OBČINA ODRANCI

Kljub okrnjeni zasedbi prek Slatine do uvodnih točk

Pa se je začelo… novo tretjeligaško prvenstvo namreč. Štart je bi nervozen. Poleg odsotnih Tompe, Prše, Atanasova, Kuzme in Matjašeca, nato še poškodba Vinkoviča na ogrevanju. A Horvat Patrik ga je dodobra nadomestil in skupaj s soigralci priigral pomembno zmago za uvod v novo prvenstvo. “Žilava” Slatina je igrala na “zanos”, prežala predvsem na protinapade, od katerih bi kateri lahko kaj hitro končal v mreži Ferenčaka, ki je svoje delo opravil dobro. Predložka tokrat sila razpoloženega Kalamarja sta dobesedno “na krožniku” v zadetek pretvorila izkušeni Gostan in že prej omenjeni Patrik Horvat. Poglejmo podrobnosti o dogajanju v  Radencih.

Prvo resnejšo priložnost na tekmi so si sicer priigrali domačini, a je Lebar v 4.minuti z desne strani meril čez gol Ferenčaka. Minuto pozneje je na nasprotni polovici po podaji Raduhe z 20m streljal Horvat, toda v naročje vratarja Hozjana.

0:1 Gostan (21.minuta)

V 21.minuti je po desni strani uspešno prodiral Kalamar in svoj “pobeg” zaključil s predložkom. Graj je v kazenskem prostoru žogo prepustil Raduhi, ta pa streljal, a je Hozjan poskus ubranil, na odbito žogo pa je uspešno krenil Gostan in jo poslal v nebranjeni del mreže za vodstvo naše ekipe z 0:1.

Nov predložek Kalamarja v 26.minuti bi skorajda izkoristil Raduha, ampak domačini so njegov poskus odbijali iza golove črte. V 42.minuti je na sredini igrišča napako storil Zver in domačinom omogočil protinapad, toda 1-1 s Ferenčakom ni šlo. Naš vratar je uspešno posredoval, žogo izbil v out, ampak domačini so žogo spet hitro prenesli v naš kazenski prostor, nov poskus pa je vnovič ubranil Ferenčak. V izdihljajih 1.dela igre je Balažic s predložkom lepo našel Gostana, katerega strel je ukrotil Hozjan, na odbito pa streljal Graj in zadel enega od domačinov v roko. Močno je zadišalo po enajstmetrovki, piščalka sodnika Kordeža je ostala nema, a naposled označila konec 1.polčasa.

Prva priložnost je v nadaljevanju spet pripadla domačinom. Tekla je 50.minuta obračuna, ko se je za udarec levo od gola na robu kazenskega prostora odločil Šilec. Ferenčak je bil vnovič na mestu.

0:2 Horvat Patrik (51.minuta)

Že minuto pozneje pa se je vnovič tresla domača mreža. Nov odličen prodor Kalamarja je vnovič našel naslovnika. Žogo je po odličnem predložku Graj spretno prepustil Horvatu, ki je z glavo zadel oddaljenejšo vratnico in še drugič premagal domačega čuvaja mreže.

Kalamar je odlično predstavo na obračunu v 55.minuti kronal še z enim odličnim predložkom, katerega je zaključil Gostan, a mu je veselje ob svojem drugem zadetku na obračun preprečila vratnica. V 61.minuti je imel po strelu Pihlerja spet nekaj dela Ferenčak, a je ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. V 66.minuti je na sredini igrišča žogo izgubil Raduha, domačini so krenili v hiter protinapad, predložek pa ni uspel izkoristiti Ivanič, ki je povsem osamljen žogo poslal tik mimo vratnice našega gola. V 75.minuti je po predložku s kota z glavo obetavno meril Kalamar, a je Hozjan preprečil še tretji zadetek v svoji mreži.

Naša ekipa je tekmo v zadnjih 15 minutah mirno pripeljala do konca in se s svojimi navijači veselila zaslužene uvodne zmage. Sedaj so misli že pri Tromejniku, s Slatino pa sledi revanša še to jesen…

D.Č.