OBČINA ODRANCI

V Martjancih šesta zaporedna, a z grenkim priokusom

Zaostala tekma 5.kroga 3.SNL-V v Martjancih gledalcem ni ponudila preveč kvalitetnega nogometa. Težak teren je povzročal težave tako enim, kot drugim, naposled so jo bolje odnesli naši nogometaši. Priznati moramo, da so imeli tudi domačini svoje priložnosti in bi lahko bilo tudi drugače, a se je izšlo. Toda…. zmaga z zares grenkim priokusom… Tik preden bi sodnik Mežnar odpiskal konec zaostalega obračuna 5.kroga, se je poškodoval Roman Gostan.

0:1 Raduha (16.minuta)

Naša ekipa je tekmo pričela precej podjetno in takoj napadala domača vrata. Gledalci so na prvi zadetek morali čakati do 16.minute. Balažic Ivo je poslal predložek z desne, žoga pa je pri poskusu izbijanje domače obrambe končala v nogah Raduhe, ki jo je poslal v mrežo za vodstvo naših z 0:1.

V 20.minuti je Poredoš po globinski podaji sam stekel proti vratarju Prši. Iz oči v oči je bil naš čuvaj zmagovalec dvoboja v akciji, ki je precej obetala. V 21.minuti je po desni strani prodrl Korpič in poskušal s povratno podajo Benciku. Za podajo se izšlo, a Bencik ni uspel streljati. V 33.minuti je s 30m nevarno meril Titan in stresel vratnico našega gola. V 36.minuti je imel podobno priložnost spet Poredoš, tokrat je vratarja Pršo rešil prečnik.

0:2 Ivo Kuzma (39.minuta)

Nato pa zlato pravilo: “Kdor ne da, dobi”. Po akciji na levi strani je podajo Vinkoviču poslal Ivo Balažic. Vinkovič je streljal, Buzeti je strel ubranil in nato preprečil še poskus Hozjana. Na odbito žogo je v tretje uspešno stekel Ivo Kuzma in naposled še drugič zatresel domačo mrežo za vodstvo z 0:2.

Za konec prvega dela je veliko obetala tudi akcija naših v 43.minuti. Balažic je po uspešnem preigravanju na sredini igrišča z globinsko podajo “v ogenj” poslal Atanasova, ta je bil v situaciji 1-1 z vratarjem Buzetijem, a ni bil uspešen, uspel pa s povratno žogo zaposliti Vinkoviča. Slednji je neovirano meril z roba 16-metrskega prostora, a je trojica domačinov na golovi črti izbila žogo s črte. Pri 0:2 sta ekipi krenili na odmor.

V nadaljevanju je bilo srečanje manj zanimivo, saj vse do 70.minute resnih priložnosti pri enih in drugih ni bilo. Prav v 70.minuti se je tresel tudi domači prečnik, “krivec” pa rezervist Graj s strelom s 30m.

1:2 Poredoš (84.minuta)

Za buren konec obračuna je poskrbela situacija iz 84.minute, po kateri so domačini naše vodstvo tudi znižali. Lepo globinsko podajo je na levi strani prejel Poredoš in stekel proti vratom Prše in neubranljivo zadel za rezultatski približek Čarde.

Domačini so nato še bolj krenili proti našemu golu, kar je na drugi strani pomenilo več prostora tudi za našo ekipo. Ob izteku devetdesete se je v tovrstnem protinapadu znašel Gostan in akcijo zaključil s strelom in nato obležal v bolečinah. Po neuradnih informacijah gre za poškodbo kolena, na podrobne informacije pa še čakamo. Upamo in Romanu želimo najboljše!!!

Kljub vsemu je naša ekipa tekmo srečno pripeljala do konca in vknjižila še šesto zaporedno zmago na obračunu, na katerem ni blestela, a odigrala dovolj dobro za nove točke. Nedelja prinaša nov izziv, enega najtežjih v dosedanjem poteku prvenstva. V ŠRC prihaja Polana! Zato v nedeljo vsi na DERBI!!!

D.Č.