OBČINA ODRANCI

Po trije na polčas za tretjo zaporedno zmagoslavje

Kot smo že vajeni zadnjih gostovanj v Turnišču, tudi tokrat vreme ni prizaneslo. Deževje je precej razmočilo zelenico in začinilo obračun 3.kroga 3.SNL-vzhod med domačini in našo ekipo. Toda našo fantje razen prvih 15.minut previdne igre, ki bi lahko bila kaznovana, niso prav nič prepustili naključju in zabeležili eno najvišjih zmag v zadnjih sezonah, ter s tem upravičili vlogo favorita na tem obračunu. Zgolj med gledalci je bil tokrat poškodovani Jerebic, zaradi enakega razloga je na klopi obsedel Gostan, pod predčasen tuš je zaradi rahle poškodbe s sredinega obračuna v Dolgi vasi moral tudi Erik Hozjan. Ampak izšlo se je in naši gledalci so lahko spet zaploskali lepi zmagi.

Domačini so sicer pogumno krenili v tekmo in v 8.minuti po izgubljeni žogi naše ekipe nevarno pretili prek Lutarja, ki je s podajo lepo našel Verbančiča, ki se je znašel iz oči v oči s Pršo, a je naš vratar preprečil skorajšnje domače vodstvo.

0:1 Gerencser (16.minuta)

Po 15.minutah igre brez golov, pa je 16.minuta naši ekipi prinesla vodstvo. Podajalec iz kota je bil Matjašec, domači vratar Kelenc je žogo odbil, a le do Gerencserja, ki jo je neubranljivo pospravil v mrežo, ter naši ekipi priigral vodstvo z 0:1.

Že v naslednji minuti je z roba 16-metrskega prostora nevarno meril Horvat, toda Kelenc se je izkazal, bil pa brez moči dve minuti pozneje…

0:2 Vinkovič (19.minuta)

Naša ekipa je izvedla hitro akcijo po levi strani. Režiser povišanja vodstva je bil tokrat precej razpoloženi Atanasov, ki je s predložkom odlično našel Vinkoviča, ta pa je s t.i. “škarjicami” s promočjo prečke povišal vodstvo na 0:2. Lahko rečemo, da je šlo za zares pravi “evrogol”

V 25.minuti so vnovič zapretili domačini, na delu pa je bila enaka naveza, kot v 8.minuti, a strel Verbančiča je bil spet plen Prše.

0:3 Atanasov (41.minuta)

V 41.minuti se je domača mreža tresla še tretjič. Na desni strani je žogo prejel Matjašec in imel precej prostora za prodor proti golu, kar je tudi storil in zaključil s podajo Atanasovemu, ki je meril na krajšo vratnico in še tretjič premagal Kelenca za visoko vodstvo ob odhodu na odmor z 0:3

Že v 1.minuti nadaljevanje so naši fantje vnovič ogrozili domača vrata. Predložek z desne je poslal Balažic, Horvat pa je bil na oddaljenejši vratnici nenatančen in meril čez gol.

0:4 Raduha (50.minuta)- enajstmetrovka

V 50.minuti so naši fantje vnovič kombinirali na robu domačega kazenskega prostora. Vinkovič je v napad z globinsko podajo poslal Balažica, slednjega pa je nepravilno zaustavil vratar Kelenc in sodnik Bukovec je pokazal na belo točko, katero je rutinirano izvedel tokratni kapetan Patrik Raduha za 0:4

Zadetek Raduhe iz 11m za 0:4 (VIDEO)

Zares lepo priložnost je imel v 54.minuti Vinkovič po podaji Zvera, a darila ni znal izkoristiti in je meril mimo domačega gola. Podobno priložnost je v 59.minuti po asistenci Balažica zapravil tudi Raduha. V 61.minuti je po predložku Matjašeca z glavo čez gol meril Atanasov.

0:5 Vinkovič (63.minuta)

Vnovična kombinacija naše ekipe na robu domačega kazenskega prostora je v 63.minuti prinesla še peti zadetek v domačo mrežo. Raduha je z globinsko podajo odlično asistiral Vinkoviču, ki je z leve strani še petič premagal Kelenca in vknjžil svoj drugi zadetek na obračunu.

V 65.minuti je po protinapadu streljal Kovač, a je bil Prša spet na mestu.

0:6 Kuzma (74.minuta)

V 74.minuti so domačini morali še šestič po žogo v svojo mrežo. Predložek Atanasovega z leve strani je bil namenjen rezervistu Graju. Slednji je s povratno podajo asistriral do rezervista Kuzme. Sledil je strel, katerega je Kelenc zgolj s pogledom pospremil v svojo mrežo za 0:6.

1:6 Kovač (87.minuta)

V izdihljajih tekme so domačini vendarle prišli do častnega zadetka na obračunu. Po prekršku Kalamarja je prosti strel z 20m izvedel Milko Kovač in premagal Pršo in postavil končnih 1:6 v korist naše ekipe.

Tretja zmaga je torej pod streho, poleg tega pa so si fantje popravili tudi gol razliko. Naj bo ta rezultat motivacija za naslednje obračune. Prvi v seriji sledi že v nedeljo, ko v ŠRC prihajajo sosedje Črenšovci.

D.Č.