OBČINA ODRANCI

Remi proti Ljutomeru terjal visok davek, toda NI PREDAJE!!!

Po porazu v zaostalem 17.krogu z ekipo Črenšovec, je naša že sedaj precej zdesetkana zasedba doma pričakala ekipo Ljutomera. Igral se je nekakšen derbi 19.kroga, katerega je na tribunah in ob ograji našega stadiona pospremilo okrog 250 gledalcev. Slednji so spremljali srdito borbo za vsak košček igrišča, a naposled prizorišče zapuščali brez videnega zadetka. Trener Jančar je ob odsotnosti kartoniranega Raduhe priložnost od prve minute ponudil tudi Dejanu Srešu, vrzel v napadu je zapolnil Graj, v obrambi pa Patrik Horvat.

Sicer je naša ekipa precej pogumno pričela srečanje. Resnejših priložnosti sicer v uvodnih minutah ni bilo, na nje so gledalci morali čakati vse do 22.minute. Takrat je Balažic poslal predložek z desne po prostem strelu, Gerencser pa je z glavo meril čez gol. V 41.minuti je bil prvič na delu tudi Prša, ko je ubranil strel Paniča z 20m. Minuto pozneje obetavna akcija naših. Kalamar je po dolgi podaji poslal povratno žogo na Balažica, Mlinarič pa je poskus uspešno ubranil in žogo izbil v kot. Po tem je bila žoga izbita, a le do Copota, ki je obetavno meril, a je Mlinarič bil spet na mestu. V 45.minuti je v obetaven napad po levi strani krenil Horvat, poslal predložek, ki pa je obšel vse igralce pred golom Ljutomera. Pri tem se je končal prvi del igre.

V nadaljevanju, natančneje v 52.minuti si je naša ekipa pripravila do tedaj najlepšo priložnost za vodilni zadetek. Gerencser je poslal dolgo žogo na desno stran Kalamarju, ki je poslal predložek pred gol gostov, kjer je bil najvišji Zagorec, meril z glavo, a nastreljal gostujočega čuvaja mreže. Že v naslednji minuti pa akcija gostov pred našim golom. Gostje so igro prenesli na levo stran, kjer se je najbolje znašel Brumen, a je Prša spet poskus ubranil. V 56.minuti je v obetaven protinapad krenil Sreš in asistiral do Graja, ki je poskusil s strelom, a je bil Mlinarič spet na mestu. V 65.minuti je na nasprotni strani po podaji Bukovca nevarno meril Bogdan, svoj čas član našega kluba, toda mimo vrat. Nato pa v 67.minuti nova dolga žoga na Kalamarja, ki je krenil na žogo, nakar ga je močno zabolelo v desni nogi. Trener Jančar je bil nemudoma prisiljen v menjavo. Na igrišče je stopil rezervist Žugelj, poznejši pregledi pa so pri Alešu Kalamarju pokazali na počeno kost. Zanj je ta sezona verjetno že zaključena. V 79.minuti se je v lepi priložnosti po odbiti žogi znašel kapetan Jerebic, a meril nevarno mimo gola. Do priložnosti je v 83.minuti po podaji s kota prišel tudi Patrik Horvat, a meril čez gol. Še v lepši situaciji se je znašel 2 minuti pozneje, ko je po levi strani krenil proti golu gostov in v boju z branilcem Ljutomera padel v kazenskem prostoru. Sodnik Novarlič je namesto enajstmetrovke signaliziral simuliranje Horvata in ga “nagradil” z drugim rumenim kartonom in posledično rdečim. Omeniti moramo, da je šlo za silo dvomljivo situacijo, a iz protestov naše ekipe naposled ni bilo nič. V samem zaključku tekme so gostje imeli kar dva močno obetavna protinapada, a je dva poskusa Paniča “herojsko” ubranil Prša in našo ekipo rešil pred porazom.

Ekipi sta si naposled razdelili po točko. Tekma je terjala poškodbo Kalamarja pri naši ekipi in poškodbo Brumna pri gostih. Da pa v naši ekipi ne bi vladalo zgolj bolnišnično stanje, bosta na derbiju prihodnjo nedeljo v Polani manjkala še Horvat zaradi rdečega in Kuzma zaradi bonusa rumenih kartonov. Davek derbija je torej visok.

Toda… NI PREDAJE!!!

MI SMO ODRANCI!

D.Č.