OBČINA ODRANCI

Raduha in Balažic zrežirala preobrat proti Gradu!

Nedeljski dvoboj proti Gradu se je spet izkazal za povsem nepredvidljivega. Naši nasprotniki so se dobro zoperstavili naši ekipi in ji že od prve minute vsilili svoj način igre, na katerega Jančarjevi varovanci dobrih 70.minut niso našli odgovora. “Kožo” so tako fantje reševali v izdihljajih obračuna v lepem sončnem nedeljskem popoldnevu.

Prvi polovica obračuna je bila “monotona”. Priložnosti, vsaj tistih ta pravih je bilo bore malo. Oba ekipi sta prežali na napako nasprotnika, gledalci pa v 1.polčasu niso mogli ravno uživati. Vseeno smo zabeležili nekaj (pol)priložnosti. V 29.minuti je Tompa meril z roba kazenskega prostora, a udaril mimo vrat, katere je pri gostih čuval Škodnik. V 37.minuti so gostje celo zatresli našo mrežo. Po podaji Bučeka je bil strelec Fujs, a mu je veselje preprečil signal sodnikov, ki so pokazali na nedovoljen položaj. V 45.minuti je po predložku Kalamarja z desne na odbito žogo krenil Atanasov, a je bil Škodnik na mestu in pri začetnih 0:0 sta ekipi krenili na odmor.

Nadaljevanje je bilo vseeno nekoliko živahnejše. V 48.minuti je s 16m meril Raduha, mimo gola.

0:1 Sukič (57.minuta)- enajstmetrovka

V 57.minuti pa si je napako in to eno redkih, odkar čuva gol naše ekipe, privoščil vratar Prša. Na robu kazenskega prostora je bil nepreviden pri lovljenju žoge, nakar je storil prekršek nad igralcem Grada in sodnik Kordež je pokazal na belo točko. Prša je bil tudi pri enajstmetrovki kot pravimo “na žogi”, a je Sukič goste vendarle povedel v vodstvo z 0:1.

V 60.minuti je z rutiniranim strelom z 20m poskušal Matjašec. Strel ni bil nič posebnega, a je Škodniku povzročil precej težav, a jo je naposled vseeno odbil v nov kot za našo ekipo, ki pa ni prinesel izenačenja. V 67.minuti je Matjašec poslal novo podajo iz kota na prvo vratnico, gostje so sicer žogo izbijali, a v lasten prečnik, naposled brez rezultatske spremembe.

1:1 Balažic (72.minuta)

V 72.minuti je po desni strani prodrl rezervist Horvat in si utrl pot v kazenski prostor gostov. Poskušal je s strelom, a sta si bila z Balažicem preprosto v napoto. Situacijo je Balažic elegantno rešil in odbitek ob strelu Horvata poslal pod prečko gostov in poskrbel za izenačenje na 1:1.

Gostje so imeli še eno priložnost v 76.minuti, a je odbita žoga krenila mimo gola Prše. Vse do 85.minute je bilo dogajanje na igrišču spet bolj ali manj neatraktivno. Gostje bi se naposled zadovljili tudi s točko, naša ekipa si tega po porazu nad Polano pred domačimi gledalci ni želela dovoliti. Juriš na zmagoviti zadetek je obrodil sadove. In…

2:1 Raduha (89.minuta)- enajstmetrovka

V 2.polčasu se je precej poznalo dejstvo, da je Raduha tekmo nadaljeval na sredini igrišča. V 89.minuti je prav Raduha prodrl po levi strani igrišča. Pri prodoru ga je v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Potočnik in sodnik Kordež je še drugič na srečanju povsem upravičeno pokazal na belo točko. Izvajalec je bil kar sam Raduha, tresla se je mreža gostov, zadetka pa gostje v sodniškem dodatku več niso uspeli nadoknaditi.

Zadetek Raduhe iz 11m v 89.minuti in veselje po zadetku za zmago (VIDEO)

Tako je naša ekipa vknjižila še osmo zmago v tej sezoni. Tudi tokrat v igri ni blestela, vsled tega pa se lahko veseli sicer tesne zmage nad ekipo Grada. V nedeljo dopoldan sledi dvoboj z Rakičanom. Cilj je jasen in to je zmaga!

D.Č.