OBČINA ODRANCI

Porazu navkljub dvignjenih glav s prepolne Fazanerije !!!

Na eni strani črno-beli, na drugi strani modri … šali, dresi, kape in še kaj se je našlo na nedeljskem derbiju zadnjega 26.kroga 3.SNL-V na murskosoboški Fazaneriji, ki je dobesedno “pokala po šivih”… Nekaj čez 3000 ljubiteljev okroglega usnja je pospremilo derbi med Muro in Odranci, ki je odločal najmanj o potniku med drugoligaše, ob ugodnem razpletu v Lendavi mi morebiti odločil celo prvaka lige. Vložek je bil torej velik, zanimanje temu primerno. Oba stratega, na domači strani mlajši Ošlaj, na drugi starejši Jančar sta na igrišče poslal najboljši enajsterici, kar jih trenutno premoreta.

Derbi se je pričel z zvrhano mero previdnosti enih in drugih. V 4.minuti bi lahko Rešek izkoristil dober predložek z desne strani, a je s skrajnimi močmi meril čez gol. V 6.minuti je na nasprotni polovici Balažic poslal predložek z desne, Vinkovič je bil v solidni poziciji za neposreden strel na vrata Ajleca, a meril čez gol. Kazen na drugi strani je sledila še v isti  minuti ….

1:0 Rešek (6.minuta)

Nekdanji nogometaš Maribora je po levi strani pobegnil Matjašecu, ki je bil prepozen, da bi preprečil nalet proti golu. Rešek je odmeril na krajšo vratnico in s strelom po tleh premagal Raduho, ter poskrbel za domače veselje ob vodstvu z 1:0.

Nato je naša ekipa vendarle uspela vzpostaviti ravnotežje na igrišču in v 12.minuti je zadišalo tudi po izenačenje. Prosti strel 30m od domačega gola je izvajal Matjašec, oster predložek pa je Balažic zaključil z glavo, a za las meril mimo okvira domačih vrat. V 20.minuti je v protinapadu Balažic lepo plasiral z 20m, Ajlec je imel veliko dela in zvit udarel izbil v kot. Še več dela je imel domači čuvaj mreže v 34.minuti, ko je moral še intenzivneje posredovati ob plasiranem udarcu Sreša z roba kazenskega prostora. Končalo se je z novo obrambo. Za konec 1.dela igre je imel v 44.minuti priložnost po predložku tudi Maroša, a je z glavo meril visoko čez vrata naše ekipe. Tako sta se pri minimalnem domačem vodstvu tako ekipi, kot tudi prepolne tribune soboške Fazanerije odpravili na odmor.

2:0 Karas (53.minuta)

Po uvodnih minutah nadaljevanja je 53.minuta prinesla podvojitev domačega vodstva, ki je bilo skorajda v celoti delo Karasa. Slednji je prodrl po desni strani, pred našim kazenskim prostorom najprej preigral Zvera, pri bloku sta bila prepočasna tako Balažic, kot Hozjan in strel s konicami prstov je z roba kazenskega prostora končal za hrbtom Raduhe.

Kmalu zatem se je v lepem položaju znašel Maroša, a pred golom preveč okleval in Raduha je posredoval z izbijanjem žoge. V 57.minuti je predložek iz kota izvajal Matjašec in lepo našel Jerebica, ki je meril z glavo, pred praznimi vrati je znižanje rezultata preprečil Celec. V 62.minuti se je v novem naletu pred vrati spet odlično znašel v teh minutah razpoloženi Karas, ki je iz igre vrgel Matjašeca in ostal 1-1 z Raduho, slednji je odlično posredoval, odbil žogo do Maroše, ki je s spontano reakcijo stresel celo vratnico, žogo je nato izbil Zver, a slabo, ter zgolj do Karasa, ki je še enkrat streljal, a je Raduha še tretji zaporedni poskus vnovič odlično ubranil. Nato je po dolgi podaji Vinkovič vnovič meril čez gol, na nasprotni strani pa v 87.minuti Matič po solo prodoru še enkrat strese vratnico.

V 90.minuti so Sobočani z dolgo podajo v ogenj poslali rezervista Nemca, rezervist Čurič je žogo prepuščal Raduhi, ta pa bil prepozen in je nepravilno zaustavil Nemca. Sodnik Jug mu je pokazal rdeči karton in pot pod predčasno prho, Muri pa strel z bele točke.

3:0 Maroša (91.minuta)- enajstmetrovka

Toda trener Jančar je že predčasno opravil vse tri menjave. Tako je moral med vratnici stopiti kar eden izmed igralcev. Nalogo je prevzel Erik Hozjan, toda bil povsem nemočen in Mura je prišla do tretjega zadetka po katerem je sodnik Jug označil tudi konec derbija in naposled tudi konec sezone.

Kljub prvem porazu po 12 zaporednih zmagah pa so naši navijači zasluženo zaploskali našim fantom, ki so večino velikega dela opravili že prej in prvenstvo držali v negotovosti praktično do izdihljajev prvenstva, čeprav so bili le redki, ki so verjeli v takšen scenarij. Odločati prvenstvo pred tovrstno množico je zares “češnja na torti”, vsled tega je bila to nedeljo v Murski Soboti zares fantastična kulisa, katero nam lahko zavida marsikateri prvoligaš. Naši navijači so ekipi zaploskali tudi ob prihodu domov in ponosno slavili storjeno v tej sezoni. Zato 3.mesto v močni tretjeligaški konkurenci v tej sezoni predstavlja zares velik dosežek!!!

Ekipa, ki zaključila sezono 2016/17 in bo z neverjetno serijo 12 zaporednih zmag z zlatimi črkami zapisana v klubsko zgodovino

Nogometašem Mure se zahvaljujemo na fer in športno predstavo na derbiju, tako Muri, kot prvaku Nafti pa želimo odlične predstave v drugoligaški druščini!

Mi gremo ponosno naprej, ker “MI SMO ODRANCI” !!!!!

D.Č.

PRIHOD IGRALCEV Z DERBIJA SO POZDRAVILI NAJZVESTEJŠI NAVIJAČI (video)

IZSEKI Z DERBIJA (video- Idea TV)