OBČINA ODRANCI

Gladko čez Ljutomer, v domači mreži kar 5 zadetkov!

Tekmo v Ljutomeru zadnjo soboto bi lahko označili kot naloga, opravljena z odliko. Naša ekipa je povsem deklasirala domače nogometaše in z zmago z 0:5 ohranila 100% izkupiček. Dovolj za to je bilo 50 minut, sicer pa so “plavi” veliko dela opravili že v uvodnih minutah srečanja. Domačini so obračun naposled končali zgolj z deveterico. Kljub nekaterim glasnim pomislekom o prepovedanih položajih da ali ne, je bila naša ekipa to pot boljši nasprotnik na zelenici.

0:1 Graj (5.minuta)

Takojšen napad z vsemi topovi se je naši ekipi obrestoval že v 5.minuti srečanja. Ob out liniji se je žogo boril Kalamar in jo naposled tudi osvojil in takoj poslal predložek na oddaljenejšo vratnico, kjer je bil osamljen Graj in z glavo rutinirano meril v daljši kot domačega gola in svojo ekipo povedel v vodstvo z 0:1.

0:2 Vinkovič (11.minuta)

Že 6 minut pozneje so morali domačini že drugič po žogo v svojo mrežo. Raduha je z globinsko podajo našel Vinkoviča, po mnenju stranske sodnice situacija brez prepovedanega položaja, Vinkovič pa je bil boljši 1-1 z vratarjem Lovrečičem in naša ekipa je vodila že z 0:2.

V 21.minuti je bil Vinkovič spet v lepi situaciji za zadetek. Predložek Atanasova je skorajda pretvoril v zadetek, a je s skrajnimi močmi to preprečil vratar Lovrečič.

0:3 Balažic (24.minuta)

V 24.minuti sledi predložek iz kota naše ekipe. Podajalec je bil Atanasov, na prvi vratnici pa najspretnejši Ivo Balažic, ki je z glavo zadel za 0:3 že v 1.polovici prvega dela igre.

V 28.minuti je po predložku s prostega strela domačega čuvaja mreže skorajda presenetil Matjašec, a žoga je bila vseeno odbita v nov kot.

0:4 Vinkovič (37.minuta)

V 37.minuti je sledila nova akcija naše ekipe, tokrat po levi strani. Sledil je predložek Matjašeca na Vinkoviča. Slednji je z glavo rutinirano še četrtič zatresel domačo mrežo in tako rekoč že odločil srečanje.

V 44.minuti so domačini imeli priložnost za zadetek po podaji iz kota, a je rezultatski približek preprečil Kalamar in žogo odbil z golove črte.

0:5 Balažic (47.minuta)

Nadaljevanje obračuna se je pričelo s podobnimi notami in v 47.minuti so domači morali še petič po žogo v svojo mrežo. Vnovična globinska podaja Raduhe je spet našla “naslovnika”. Tokrat je bil to Balažic, ki je z lob udarcem spet ugnal domačega čuvaja mreže. Zadetek je potrdila stranska sodnika Tibaut-ova, saj je žoga zgolj prečkala golovo črto.

V 50.minuti je Kuzma spet lepo našel Vinkoviča, a je slednji streljal čez gol. Domačini so obračun končali zgolj z deveterico nogometašev. V 70.minuti je drugi rumeni in posledično rdeči karton prejel Bogdan, svoj čas član našega kluba, minuto pozneje pa zaradi ugovarjanja direktni rdeči karton še Lotrič.

V zadnjih 20 minutah obračuna se na igrišču ni dogajalo nič omembe vrednega. Naša ekipa je tekmo rutinirano pripeljala do konca, naši navijači pa so ob igrišču še pred zadnjim sodnikovim žvižgom proslavljala peto zaporedno in povsem zasluženo zmago.

D.Č.