OBČINA ODRANCI

Tekma leta v Odrancih !!! Prihajata Partizan in Köbenhavn

Četrtek, 29.06.2017 bo velik dan za naš nogometni klub, kot tudi za našo občino in pomurski nogomet nasploh. Naš športni park bo namreč gostil eno največjih tekem zadnjih let na pomurskih tleh in če so v Odrancih nastopali že grški AEK, ukrajinski Arsenal iz Kijeva, Baku in številni slovenski prvoligaši, pa bo četrtek zares poslastica.

Prijateljsko tekmo na našem igrišču bosta namreč odigrala večkratni prvak Srbije FK PARTIZAN in lanski udeleženec lige FC KÖBENHAVN iz Danske.

Tekma bo ena večjih to leto v Prekmurju. Partizan se bo te dni namreč mudil na pripravah v Moravskih Toplicah, medtem, ko bo baza Dancev Bad Radkersburg v sosednji Avstriji.

                                                                                FK Partizan

 Da gre za zares eminentna nasprotnika, priča tudi podatek, da se bosta oba, vključno z našim Mariborom borila v 2.predkrogu za Ligo prvakov. Partizan bo doma pričakal Bodučnost iz Podgorice, medtem, ko bo Köbenhavn gostoval na Slovaškem pri Žilini, nekoč klubu Dareta Vršiča.

Partizan je bil prvak zadnje sezone srbske SuperLige. Zelo uspešno ga je s klopi vodil Marko Nikolić, nekaj časa nazaj trener ljubljanske Olimpije. Kljub šampionski sezoni je nov trenerski izziv našel v madžarskem Videotonu, na klop pa je sedel “povratnik” Miroslav Đukić. V ekipi velja omeniti predvsem ime Leonardo da Silva Souza. Brazilec, prej član ruskega Anži-ja iz Mahačkale, kjer je nastopal tudi kamerunec Samuel Eto`o, je bil v zadnji sezoni proglašen tudi za najboljšega igralca lige.

Njihovi četrtkovi nasprotniki, FC Köbenhavn iz Danske veljajo za sorazmerno mlad klub, ustanovljen šele leta 1992, a z nemalo uspehi tudi na mednarodnem področju. Tudi Köbenhavn je bil prvak zadnje sezone danske SuperLige, sezono je končal pred Brøndby-jem s kar 22 točkami prednosti. V ekipi uspešno nastopa tudi član naše izbrane vrste Benjamin Verbič. Ostali del ekipe je sestavljen pretežno iz izkušenih danskih nogometašev.

                                                                          FC Köbenhavn

Četrtkov prijateljski dvoboj bo torej prava paša za oči. Zaradi pričakovanega povečanega obiska dvoboja priporočamo, da se na srečanje odpravite nekaj minut prej, kot ponavadi, saj bo na vhodih veljal poseben režim vstopa na prireditveni prostor.

VABLJENI !!!