki je še drugič premagal Škodnika in vknjižil svoj tretji zadetek na zadnjih treh tekmah, ki velja še za odtenek več, saj je celotno srečanje odigral s poškodovano prepono.

V 83.minuti je na drugi strani streljal Sukič, Raduha je žogo s težavo lovil, jo izpustil, a domačinom odbitek še enkrat ubranil in preprečil znižanje rezultata. V 89.minuti je Vinkovič s podajo pred gol poskušal najti rezervista Čuriča, a je bil slednji za las prekratek za doseganje zadetka na nebranjen del domače mreže.

Kljub vsemu so naši fantje brez večjih težav tekmo pripeljali do konca in vknjižili, če prištejemo še tisto jesensko proti Hotizi, še peto zaporedno zmago v nadaljevanju tretjeligaškega prvenstva. Bitka je dobljena, a maraton se nadaljuje… na praznično soboto v ŠRC prihaja Rakičan, ki ga bo pričakala, srčno upamo številčno močnejša zasedba trenerja Bojana Jančarja.

D.Č.