OBČINA ODRANCI

Odransko mega slavje sredi Lendave! Nafta položila “orožje”!

Prvi v seriji derbijev se je za našo ekipo začel zares fascinantno. Malo je bilo tistih, ki so verjeli, še manj tistih, ki so si upali napovedati scenarij včerajšnjega derbija med Nafto in Odranci. Trener Jančar je imel rešitev v kadru bore malo. Tompa, Žnidarič, Mlinarič, kaznovani Copot so na seznamu poškodovanih, izmed borcev na včerajšnji “fronti” bi se našel še marsikdo, ki zaradi poškodb ni ravno 100% fit. A glej ga zlomka, srce je prevladalo in naša ekipa je dobesedno šokirala močno zasedbo Nafte in dodobra zakomplicirala situacijo pri vrhu tretjeligaške tablice.

Lendavčani so v uvodnih minutah že začeli ogrožati vrata Raduhe. V 3.minuti je po predložku Vinka z desne Zeljko z glavo nastreljal našega vratarja.

0:1 Raduha Patrik (7.minuta)

In potem 7.minuta. Balažic je iz avta zaposlil Vinkoviča, ki je po desni uspel pobegniti lendavski obrambi in prodor zaključil s povratno podajo, na katero je naletel Raduha in s strelom zatresel mrežo Valentića ter na noge dvignil odransko publiko za vodstvo z 0:1.

V 14.minuti je Zeljko s plasiranim strelom dodobra zaposlil Raduho, ki je s “parado” žogo odbil v kot. Predložek Roginića v 17.minuti je Novinič, čeprav dodobra osamljen z glavo poslal mimo vrat. V 18.minuti sledi nevaren protinapad naše ekipe. Dolga žoga Raduhe je preletela domačo obrambo, Balažic se je znašel v lepi situaciji, poskusil z lobom, a meril čez gol. Matjašec je v 26.minuti s podajo iz kota povzročil kar nekaj težav Valentiću, ki je žogo s težavo odbijal z objema gola. Strel Dodleka v 30.minuti je še enkrat več ubranil tokrat zares neverjetno razpoloženi najmlajši trojčka Raduha. Podobno je bilo dve minuti zatem na drugi strani. Valentić je ubranil poskus Sreša po odbiti žogi z roba kazenskega prostora. V 34.minuti bi domača obramba skorajda v lastni režiji priigrala priložnost naši ekipi. Po dolgi žogi so domači vračali žogo svojemu vratarju, ki je zapustil kazenski prostor. Žoga je krenila levo od gola, proti njej pa Balažic, a kot udarca je bil premajhen, podaja pred gol pa kljub obetavni situaciji ni našla naslovnika. V 38.minuti je po predložku s kota Dodlek nevarno meril z 20m. Žoga je švignila mimo vrat. V 45.minuti je Sreš s predložkom lepo našel prostega Vinkoviča. Strel z glavo je veliko obetal, a krenil mimo gola. Pri tem se je končal prvi polčas.

V nadaljevanju pa slika na zelenici čisto podobna prvemu polčasu. Tempo še naprej huronski. Domačini so še naprej pritiskali na našo ekipo, veliko poskušali, a s tem puščali tudi veliko prostora v svoji obrambi. V 56.minuti skorajda podvojitev vodstva naših po protinapadu Matjašeca. Sledil je predložek z leve strani, Vinkovič je poskušal, a zgrešil žogo, slednja pa se je znašla v nogah Horvata. “Mandžo” je streljal, Valentić pa strel ubranil in domačine obdržal v igri. Minuto pozneje že obetavna situacija na nasprotni polovici. Strel z glavo je Raduha s težavo ukrotil. In v 64.minuti nov protinapad naše ekipe, katerega je organiziral Zver in na desno stran asistiral Balažicu. Strel slednjega je spet ubranil Valentić. V 75.minuti so imeli domačini veliko priložnost za izenačenje. Rezervist Monjac je streljal z roba kazenskega prostora, Raduha je žogo odbil, na odbito pa je streljal Vinko in dobesedno nastreljal našega vratarja, ki je predvsem na račun refleksov preprečil izenačenje. Monjac je vnovič poskušal v 89.minuti s strelom z roba kazenskega prostora, Raduha je bil vnovič na mestu. V 90.minuti pa nova priložnost naših za podvojitev vodstva. Sreš je z “jurišom” pretekel pol igrišča in se otresel večine lendavskih nogometašev. Sledila je podaja prostemu Vinkoviču, ki je 1-1 z domačim vratarjem poskusil s plasiranim udarcem, a je bil ta preslab in Valentić je strel ubranil. Do konca obračuna so domačini še naprej “pletli” mrežo okrog našega kazenskega prostora, a naboji so bili tokrat prazni, oziroma je naša ekipa vzdržala vse nalete prvouvrščene ekipe trenutnega dela sezone.

Po 6.minutah podaljška vendarle sledi zaključni žvižg sodnika Matkovića in slavje se je lahko pričelo. Naša ekipa je igrišče zapuščala ob stoječih ovacijah naše publike, ki je zaploskala bojevnikom, ki so tokrat srce pustili na igrišču in kljub zdesetkanemu kadru dokazali, da njen trenutni izkupiček zmag (9/9) ni naključje.

V torek je čas za pokalni obračun s Hotizo, v soboto 6.5. pa “sosedski El Classico” proti Beltincem!!!

Za tekmo v Lendavi pa ekipi lahko samo rečemo: “POKLON in ČESTITKE” !!!

MI SMO ODRANCI !!!

D.Č.