OBČINA ODRANCI

Rezultatski preobrat proti Tromejniku za nove tri točke!

Pod streho so tudi druge tri točke. Ni bilo lahko in naša pričakovanja so se izkazala za več kot upravičena. Ekipa Tromejnika se je naši ekipi dobro zoperstavila, hitro povedla, a so naši vseeno uspeli rezultat obrniti sebi v prid. Trener Jančar je imel tokrat na voljo skoraj celotno zasedbo, vsled tega so nekateri igralci bili med publiko, nekateri obsedeli na klopi, manjkal je Tompa. Nekaj dodatnih sivih las sta trenerju Jančarju povzročili hitri poškodbi izkušenih Jerebica in Gostana, zaradi katerih je bil naš strateg že v 1.polčasu prisiljen dvakrat poseči po menjavah. A izšlo se je.

0:1 Pihler (3.minuta)

Srečanje pa se za naše fante ni pričelo dobro. Po nekaj uvodnih prodorih naše ekipe, so gostje zrežirali hiter prenos žoge po levi strani. Sledila je globinska podaja Pihlerju, ki je žogo s strani poslal za hrbet Prše, ki se je na tem obračunu vrnili med vratnici in gostje so se veselili vodstva z minimalnih 0:1.

Že v 8.minuti so gostje vnovič poskušali, a je bil strel Zrima s 30m nenatančnen. Prvo resnejšo situacijo si je naša ekipa pripravila v 10.minuti. Po predložku Matjašeca z leve strani je obramba Tromejnika žogo poskušala izbiti, a se je okroglo usnje znašlo v nogah Graja, ki je streljal, a nastreljal Kousa. Priložnost je šla po zlu. Medtem se je poškodoval naš kapetan Jerebic. Jančar je na igrišče poslal Zvera, na mesto Jerebica pa je stopil Kalamar. V 28.minuti je Matjašec poslal predložek z desne strani po odbiti žogi iz kota. S predložkom je lepo našel prostega Gerencserja na oddaljenejši vratnici, ki pa “darila” ni znal izkoristiti in je žogo poslal močno čez gol Šaferja.

1:1 Gostan (30.minuta)

V 31.minuti pa se je vendarle tresla tudi mreža gostov. Naša ekipa je kombinirala na robu kazenskega prostora, Graja pa je uspel domiselno žogo spraviti čez obrambo gostov. V boju z njihovo obrambo se je najbolje znašel Gostan in rutinirano žogo poslal za hrbet vratarja Šaferja, za poravnavo izida na 1:1. A tudi njega je pozneje zaustavila poškodba stegenske mišice, še pred odmorom ga je zamenjal Vinkovič.

Do izteka prvega dela igre je ostalo pri neodločenem izidu.

V nadaljevanju si je kot prva priložnost pripravila naša ekipa. Tekla je 49.minuta in za strel iz 20m se je odločil Atanasov, a se je izkazal Šafer. V 53.minuti je veliko nevšečnosti naši obrambi vnovič povzročil Pihler. Tokrat je na desni strani dobil dvoboj z Zverom in poskušal z zvitim plasiranim strelom, a se je izkazal Prša.

2:1 Vinkovič (70.minuta)

Kot se je pozneje izkazalo, pa je bil Vinkovič očitno “joker s klopi”, saj je v 70.minuti rezultat obrnil v korist naše ekipe. Akcija je bila sicer pretežno delo Raduhe, ki je na sredini sprejel podajo Kuzme, ki je vstopil v nadaljevanju namesto Graja. Raduha je nato prodrl proti golu in z globinsko podajo odlično našel prostega Vinkoviča, ki je po vzoru Gostana iz 1.polčasa spet poslal žogo mimo Šaferja in naša ekipa je povedla z 2:1.

Vinkovič je roke Šaferja vnovič “ogrel” v 83.minuti s strelom z roba kazenskega prostora, a je bil  vratar Tromjenika vnovič uspešnejši. Minuto pozneje se je na nasprotni strani izkazal tudi Prša, ki je ubranil močan udarec Kousa po prostem strelu s 30m. Skorajšnji zadetek je preprečil s sijajno vratarsko “parado” in s tem naši ekipi priboril nove tri točke. Ob koncu obračuna so malce popuščali tudi živci, zaradi protestov je Tromejnik tekmo zaključil z deseterico, saj je sodnik Gergič z rdečim kartonom pod predčasno prho poslal vratarja Šaferja.

Naša ekipa se je tako veselila novih treh točk, ki naj bodo zagon za sobotno gostovanje v Turnišču.

Cike Cake v slačilnici po tekmi s Tromejnikom (VIDEO)

D.Č.