OBČINA ODRANCI

Modri v močnem vetru uspešno tudi čez Bogojino

Predvsem zaradi močnega vetra se je kakšnih 150 gledalcev v ŠRC vseh 90.minut obračuna med Odranci in Bogojino tesno stiskalo v objem svojih suknjičev. Predvsem zaradi rezultata v jesenskem delu prejšnje sezone, smo tudi tokrat v dvoboj proti Bogojini zrli z zvrhano mero previdnosti. Veter je dodatno začinil tekmo, ki atraktivnega žogobrca ni ponudila. Naposled je naša ekipa vknjižila novo zmago, a je morala ta scenarij uresničevati predvsem sredi 2.polčasa.

V prvem polčasu smo zabeležili bore malo zrelih priložnosti. Pa vendarle sta se v naši evidenci znašli 2 situaciji, vredni omembe. V 17.minuti je Graj s 16m meril na oddaljenejšo vratnico. Uspešen je bil vratar Tkaučič, na odbito žogo pa je krenil Erik Hozjan in stresel prečnik, še drugi odbitek pa je Zver poslal mimo vrat. V 30.minuti je Matjašec po prostem strelu z desne poslal oster predložek pred gol gostov. Vinkovič, ki se je po poškodbi vrnil v kader, je žogo z glavo poslal mimo vrat. Po polovici igre je torej ostalo pri začetnih 0:0.

Med odmorom je Bojan Jančar, šef stroke v naši ekipi namesto mladega Tonija Horvat  na igrišče poslal bolj izkušenega Tompo in vendarle še dodatno okrepil napad. Kmalu se je menjava izšla za odlično, saj v 51.minuti semafor kaže na vodstvo naše ekipe.

1:0 Tompa (51.minuta)

Balažic je krenil proti golu gostov in pri tem odlično opazil prostega Tompo, ki je sprejel globinsko podajo soigralca. Sledil je strel na oddaljenejšo vratnico, pri katerem pa je bil vratar Tkaučič nemočen in naša ekipa se je veselila tako željenega vodstva.

Minuto pozneje je z 10m streljal Graj, Tkaučič mu je strel ubranil. V 59.minuti je po povratni podaji Tompe z roba kazenskega prostora poskušal Raduha, strel je švignil mimo vrat. Enako usodo je 3 minute pozneje doživel tudi strel Matjašeca s 16m. V 66.minuti je z 10m po predložku na nasprotni strani poskušal Ivanič, ki je v preteklosti že 2x oblekel dres našega kluba. Prša je bil na mestu.

2:0 Raduha (71.minuta)

V 71.minuti je naša ekipa odigrala najverjetneje najlepšo akcijo na tekmi in ta je prinesla zadetek za povišanje vodstva. Po desni strani je v prodor krenil Matjašec in v svojem slogu poslal predložek pred vrata gostov. Na predložek je na robu 16m naletel Raduha in streljal. Vratar Bogojine je bil sicer na žogi, a zadetka za 2:0 preprečiti ni moral.

V 77.minuti je na nasprotni polovici vnovič zapretil Ivanič. Razdalja je bila tokrat 25m, Prša pa strel brani, a tega mu ne uspe v 80.minuti.

2:1 Ivanič (80.minuta)

Mihael Ivanič je svojo predstavo v 80.minuti uspel kronati z zadetkom. Černela je poslal oster predložek pred gol, Ivanič je bil najvišji z glavo, Prša prekratek in sledil je zadetek za znižanje rezultata, ki je poskrbel za malce burnejšo končnico.

V 87.minuti je na nasprotni strani Graj s 16m vnovič streljal mimo vrat.

3:1 Raduha (90.minuta)- enajstmetrovka

V sodnikovem podaljšku je naša ekipa vendarle uspela potrditi 9 prvenstveno zmago. Pred golom gostov je prodiral Balažic, a bil nepravilno zaustavljen s strani vratarja Tkaučiča. Sodnik Šorli je pokazal na belo točko. Odgovornost je vnovič uspešno prevzel Raduha in s svojim drugim zadetkom na obračunu potrdil zmago naše ekipe.

Sedaj je pred ekipo tekma povsem drugega značaja. Nedeljski sosedski derbi v Beltincih. O tem pa nekaj več tekom tedna.

D.Č.