OBČINA ODRANCI

V Martjancih suvererno igro kljub izključitvi Balažica kronali z zmago … Počitka ni… v sredo prihaja Polana

Za nogometaše vzhodne skupine tretjeligašev sledi huronski tempo tekem, saj bodo v zadnjem aprilskem tednu odigrali kar dve. Še prej so bile na sporedu tekme 20.kroga, v katerem je naša ekipa kar se zmag tiče, ohranila “celo kožo”. Precej razgiban prvi polčas je ponudil odprto igro v kateri je naša ekipa dosegla tri zadetke in polčas končala z deseterico. Pod predčasno prho je moral Balažic, ki je pred izključitvijo zadel kar dvakrat.

Serija zadetkov se je pričela dokaj hitro … mreže so namreč mirovale zgolj do 6.minute.

0:1 Balažic (6.minuta)

Naša ekipa je krenila v hiter protinapad prek Žnidariča, ki je bil v domačem kazenskem prostoru nepravilno zaustavljen s strani Andrejča. Sodnik Goričan je pokazal na belo točko. Izvajalec je bil Hozjan Erik, a mu je Litrop strel ubranil, odbitek pa je v mrežo za vodstvo naših pospravil Ivo Balažic.

1:1 Bencik (11.minuta)

Preteklo je zgolj 5 minut in že je bil rezultat poravnan. Domačini so z dolgo žogo v našem kazenskem prostoru dobro zaposlili Bencika, ki se je med našimi obrambnimi igralci dobro znašel in s strelom na oddaljenejšo vratnico izenačil na 1:1.

1:2 Balažic (17.minuta)

Domača obramba je imela nemalo težav z dolgimi žogami naših fantov. Posledica tega je bil nov vodilni zadetek v 17.minuti. Dolga podaja tokrat Jerebica s svoje polovice, žoga je preletela domačo obrambo, Balažic pa izza hrbta švignil proti golu in zadel za 1:2.

V 23.minuti se je po kombinaciji domače ekipe v lepem položaju znašel Andrejč, a mu je Raduha strel z desne ubranil.

1:3 Gostan (24.minuta)

Že v naslednji minuti pa so naši fantje ponovili vajo s 17.minute. Dolgo podajo je tokrat poslal mladi Copot in lepo našel Gostana, ki je z desne strani opazil, da je Litrop nekoliko iz svojih vrat, poskusil z lobom in z namero tudi uspel. Naša ekipa se je veselila vodstva z 1:3 in je lahko mirneje nadaljevala tekmo … toda…

V 36.minuti še ena lepa situacija naših. Hozjan je po prostem strelu z desne strani domiselno asistiral Žnidariču na robu 16m. Prlek v dresu našega kluba je meril kar “s prve” in zatresel vratnico domačega gola. V 43.minuti je s 16m meril Cipot na domači strani, a je bil Raduha vnovič na mestu. Še minuto prej je prvič porumenel dvakratni strelec Balažic, v zadnji minuti prvega dela pa ga je zaradi prekrška in druga rumenega kartona, kljub silnemu negodovanju naše publike sodnik Goričan poslal pod predčasen tuš.

V nadaljevanje obračuna je naša ekipa krenila z deseterico, a se ji očitno to na igrišču kaj posebej ni poznalo. Še naprej so si Jančarjevi varovanci pridno pripravljali priložnosti, predvsem na račun nekoliko bolj odprte igre domačinov. V 54.minuti je v prodor po levi krenil Hozjan, poslal povratno žogo na Mlinariča, ta pa stresel prečnik domačega gola. Podobno je v 66.minuti prodiral Sreš, podajo pa je rezervist Vinkovič preusmeril  v Litropa. V 73.minuti je po dolgi podaji proti Raduhi sam krenil Cipot. V zadnjem trenutki mi je čisto situacijo za strel preprečil Mlinarič in se pri tem poškodoval, ter odšepal z igrišča. Strel je krenil čez gol. V 76.minuti je naša ekipa izvedla hiter protinapad. Sreš je asistiral do Hozjana, ta pa akcije kljub ugodni situaciji ni uspel kronati z zadetkom.

1:4 Sreš (78.minuta)

V 78.minuti je Sreš poslal oster predložek s kota. Žoga je preletela večino igralcev in odbita v gneči končala v domačem golu za vodstvo naših z 1:4.

Naši fantje so nato na momente napeto tekmo uspešno pripeljali do konca in ostali pri stoodstotnem izkupičku v spomladanskem delu. Žal je tekma terjala tudi svoj davek. Zaradi kartonov bo v sredo proti Polani odsoten kapetan Jerebic, zaradi rdečega kartona tudi Balažic. Razsežnost poškodbe Mlinariča naša zdravniška služba še ugotavlja.

NI PREDAJE !!! NA POLNO TUDI PROTI POLANI !!!

Počitek bo za vse klube zares neomembe vreden. Že v sredo so na vrsti tekme 21.kroga, kar za našo ekipo pomeni nova domača tekma, gostje pa ekipa Polane, ki je v zadnjem krogu v neposrednem boju za obstanek premagala Križevce.

Jančarjeva četa bo vnovič zdesetkana. Dejstvo, s katerim smo se prisiljeni sprijazniti. Toda v ekipi vlada dobra klima, kar naj bo fantom nov elan tudi na sredinem dvoboju, ki bo daleč od lahkega!!!

Zato tudi tokrat dragi navijači, bodimo del te tekme in po službi brž v ŠRC !!! Žoga bo s sredine krenila ob 17.00 uri !!!

D.Č.

Pari 21.kroga 3.SNL-V:

Datum Ura Tekma
26.04.17 17.00 Rakičan : Avto Rajh Ljutomer
26.04.17 17.00 Grad : Čarda Martjanci
26.04.17 17.00 Odranci : Polana
26.04.17 17.00 ŠD NK Križevci : Nafta 1903
26.04.17 17.00 GMT Bogojina : Lušt Beltinci
26.04.17 17.00 Hotiza : Tromejnik G-Sukič
26.04.17 17.00 NŠ Mura : Turnišče