OBČINA ODRANCI

V igri je bilo več… naposled sosedski remi

Prva sosedska klasika v tej sezoni je minila… po sosedsko. Derbi med Lušt Beltinci in Odranci je v beltinsko šumo v, za november lepem nedeljskem vremenu privabil 750 glavo množico. Le ti so videli 4 zadetke. Igra bi lahko bila na oko boljša, a so štirje zadetki prikazano na zelenici potisnili nekoliko v ozadje. Derbi, ki so ga zaznamovale odsotnosti izkušenih nogometašev. Na naši Jerebica, Gostana in Tompe, na domači Tkalca, Kosija in Apatiča.

Prvi polčas je bil precej previden. A vseeno smo zabeležili nekaj priložnosti, še več polpriložnosti. V 7.minuti je imel na domači strani lepo priložnost Kristl. Strel s strani je Prša ubranil in atraktivno leže odbil tudi ponovljeni udarec beltinskega vezista. Minuto pozneje takoj protinapad naših, v katerega je krenil Ivo Balažic po desni strani. Piščalka sodnika Veseliča se kljub prekršku ni oglasila, sledil je predložek Balažica, katerega pa na prvi vratnici Vinkovič ni uspel pretvoriti v hitro vodstvo naše ekipe. V 19.minuti je z nasprotne strani predložek poslal Hozjan. Nizka žoga ni bila dovolj dobra za Vinkoviča, ki jo je z glavo poslal mimo domačega gola. V 28.minuti je naša ekipa, natančneje Kalamar žogo reševala skorajda z golove črte. Streljal je Ciglarič, nedolgo nazaj tudi član našega kluba. Minuto pozneje je na nasprotni polovici Raduha krenil proti golu Zvera. V kazenskem prostoru ga je zaustavil Šnajder. Prekršek očiten, Veselič ne piska nič. V 33.minuti je precej nevaren predložek poslal Matjašec, žoga je švignila mimo domačega gola. V 37.minuti je imel Prša precej dela s prostim udarcem Ciglariča s 30m. Žoga je pred golom dobila t.i. “žabico”, a je naš vratar preprečil domače vodstvo. Polčas brez zadetkov je v 41.minuti zaključil Hozjan s strelom s 30m, ki je švignil čez domači gol in pri začetnem izidu sta se ekipi odpravili na odmor.

Nadaljevanje postane veliko bolj pestro….V 53.minuti je v nov prodor po desni strani krenil Balažic, kateremu je domiselno asistiral Kalamar. Čeprav je bil Balažic v lepi situaciji 1-1 z vratarjem Zverom, se je odločil za asistenco Vinkoviču pred gol, a akcija se je kljub dobrim obetom končala brez zaključka. V 56.minuti so v protinapad krenili domačini, a je Ciglarič streljal čez gol.

0:1 Atanasov (61.minuta)

V 61.minuti pa se je na veselje naših navijačev tresla domača mreža. Vinkovič je poslal dolgo žogo na Atanasov-ega. Zver je krenil iz gola, a je bil Atanasov hitrejšo in žogo z lobom rutinirano poslal čez domačega vratarja v prazno mrežo za vodstvo naših z 0:1.

0:2 Vinkovič (65.minuta)

Naša ekipa v igri ni popustila. In nagrada za trud je prišla v 65.minuti. Tokrat je po levi strani prodrl Graj, ter asistiral Atanasovu. Slednji je poskušal  s strelom. Domačini so strel blokirali, a se je žoga vnovič znašla pri našem nogometašu, ki je v tem času postal polnopravni državljan republike Slovenije. Sledila je povratna podaja Vinkoviča, ki ni prav nič prepustil naključju. Strel pod prečnik je neusmiljeno končal v objemu mreže, naša ekipa se veselila povišanja vodstva.

V 71.minuti so imeli naši fantje “na krožniku” novo povišanje vodstva. Graj je poslal predložek z desne strani. Atanasov je z glavo na oddaljenejši vratnici domiselno asistiral Raduhi. Slednji je pravtako z glavo poskušal še tretjič premagati Zvera, a je imel udarec premajhno intenziteto in končal v naročju Zvera.

Nato pa sledi popoln preobrat …

1:2 Ciglarič (72.minuta)

Naša ekipa je v igri nekoliko popustila. Trener Jančar je v 69.minuti iz igre povlekel Balažica, kateremu je pretil rdeči karton. Tri minute kasneje so domačini izenačili. Ropoša je poslal predložek z desne strani, na oddaljenejši vratnici je bil prost Ciglarič in z glavo zadel daljši kot Prše za znižanje našega vodstva na 1:2.

2:2 Trstenjak (79.minuta)

Situacija na zelenici se je v hipu obrnila domačinom v prid, ki so dobili nov zagon. V 79.minuti so tako zrežirali zadetek za izenačenje. Tokrat so kombinirali na robu kazenskega prostora naše ekipe, ki žoge ni uspela izbiti. Pri tem se je najbolje znašel Trstenjak in streljal s slabih 20m pod prečnik, ter še drugič ugnal Pršo za izenačenje na 2:2.

Domačini so sicer do konca obračuna poskušali povsem preobrniti tekmo, a se ni izšlo. Naša ekipa v zadnjih 10 minutah ni uspela najti poti do naše mreže in sledila je “sosedska” delitev točk, kar je voda na mlin vodilni Polani, ki je slavila v Bogojini. Lahko bi rekli “škoda”… morebiti je bilo v igri tudi kaj več, lahko pa bi se končalo tudi huje. Dokaz več, da so derbiji povsem nepredvidljivi in seveda brezkompromisni.

Derbijev za to jesen še ni konec. Že v nedeljo v Odrance prihaja vselej “vroča” Hotiza.

D.Č.

Foto: Boštjan Rous

Več fotografij: TUKAJ