OBČINA ODRANCI

Zadetek Kalamarja dovolj za minimalno zmago nad Radgono

Po prvem prvenstvenem porazu nad Polano je naša ekipa zadnjo soboto krenila na novo gostovanje, tokrat k ekipi Radgone. Priznati moramo, da na obračunu 8.kroga Jančarjevi varovanci niso navdušili, a tekmo dobili z minimalnih 0:1. Nad igro niso bili zadovoljni niti gledalci, niti igralci sami, a tri točke so pod streho.

Naši fantje so imeli na sicer novem in lepem športnem objektu sredi G.Radgone veliko situacij, tudi za bistveno višjo zmago. Že v prvih 7 minutah obračuna je po prostem strelu Matjašeca žoga končala v vratnici, z neposredne bližine pa je bil nenatančen Kalamar. V 12.minuti je po kotu z desne strani in odbiti močno meril Hozjan, vratar Stranjšak je ubranil močan strel. V 18.minuti je po podaji s kota Vinkovič z glavo meril mimo vrat. V 20.minuti je strel Balažica z roba kazenskega prostora vnovič ubranil Strajnšak.

0:1 Kalamar (39.minuta)

Obleganje domačega gola je sadove obrodilo v 39.minuti. Matjašec je s prostega strela na desni strani poslal oster predložek, v domačem kazenskem prostoru pa je bil podobno kot proti Polani najvišji Kalamar in svojo ekipo povedel v vodstvo z 0:1.

V 40.minuti so si lepo situacijo priigrali tudi domačini. Po prostem strelu je podajo pred golom Prše dobro sprejel Pintarič. Prša je strel s skrajnimi močmi ubranil, sledil je predložek in takoj vnovičen poskus z glavo, Prša je bil še enkrat na mestu.

Pri tem se je tudi zaključil prvi del igre.

Nadaljevanje obračuna je prineslo precej priložnosti, tudi tistih nedodelanih in za razliko od prvega polčasa še večje število napak na obeh straneh. V 46.minuti je po desni strani prodrl Balažic in lepo asistiral pred gol, kjer se je v idealni situaciji znašel Vinkovič, a z neposredne bližine mreže ni uspel zatresti. V 49.minuti so domačini izvedli hitro aklcijo in se hitro znašli v našem kazenskem prostoru. Akcijo je z lobom zaključil Pörš, a meril čez gol. Vinkovič je bil v 55.minuti spet v lepem položaju za zadetek, a je vnovično darilo Balažica preprečila obramba Stranjšaka. V 69.minuti je po globinski podaji poskušal tudi Balažic, a je strel na oddaljenejšo vratnico še enkrat več ubranil Strajnšak. V 79.minuti so domačini imeli bržkone najlepšo priložnost na obračunu. Po prostem strelu je Klobasa meril z glavo, a je Prša vnovič strel ubranil. Dve minuti pozneje je na drugi strani Hozjan krenil iz oči v oči s Strajnšakom, toda domači čuvaj mreže se je spet izkazal in preprečil povišanje vodstva. V 82.minuti je Kuzma udaril z 20m, žoga pa je nevarno švignila mimo domačega gola.

Navkljub številnim zamujenim priložnostim je naša ekipa tekmo uspešno pripeljala do konca. Tekmo, na kateri ni blestela, vsaj v igri ne. Napak je bilo veliko, priložnosti za bistveno bolj rutinirano zmago pa več kot dovolj. Z novinci je ekipa za “uradni” jesenski del opravila, čaka jih še “spomladanski” 1.krog novembra proti Slatini. Najprej pa že naslednjo nedeljo domač obračun proti Gradu.

D.Č.