OBČINA ODRANCI

Buren finiš v Kuzmi za enajsto zaporedno zmago!

Lepo število naših navijačev je na nedeljskem potovanju v Kuzmo pospremilo obilno deževje, ki se je zavleklo tudi v štart tekme 24.kroga 3.SNL-V med Tromejnikom in Odranci. Pričakovali smo težko tekmo, tudi na račun odsotnosti poškodovanega Raduhe in Tompe, ter zaradi službe odsotnega Sreša… temu je svoje dodal še razmočen teren, ki nobeni od ekip ni omogočal nogometne “perfekcije”, a po drugi strani ponudil tudi nekaj ostrih štartov na obeh straneh. Prav zato smo spremljali veliko igre med obema kazenskima prostoroma z nekaj priložnostmi na obeh straneh. Gledaci so na edini zadetek morali čakati vse do 89.minute in ta je tudi odločil srečanje …

Prva polpriložnost naše ekipe je skorajda zrasla v zadetek. Podaja Matjašeca iz kota je bila velika ovira za vratarja Šaferja, ki je “podajo” s težavo izbil in preprečil vodstvo naše ekipe. V 28.minuti je s 25m nevarno sprožil Lovrec, Raduha je strel odlično ubranil. Isti igralec je po odbiti žogi vnovič poskušal v 41.minuti, toda tudi tokrat je Raduha strel z 20m uspešno ubranil. Ob izteku prvega dela igre je s 25m s prostega strela poskušal še Gregor Bokan, a tudi ta strel je bil plen našega vratarja Raduhe.

V 51.minuti je s 30m po prostem strelu nevarno poskušal Vinkovič, Šafer je imel precej dela. V 55.minuti pa je naša ekipa zamudila verjetno najlepšo priložnost na srečanju. Predložek z leve je poslal Žnidarič, Vinkovič pa je sam znašel iz oči v oči z vratarjem Šaferjem, a z glavo strel poslal v domačega vratarja, ki je bil dobro postavljen. Minuto pozneje je z leve strani direktno na domača vrata meril Matjašec, Šafer je poskus vnovič odbil. Lovrec je z novim strelom s 25m poskusil v 77.minuti, še enkrat več na mestu Raduha. Nato pa prelomne minute…

0:1 Gerencser (89.minuta)- enajstmetrovka

V 88.minuti je naša ekipa kombinirala pred kazenskim prostorom domačih. Po kombinaciji se je v lepem položaju znašel mladi Copot, a bil s hrbta zaustavljen s strani domače obrambe. Sodnik Halilović je nemudoma pokazal na belo točko. Izvajalec je bil tokrat Deszö Gerencser. Strel v levo stran po tleh je Šafer ubranil, a je veselje domačinov prekinila signalizacija stranskega sodnika za ponovitev enajstmetrovke, saj naj bi domači vratar še pred sodnikovim piskom zapustil golovo črto. Kljub silnim protestom domačih igralcev in publike se je enajstmetrovka ponavljala, Gerencser pa je s strelom v isti kot v drugo vendarle matiral Šaferja.

Zadetek Gerencserja iz 11m za 0:1 v 89.minuti (VIDEO)

Domačini so nato krenili v popolno ofenzivo in s tem več prostora puščali v svoji obrambi, kar bi v 90.minuti po protinapadu Gostan skorajda pretvoril v povišanje vodstva, a je Šafer spet strel ubranil. Domači vratar se je priključil tudi zadnji podaji iz kota, ki pa ni obrodila sadov in ostalo je pri minimalni zmagi naše ekipe z 0:1.

Naši fantje so tako zabeležili še enajsto zmago v tej sezoni in so s pogledi že na nedeljskem obračunu proti Turnišču, ki v ŠRC prihaja prihodnjo nedeljo. Zadnja domača tekma te sezone se bo začela pol ure prej kot zdaj, torej ob 17.30, zato spet vsi v ŠRC!

“MI SMO ODRANCI !!!”

D.Č.