OBČINA ODRANCI

Po lepi predstavi minimalna zmaga nad Hotizo!

Za nami je še en derbi 13.kroga 3.SNL-V. Derbi proti Hotizi je minil v senci preminulih Ivana Kavaša, nekdanjega predsednika kluba in tovariša gasilca, predsednika PGD Odranci Damjana Kikla. V znak spoštovanja je, še preden je sploh žoga krenila s sredine, na v celotnem športnem parku zavladala minutna tišina. Naši fantje so v spomin obema na derbiju nastopali z žalnimi trakovi na svojih desnicah in jima za spomin poklonili … zmago!

Naša ekipa je odlično začela obračun in goste iz Hotize napadala že na njihovi polovici. Kmalu so prišle na vrsto tudi prve priložnosti. V 7.minuti je Gerencser po odbiti žogi z roba kazenskega prostora močno streljal, Prekupec je bil prvič na preizkušnji. V 10.minuti je po domiselni kombinaciji Raduhe in Vinkoviča s 16m streljal slednji, a meril mimo gola. V 18.minuti je Prekupec ubranil še strel Graju, kateremu je s povratno podajo asistiral Raduha. V 24.minuti je Matjašec po prostem udarcu s podajo povzročil precej težav hrvaškemu čuvaju mreže Hotize, ki je posredoval kar z obema nogama. V 27.minuti je imel Graj fantastično priložnosti tik pred vrati Hotize, a je meril čez gol. V 35.minuti naposled prva resnejša situacija pred vrati Prše. Horvat je nevarno meril z roba kazenskega prostora. Žoga je s pomočjo bloka naših švignila mimo vrat. V 38.minuti je naša ekipa zatresla mrežo  gostov. Po podaji Hozjana je zadel Graj, a mu je veselje preprečil sodnik Bukovec, ki je signaliziral prekršek v napadu. Tik pred odhodom na odmor še poskus Biroja po prostem strelu s 25m. Strel je krenil mimo vrat. Prvi del igre se je kljub lepemu številu priložnosti predvsem pred golom Hotize končal pri začetnih 0:0:

V nadaljevanje so bolje krenili gostje in nemudoma pričelo z ofenzivo na naš gol. Slednja je trajala dobrih 15 minut. V njej, natančneje v 55.minuti po predložku z desne strani lepo priložnost zamudi Recek, a meri mimo vrat.

1:0 Vinkovič (65.minuta)

Nato je naša ekipa vnovič vzpostavila ravnotežje na zelenici in v 65.minuti pride do vodstva. Vinkovič je sprejel žogo 30m od vrat gostov in jo kar preko sebe pošlje do Atanasova, ki krene proti golu. Akcijo zaključi s povratno podajo Vinkoviču, slednji pa žogo povsem v svojem slogu pošlje na oddaljenejšo vratnico. Prekupec je bil na žogi, a prekratek, naša ekipa pa se veseli minimalnega vodstva.

V 81.minuti je s poredložkom s prostega strela poskusil Pelcl, a meril mimo gola. Naši fantje so v 90.minuti še tretjič zadeli, a tokratni zadetek rezervista Tompe je razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Krepko v sodnikovem podaljšku mimo vrat po predložku Balažica meri še Atanasov.

Naposled sodnik Bukovec odpiska konec obračuna. Naša ekipa je z aplavzom svojim navijačem slavila novo zmago. Slavje je bilo še večje, ko so prišle dokončne informacije iz Velike Polane, kjer so slavili Lušt Beltinci. Cike cake so bile v slačilnici tokrat povsem zaslužene, saj se je naša publika v celoti strinjala, da je tokratna tekma bila zares odlično odigrana.

Cike Cake po tekmi v slačilnici (VIDEO)

Prihodnjo nedeljo sledi še 14.krog. Naša ekipa pa se bo za konec jeseni še enkrat udarila z ekipo Slatine.