OBČINA ODRANCI

V 10 minutah obrnili rezultat proti Rakičanu

Na praznično soboto je naša ekipa po gostovanju v Gradu vnovič odigrala tekmo na domači zelenici. Nasprotnik iz Rakičana se je dostojno uprl našim fantom, celo povedel, imel še nekaj priložnosti, a je naša ekipa v zadnjih dobrih 10 minutah tekme naredila tisto, kar večino tekme ni uspela. Če priključimo jesensko zmago proti Hotizi, je to 6 zaporedna zmaga v spomladanskem delu tekmovanja.

Sicer so fantje obračun pred 250 gledalci dobro pričeli. Že v 4.minuti je po podaji iz kota Sreša, Jerebic z glavo meril mimo vrat. V 14.minuti je strel Vinkoviča s 16m ubranil vratar Gerendaj. V 20.minuti je predložek Hozjana Balažic z glavo preusmeril proti golu, Gerendaj je bil vnovič na mestu. V 32.minuti je Gerencser na robu kazenskega prostora storil prekršek nad Kokolom. Prosti strel je izvedel Bagari Marko, Raduha je strel ubranil. V 35.minuti se je v lepi situaciji po predložku Vinkoviča znašel Balažic, a na oddaljenejši vratnici z neposredne bližine žogo poslal mimo vrat. V 38.minuti so gostje poslali dolgo žogo pred naš kazenski prostor. Frčko bi skorajda prišel do žoge, Raduha je zapustil svoj gol, a “odjadral” v prazno, žoga je na srečo krenila mimo praznih vrat. Zadetki so v 1.delu igre izostali.

V 49.minuti je s strelom z leve strani vnovič poskusil Vinkovič, Gerendaj je bil vnovič na mestu. V 50.minuti je sledila zelo dvomljiva situacija pred golom Rakičana. Sreš je poslal predložek iz kota, žoga je preletela skorajda vse igralce, močno pa je zadišalo po igranju z roko Bagarija. Kljub burnim protestom sta piščalka sodnika Vivoda in zastavica stranskega sodnika Karmela ostali nemi. V 62.minuti je strel Bagarija pred našim golom z blokom preprečil Copot, minuto pozneje temu ni bilo tako …

0:1 Meolic (63.minuta)

Sledil je predložek iz kota z desne strani v korist Rakičana. Naša obramba je nekoliko zaspala, pozabila na prostega Meolica na 1.vratnici in slednji je žogo potisnil v mrežo, ter Rakičan popeljal v vodstvo.

V 75.minuti je z desne strani nevarno streljal Balažic, žoga je švignila mimo oddaljenejše vratnice Rakičana.

1:1 Gostan (79.minuta)

V 79.minuti je naša ekipa še izdatneje pritisnila. Sledil je predložek rezervista Mlinariča z leve strani. Žoga je bila odbita, a le do Copota, ki je zaposlil Gostana, slednji pa žogo poslal na oddaljenejšo vratnico v mrežo za izenečanje na 1:1.

S tem se naša ekipa preprosto ni zadovoljila in je na vse pretege iskala priložnosti za zmagoviti zadetek. Nekoliko na roko sta jim šla tudi dva hitra rumena kartona branilca Žekša, ki je zaradi protestov najprej porumenel v 82., nato pa poordečel v 85.minuti tekme.

2:1 Vinkovič (89.minuta)

Prleška naveza, tokrat Mlinarič-Vinkovič pa je “zakuhala” zmagoviti zadetek minuto pred iztekom devetdesete. Predložek z desne je Vinkovič, podobno kot v Bogojini z glavo pospravil v mrežo in priigral vodstvo naši ekipi, ki se je kasneje obdržalo do zadnjega žvižga sodnika Vivoda.

S tem se je naša ekipa točkovno izenačila s soboško Muro. Toda lepo počasi… naslednjo nedeljo gostujemo v Martjancih pri ekipi Čarde. Čeprav igra skozi vso tekmo ni bila blesteča, pa moramo ekipi čestitati za vztrajnost, ki je bila nagrajena z rezultatskim preobratom in novimi točkami.

D.Č.