OBČINA ODRANCI

POKAL MNZ LENDAVA: “Grenko slovo proti Nafti 1903”

Ta torek je naša ekipa odigrala še eno zanimivo, predvsem pa naporno srečanje. V 3.krogu pokala MNZ Lendava so ji kroglice na predhodnem žrebu za nasprotnika namreč določile sploh najvišje kategorizirano ekipo, drugoligaša Nafto 1903.

 A naša ekipa se je Lendavčanom dobro uprla. Zaradi poškodovanih Hozjana in Jerebica, ter odsotnega Sreša je moral trener Jančar precej kombinirati. Od prve minute so tako začeli tudi nizkorasli Toni Horvat, vezist Ivo Kuzma, v napadu je Vinkoviča zamenjal Gostan, odlično je odigral tudi Tompa. Med vratnicama je svojo nalogo odlično opravil Ferenčak.

V 1.polčasu smo spremljali dokaj enakovredno predstavo. Favorizirani gostje so poskušali predvsem s hitrimi podajami in streli z roba kazenskega prostora, a je Ferenčak, ki je tokrat dobil priložnost za igro, spretno krotil napade gostov. Le tega pa ni mogel storiti v 38.minuti, ko so gostje imeli priložnost iz prostega strela po prekršku naše ekipe. Kakih 20m od gola je Oštrek odlično odmeril prosti strel in s pomočjo prečke Lendavčane povedel v vodstvo z 0:1.

V nadaljevanju je naša ekipa krenila pogumneje in zvrstile so se nekatere sila zanimive situacije, katerih pa Jančarjevi varovanci niso uspeli izkoristiti. Veliko težav je lendavski obrambi povzročal predvsem Tompa. Najlepšo priložnost za našo ekipo je v izdihljajih tekme zapravil Raduha, ki odbitka po predložku kljub lepi situaciji ni uspel pospraviti v mrežo in svoji ekipi zagotoviti loterijo enajstmetrovk. Še prej je v sila sumljivi situaciji po podaji iz kota Zeljko v kazenskem prostoru za dres vlekel Gostana, a piščalka sodnika Bukovca je ostala nema.

Tako se je naša ekipa poslovila od nadaljnega pokalnega tekmovanja, a na obračunu kljub vsem zapravljenim priložnostim prikazala všečno, borbeno in teka polno igro, katera naj bo iztočnica za naslednje prvenstvene obračune.

D.Č.