OBČINA ODRANCI

Rekordna 12. zmaga proti Turnišču !!!

Težka je bila pot do dvanajste zmage naše ekipe v tej sezoni. S tem so fantje presegli pričakovanja širše javnosti, ki spremlja nogomet na tretjeligaškem vzhodu. A tudi srečanje proti Turnišču je bilo zahtevnega značaja. Gostje so namreč v ogorčenem boju za obstanek, zato so se še izdatneje uprli naši ekipi. Žal so tudi to tekmo zaznamovale neljube scene, ki so poskrbele za sila naelektreno ozračje.

V prvem polčasu je bilo 400 gledalcev v športnem parku prikrajšanih za zadetke. Naša ekipa si je prvo priložnost priigrala v 3.minuti, ko je Balažic po odbiti žogi z volejem poskušal zadeti mrežo gostov, a je meril mimo vrat. V 13.minuti je Gerencser s svoje polovice poslal dolgo podajo  Balažicu. Žoga je nato prišla v noge Vinkoviču, ki se je odločil za podajo Srešu, a je Lebar strel povratniku v našo ekipo ubranil. V 33.minuti je s cca. 11m streljal Recek, a je Raduha bil na mestu. Do izteka prvega dela igre je le ta potekala bolj ali manj med obema kazenskima prostoroma in ekipi sta na odmor krenili pri začetnem izidu.

V 48.minuti je po podaji Copota Balažic sprožil po tleh, a je žoga švignila mimo gola gostov. V 55.minuti je bila Sreš za las prekratek za zaključek ob odličnem predložku Matjašeca.

1:0 Vinkovič (60.minuta)

V 60.minuti pa sprememba rezultata in to v korist naše ekipe. Predložek z leve strani je spet poslal Matjašec in našel rezervista Gostana, ki je z obilico napora žogo z glavo spravil do Vinkoviča, ki se je odlično znašel ob dveh turniških branilcih in žogo poslal za hrbet Lebarja za minimalno vodstvo naših z 1:0.

V 69.minuti bi naša ekipa skorajda sama “zrežirala” zadetek gostov. Vratar Raduha je pri izbijanju nastreljal Lutarja, slednji je po žogo v šprintu krenil z Jerebicem, a je naš izkušeni branilec posredoval z izbijanjem v kot.

1:1 Jakšič (70.minuta)

Minuto pozneje pa nova sprememba izida, veselili so se gostje. Po podaji iz kota je naša ekipa rešila situacijo pred svojim golom, Gerencser je krenil izven 16-metrskega prostora, a pri tem žogo izgubil, kar je v gneči izkoristil Jakšič in z udarcem po tleh matiral Raduho, ter poskrbel za napeto končnico obračuna.

2:1 Balažic (80.minuta)

Poravnan izid je vzdržal do 80.minute, ko je naša ekipa prišla do novega vodstva. Gostje so naredili napako pri vračanju žoge, eden izmed branilcev je pri posredovanju z glavo žogo izbil proti svojemu golu, kjer je bil prost Balažic. Lebar je zapustil svoja vrata, Balažic pa z glavo z “lob” udarcem še drugič zatresel mrežo gostov.

V 82.minuti je bila naša obramba na novi preizkušnji. Podajo Horvata je Pavel, svoj čas tudi član našega kluba zaključil s strelom in zadel prečnik. Okvir našega gola se je vnovič zatresel v 88.minuti, ko je predložek Gregoreca, še lani pravtako igralca naše ekipe, skorajda končal v mreži. Tudi ta predložek je zaustavil zgornji del prečnika.

V 91.minuti pa je prišlo do situacije, v kateri so gostje od sodnika Mežnarja silno zahtevali enajstmetrovko, saj naj bi Jerebic pri izbijanju žoge igral z roko. Do enajstmetrovke v korist gostov ni prišlo, kar je dodobra razburilo predvsem vratarja Lebarja, ki je  ob burnih protestih pri sodniku Mežnarju tekmo predčasno končal z direktnim rdečim kartonom. Buren je bil tudi odhod z igrišča, situacija se je naposled le umirila in iz naše slačilnice je bilo že slišati Cike-Cake in to dvanajstič zapored!!!

Sedaj je pred nami zgolj še zadnje dejanje te sezone, kjer se bo neposredno odločalo o drugem potniku med drugoligaše. Naša ekipa gostuje pri ekipi Mure, zato v nedeljo enostavno MORAMO POMAGATI ekipi, da na najlepši možen način zaključi prvenstvo v sezoni 2016/17!

NI PREDAJE !!! GREMO VSI V MURSKO SOBOTO !!!

MI SMO ODRANCI !!!

D.Č.