OBČINA ODRANCI

Po gradu preobrat tudi v Rakičanu!

Nedeljski dopoldan je v Rakičanu ponudil tekmo 10.kroga 3.SNL-V, v katerem je kot gost nastopala prav naša ekipa. Spet se je ponovil scenarij z zadnjega obračuna proti Gradu, ko je naša ekipa najprej lovila rezultat in ga naposled tudi povsem preobrnila. Naposled vseeno zmaga z 1:3.

Tekmo so bolje pričeli domačini, v 10.minuti je Bagari poslal predložek z desne strani, strel Godvajsa po odbiti žogi pa je Prša odlično ubranil. Bagari je 6 minut pozneje streljal z roba kazenskega prostora, a meril čez gol.

1:0 Bagari Uroš (20.minuta)

V 20.minuti pa so domačini uspeli povesti in s tem kronali dobro igro v začetku obračuna. Godvajs je poslal predložek z leve strani, v kazenskem prostoru pa je bil z glavo najvišji Bagari Uroš in tresla se je mreža Prše, domačini pa so se veselili vodstva.

1:1 Graj (30.minuta)

Domače vodstvo se je obdržalo 10 minut. Nato je naša ekipa zaigrala nekoliko bolje, napak v igri je bilo malce manj, nagrada temu primerna. Kuzma je z globinsko podajo odlično zaposlil Graja, ki je meril na oddaljenejšo vratnico. Klemenčič je bil brez moči, rezultat pa je bil poravnan na 1:1.

Do konca prvega dela igre je tudi ostalo pri tem rezultatu.

V nadaljevanje je bolje krenila naša ekipa. Kmalu je padel tudi zadetek za popolno spremembo rezultata.

1:2 Graj (49.minuta)

V 49. minuti je Tompa poslal podajo z auta Balažicu. Slednji je streljal s težkega položaja s strani, Klemenčič je strel ubranil, toda na odbito žogo je pravočasno stekel Graj in še drugič na obračunu spravil žogo za hrbet domačega vratarja in povišal vodstvo naših na 1:2.

1:3 Tompa (63.minuta)

Tompa na tokratnem obračunu sicer ni posebej blestel, a je v 63.minuti kar v solo režiji zaključil akcijo za še tretji zadetek naše ekipe. Akcijo je s podajo začel Balažic, z domače “offside zanke” ni bilo nič, Tompa je po desni strani krenil sam proti domačemu golu, naposled preigral še vratarja Klemenčiča in žogo neovirano poslal v mrežo za povišanje vodstva na 1:3.

Tri minute pozneje je s strelom z desne poskušal Kuzma, Klemenčič je bil na mestu. Minuto pozneje je naša ekipa izvedla domiselno akcijo po levi strani. Zver je poskusil s predložkom, Graj je streljal, a Klemenčič vnovič ubranil. V 79.minuti je imel na drugi strani precej dela Prša. Bagari je poslal predložek z leve strani na oddaljenejšo vratnico. Žogo so domačini uspešno vrnili pred naš gol, kjer je na odbito žogo krenil rezervist Škerlak, nevarno streljal, a je Prša z obilico truda strel ubranil. V 83.minuti je solo prodor Raduhe domača obramba preprečila v zadnjih trenutkih z izbito žogo, v 86.minuti pa Sreš darila Raduhe po vnovičnem prodoru ni uspel izkoristiti. Strel z roba 16m je vnovič ubranil Klemenčič.

Kljub vsemu je naša ekipa tekmo brez pretiranega napora pripeljala do konca, dež pa je takoj po obračunu z igrišča v Rakičanu pregnal tudi lepo število obiskovalcev. Naša ekipa je tekma spet pričela slabo, z veliko napakami v igri, a naposled dosegla še deveto prvenstveno zmago. Upamo, da bo svoje navijače naslednjo nedeljo proti Bogojini vendarle razveselila tudi z dobro igro že od prve minute.

D.Č.