OBČINA ODRANCI

PRIJATELJSKE TEKME: Kljub všečni igri slavili Lendavčani

ODRANCI – NAFTA 1903 1:3 (0:0)

strelci: 1:0 – Balažic, 1:1 – T. Horvat (ag), 1:2 – Roginić, 1:3 – Marciuš

 

Postava Odranci: Darko Prša, Dezső Gerencser, Aleš Kalamar, Aleš Matjašec, Patrik Raduha, Erik Hozjan, Darko Atanasov, Ivo Balažic, Damir Zver, Nikola Tompa, Roman Gostan, Igrali so še:Tadej Ferenčak, David Čurič, Toni Horvat, David Vinkovič, Patrik Horvat, Aljaž Casar, Nino Kociper, Stane Levačič.

Postava Nafta 1903: igrali so: Jurica Valentič, Marko Maleševič, Marko Ilič, Leon Šeruga, Patrik Vöröš, Mirja Novinič, Damir Zelko, Osmanaj Liridon, Mateo Monjac, Vinko Vedran, Marko Marciuš, Florjan Raduha, Kevin Poredoš, Adam Zagorec, Marko Roginič, Žiga Živko, Lucian Pozsgai, Marko Kiralj, Lukas Magdič, Bence, Isah Jusufi, Stjepan Oštrek.

Četrta v seriji prijateljskih tekem naše članske ekipe je vse do 75.minute obračuna vsaj z naše strani obetala veliko. Že v 1.delu igre so se Jančarjevi varovanci, ki so nastopali brez odsotnega Jerebica in poškodovanih Sreša, ter novinca Iva Kuzme, dobro zoperstavljali novopečenemu drugoligašu. Še najbližje zadetku za našo ekipo je bil Gostan sredi 1.dela, večkrat pa je moral posredovati tudi vratar Raduha Florijan, ki je med poletnim odmorom modri odranski dres zamenjal za modrega lendavskega.

V nadaljevanju je približno 350 gledalcev videlo veliko več. Lendavski strateg Fridl je poslal vsa razpoložljiva orožja na zelenico, a naša ekipa je bila še naprej dostojna in nevarna za lendavska vrata, ki jih je v nadaljevanju čuval Valentić. Nevarna sta bila predvsem Vinkovič in Ivo Balažic. Prav slednji je v 64.minuti izkoristil dolgo podajo in z lobom premagal lendavskega čuvaja mreža za vodstvo z 1:0, ki se je obdržalo zgolj dobrih 11 minut. Nato je strel gostov blokiral mladi Horvat Toni in odbitek ob močnem strelu je končal za hrbtom Darka Prše, ki se je tudi tokrat kar nekajkrat izkazal. Trener Jančar je nato že dodobra zamenjal svoje varovance in Roginić je v 82.minuti še drugič matiral Pršo z lobom. Končni rezultat obračuna je s pobegom po levi strani in s strelom na krajšo vratnico postavil hitronogi Marciuš v 90.minuti tekme.

Kljub vsemu je naša ekipa odigrala dobro partijo, naslednjo jo že čaka v soboto 29.7., ko bodo gostovali na Ptuju, pri še enem drugoligašu Dravi.

D.Č.