OBČINA ODRANCI

Vinkovič z dvema goloma stlakoval trnovo pot do zmage nad Črenšovci

Roko na srce… za nami je težak sosedski obračun. In zares “prepotentno” je misliti, da bo šlo v tej sezoni vse gladko. Nogomet pač ni, kot “namaz paštete na kruh pri zajtrku”. Pridejo tudi dnevi, ko igra ne steče. A, če je na koncu zmaga, je slavje še toliko slajše. Tako bi lahko rekli za nedeljski dvoboj s Črenšovci. Gostje so z obilico volje in z vsemi topovi poskušali iz našega nogometnega hrama odnesti vsaj točko. Mož preobrata je bil Vinkovič, ki je izkoristil najprej darilo Miholiča in nato še Matjašeca. Tri točke so pod streho, pa naj si bo na težak način, ali kakorkoli, prvotni cilj ekipe se uresničuje.

Začetno otipavanje je trajalo vse do 18.minute, ko se je v resnejši situaciji znašel Atanasov. Po predložku z desne strani je z lobom poskušal ugnati Miholiča, a so gostje skoraj gotov zadetek preprečili skorajda na golovi črti. V 21.minuti je na desni strani Nino Horvat v dvoboju preigral Zvera in se znašel v lepi situaciji za strel. Poskušal je kar dvakrat, a v drugem poskusu žogo poslal mimo vrat.

Najbolj nevaren člen črenšovske ekipe je bil v 1.delu igre definitivno Mario Skuhala, ki je naši obrambi povzročal nemalo težav. Tako je v 32.minuti prišlo tudi do enajstmetrovke, ko je Skuhala na robu 16m preigraval Kalamarja. Slednji ga je zaustavil, sodnik Šašivarević pa je takoj pokazal na belo točko. Izvajalec je bil Koznicov, a žogo poslal močno čez vrata in Prša je mrežo ohranil nedotaknjeno.

V 37.minuti je Zver poskušal s strelom z 20m, a meril mimo vrat.

0:1 Tompa (38.minuta)- enajstmetrovka

V 38.minuti je Skuhala vnovič “zakuhal” novo enajstmetrovko za goste. Prekršek je v svojem kazenskem prostoru tokrat storil Gerencser in sledila je nova enajstmetrovka za goste. Odgovornost je tokrat prevzel kapetan Tompa in v drugo premagal Pršo, gostje so se veselili vodstva z 0:1. Vodstvo so uspeli zadržati do izteka 1.polčasa.

V nadaljevanje srečanja je naša ekipa krenila bolj odločno, trener Jančar je ob polčasu Horvata zamenjal s Kuzmo. V 56.minuti je z 20m udaril Raduha, a mu je Miholič strel ubranil.

1:1 Vinkovič (58.minuta)

V 58.minuti je naša ekipa prišla do izenačenje. Bolje rečeno je izenačenje našim fantom omogočil kar vratar Miholič. Balažic je poslal predložek z desne strani, Miholič je posredoval, ter žogo nekoliko premočno odbil v tla, zraven pa je bil že Vinkovič in žogo poslal v mrežo za poravnavo rezultata.

Naša ekipa je nato začutil priložnost za popoln preobrat. Po njem je močno zadišalo že v 70.minuti, ko je bil v kazenskem prostoru Črenšovcev nepravilno zaustavljen Hozjan, a sodnik na strel z bele točke ni pokazal, Vinkovič pa je streljal mimo vrat. V 77.minuti je na nasprotni polovici predložek z desne strani poslal Novak, pri čemer je imel precej težav Prša in žogo izbijal kar z nogama. Še v isti minuti je bil trener Jančar zaradi poškodbe prisiljen zamenjati Hozjana z Gostanom, ki je v 83.minuti po predložku Matjašeca z glavo meril čez gol. Toda 9 minut pozneje je še drugič na dvoboju udaril David Vinkovič.

2:1 Vinkovič (86.minuta)

Na desni strani se je boril Matjašec in osvojil dovolj prostora za predložek pred vrata gostov. Slednji je bil praktično “darilo” Vinkoviču, ki se je pred golom znašel najbolje in okroglo usnje z glavo preusmeril na oddaljenejšo vratnico in poskrbel za popoln preobrat in veselje domače publike.

Minuto pozneje je naša ekipa krenila v obetaven protinapad. Žogo je sprejel Graj, ki je medtem zamenjal Balažica in se znašel iz oči v oči z Miholičem, toda slednji mu je preprečil veselje ob povišanju vodstva.

Toda naša ekipa je vendarle tekmo srečno pripeljala do konca in se veselila nove zmage, do katere je bila zares “trnova pot”. Fantje se zavedajo, da je marsikaj šlo tudi narobe. To bodo poskušali popraviti, a negovati tisto, v čemer so najboljši. V nedeljo sledi “misija” Čarda, še prej pokalni derbi z Nafto 1903.

Skratka pester teden in novi izzivi!

D.Č.