OBČINA ODRANCI

Proti Polani prvi prvenstveni poraz!

Prijetno jesensko vreme, lepo število gledalcev, 5 zadetkov in zanimiva nogometna predstava… vse to je zaznamovalo derbi 7.kroga 3.SNL-vzhod med Odranci in Polano. Tokrat se žal ni izšlo po načrtih in prvič v tej sezoni je naša ekipa morala položiti orožje. Gostje iz Polane so uspeli preobrniti izid in ostati še naprej neporažena ekipa prvenstva.

Že na ogrevanju je bil trener Jančar prisiljen potegniti poteze, saj poškodba mišice Gerencserju ni omogočila začetka obračuna. Zamenjal ga je Zver, a naša ekipa je dokaj dobro pričela tekmo. V 3.minuti je z leve strani po podaji Vinkoviča streljal Atanasov in prvič na obračunu je moral posredovati vratar Šeruga. V 26.minuti je Horvat Kapun poskušal z udarcem “s prve” na robu kazenskega prostora. Strel je bil odličen, a na golu odličen tudi Prša, ki je udarec uspel ukrotiti. V 30.minuti je z leve strani poslal nevaren predložek Samo Žalik. Vori, svoj čas je uspešno nosil tudi odranski dres, je meril z glavo, zatresel vratnico, nato sledi vnovičen poizkus, v bloku pa je uspešen Kalamar. V 33.minuti je Prša preprečil še udarec Sama Žalika po predložku Horvat Kapuna, za konec prvega dela, ki ni postregel z zadetki, je na nasprotni polovici podobno storil tudi Vinkovič.

Nadaljevanje je bilo bistveno bolj pestro. V 54.minuti je po odbiti žogi s kota mimo vrat meril Erik Hozjan.

1:0 Kalamar (54.minuta)

Nato pa veselje naše ekipe! V 54.minuti je s kota podajal Matjašec. V kazenskem prostoru Polane je bil najvišji Kalamar in z glavo zadel za naše vodstvo… a veselje je bilo kratkotrajno.

1:1 Žalik Rok (60.minuta)

Po predložku Polane z desne strani je z glavo meril Šemen, ki je medtem zamenjal poškodovanega Horvat Kapuna (izpah rame), Prša je bil na mestu, a že v naslednjem napadu je Polana še v isti minuti izenačila. Po predložku z leve stani je na oddaljenejši vratnici z glavo zadel Rok Žalik.

1:2 Žalik Rok (68.minuta)

Osem minut pozneje pa nov hladen tuš za našo ekipo. Z roba kazenskega prostora se je za strel odločil Rok Žalik. Strel je uspel blokirati Kalamar, a se je žoga nerodno odbila, bila previsoka tudi za Pršo in drugič na derbiju se je tresla naša mreža.

1:3 Vori (75.minuta)

15 minut pred iztekom rednega dela so se Polančani veselili še tretjič. Napaka Jerebica pri izbijanju je bila strogo kaznovana. Darilo je izkoristil Vori in žogo neoviran poslal mimo Prše za povišanje vodstva na 1:3.

Nato pa juriš naše ekipe vsaj po točko…

2:3 Raduha (88.minuta)

Vstop Sreša s klopi je dokaj poživil igro naše ekipe in prav Sreš je v 88.minuti s predložkom lepo zaposlil Raduho, ki je takoj znižal na 2:3.

Lov na vsaj točko naše ekipe se je nadaljeval vse do izteka srečanja, a domača publika tretjega zadetka ni dočakala, čeprav se je igra zadnjih 10 minut odvijala bolj ali manj pred golom gostov. Zmanjkal je zaključek in Polana se je veselila prestižne zmage na derbiju, katerega si je ogledalo 650 gledalcev!

Že v soboto ekipo čaka gostovanje pri novincu Radgone! Zato nedeljski poraz čimprej pozabiti in gremo naprej!

D.Č.