OBČINA ODRANCI

Zimski odmor na tretjeligaškem vrhu!

Pa je za nami… dobra polovica tretjeligaške sezone je pod streho. In za konec smo spremljali pravo dramo, ki se je naposled izšla na najlepši način. Dvoboj proti Slatini je bil težak, čeprav sprva ni zgledalo tako. 150 gledalcev je v športnem parku videlo kar dva rezultatska preobrata, naposled pa so se veselili naši navijači.

Prvo resnejšo priložnost smo zapisali v 6.minuti obračuna, ko je po predložku Atanasova Graj s 15m meril čez gol Slatine. Graj je bil v priložnosti spet v 14.minuti, ko vnovič ni izkoristil podaje, tokrat Balažica. Strel je krenil mimo gola. Povratnik v našo ekipo, Graj, je imel v 18.minuti verjetno  najlepšo priložnost prvega dela igre. Tokrat ga je z leve strani dobro zaposlil Zver in poslal prekrasno podajo za obrambo gostov. Graj se je znašel sam, 5m od gola, a mu je žoga malce odskočila in jo je kljub lepi situaciji poslal čez gol.

1:0 Vinkovič (27.minuta)

Kar v začetku ni uspelo Graju, je v 27.minuti Vinkoviču. Podajo je po prostem strelu kakih 30m od gola gostov poslal Matjašec. V gneči pred vrati gostov se je najbolje znašel Vinkovič in zadel z glavo za vodstvo naše ekipe z 1:0.

V 30.minuti vnovič navezava Balažic-Graj. V 1.delu dinamični Balažic je spet poslal predložek na Graja, toda sledil je nov poskus mimo vrat gostov. Do izteka prvega dela igre več ni bilo resnejših priložnosti. Gostje so se v 1.polčasu večinoma branili.

Nadaljevanje pa je bilo povsem druga zgodba. V 54.minuti je v protinapadu Balažic meril krepko mimo gola, a nehote našel Vinkoviča na levi strani. Slednji je poskusil z vnovičnim strelom, a je žoga švignila mimo vrat.

1:1 Ivanič (57.minuta)

Nato pa v 57.minuti prekršek Atanasova kakih 20m od vrat Prše in prosti strel za goste. Izvedel ga je Luka Ivanič in odlično meril na oddaljenejšo vratnico. Prša je bil sicer na žogi, se je tudi dotaknil, a strel je bil premočan in gostje so se veselili vodstva, do takrat pa so bili praktično brez priložnosti.

1:2 Lebar (64.minuta)

A to je gostom očitno dalo novega vetra in v 64.minuti je sledil popoln preobrat. Tokrat desno od gola prekršek Gerencserja in nov prosti strel gostov. Sledil je predložek, žoga je nevarno padala pred Pršo, ki jo je bil prisiljen izbijati kar z nogama. Naposled uspešno, a kaj, ko je ta desno od gola končala v nogah rezervista Lebarja. Novega poskusa gostov Prša ni uspel ubraniti in Slatina je prišla do preobrata.

S tem je minil tudi 10-minutni “blackout” naše ekipe, ki je spet začela agresivneje napadati. Jančar je na igrišče namesto tokrat strelsko nerazpoloženega Graja poslal Tompo, kar se je obrestovalo že v 67.minuti.

2:2 Tompa (67.minuta)

Prav Tompa se je v 67.minutu obračuna odločil za strel z roba kazenskega prostora. Udarec je bil sicer s strani gostov blokiran, a se je žoga nevarno odbila na oddaljenejšo vratnico in končala za hrbtom Hozjana. Torej izenačenje na 2:2.

Sledijo silne želje naše ekipe po zmagi. V 76.minuti po predložku Matjašeca nov poskus Tompe z glavo, tokrat čez gol.

3:2 Vinkovič (84.minuta)

V 84.minuti pa sceno vnovič stopi trenutno prve ime naše zasedbe, kar se strelcev tiče. Tokrat je Vinkovič izvedel prosti strel s 30m. Pri tem ga sicer nismo pogosto vajeni, a je prav ta situacija tokrat prinesla zmago. Vinkovič se je odločil za strel po tleh, živi zid gostov je odskočil, žoga pa končala za hrbtom Hozjana pri vodstvu naših z 3:2.

V 90.minuti bi gostje lahko prišli do novega izenačenja, a je Sečko nevarno meril mimo vrat. Do zadnjega žvižga sodnika Nemeta se rezultatsko ni nič spremenilo.

Naša ekipa se je tako veselila nove, a težko prigarane zmage proti neugodni Slatini. Gledalci so ekipi zaploskali in se veselili tudi remija med Polano in Hotizi, ki je naši ekipi omogočil “zimski spanec” na vrhu tretjeligaške tablice. Zbrala je “odličnih” 37 točk, vknjižila poraz proti Polani in remi proti Lušt Beltincem. Najboljši strelec je David Vinkovič z 11 goli in je tudi drugi strelec lige.

Ekipi in strokovnemu štabu čestitamo tudi mi, sedaj bo zimski odmor in pričakovanje nadaljevanja prvenstva še prijetnejše.

D.Č.

Slavje po tekmi v slačilnici (VIDEO)