OBČINA ODRANCI

Za konec remi na Hotizi in končno 2.mesto!

Tretjeligaška sezona 2017/18 je pod streho. Za nami je 26.odigranih krogov, ki so dali prvaka. To so postali naši sosedje iz Beltincev, za kar jim seveda čestitamo. Naša ekipa pa se je na koncu morala zadovoljiti s končnim 2.mestom, kar pa je na silne težave s poškodbami v spomladanskem delu sezone pravtako uspeh, kateremu so naši gledalci znali zaploskati. Zadnja tekma na Hotizi ni odločala praktično o ničeme, a vseeno dala odločitev o končnem 2.mestu. Slednje si je naša ekipa priigrala z remijem in na račun poraza Polane v Beltincih. 

Trener Jančar je imel vnovič silne težave pri sestavljanju enajsterice. Že tako dlje poškodovanim igralcem se je dodatno pridružil Jerebic, tekmo sta zaradi odsotnosti izpustila tudi Graj in Sreš, Gerencser je imel prepoved zaradi kartonov. Od prve minute sta tako priložnost dobila vezist Čurič, ter mladinec Žugelj, premierne minute je dobil tudi mladinec Blaž Horvat.

Naša zasedba je imela ob uvodnem domačem pritisku kar nekaj težav v obrambni liniji, kjer je prvič zaigrala naveza Copot-Kuzma. Polareczki je bil tako nevaren že v 3.minuti, ko mu je poskus ubranil Prša. Minuto pozneje je po lepi asistenci Čuriča Balažic žogo s 16m poslal v vratarja Prekupeca. Polareczki je imel novo lepo priložnost v 16.minuti in ta je bil identična tisti s 3.minute. Strel je švignil mimo gola. V 26.minuti je Kuzma po odbiti žogi s kota streljal čez gol. V 32.minuti je Prša vnovič odlično posredoval po predložku domačih z desne strani in povratni podaji Kusteca Recku in s tem ohranil mrežo nedotaknjeno vse do konca prvega dela igre. Gledalci so spremljali sila odprt nogomet, v katerem priložnosti na eni in drugi strani ni manjkalo.

V nadaljevanje so podjetneje krenili domačini in v 55.minuti prek Skoliberja z desne strani spet udarili mimo gola. A 3 minute pozneje jim je vendarle uspelo…

1:0 Labaš (58.minuta)

V 58.minuti je Skoliber poslal predložek z desne strani. Naša obramba je žogo uspela odbiti, a le na noge rezervistu Labašu, ki je žogo poslal pod prečnik oddaljenejše vratnice in s svojo ekipo veselil vodilnega zadetka.

V 77.minuti je mrežo domačinov zatresel Patrik Horvat, a mu je veselje preprečil sodniški žvižg, ki je označil prepovedan položaj.

1:1 Raduha (81.minuta)- enajstmetrovka

V 81.minuti je naša ekipa prodrla v domači kazenski prostor. Pri namenu predložka je domači igralec igral z roko, kar je nemudoma uvidel glavni sodnik Halilović in pokazal na belo piko. Uspešen izvajalec je bil še osmič v tej sezoni iz enajstih metrov tokratni kapetan Patrik Raduha, ki je tako vknjižil svoj 19.prvenstveni zadetek.

Enajstmetrovka Patrika Raduhe za izenačenje na 1:1 (VIDEO)

Ob koncu obračuna je imel še lepo priložnost tudi Vinkovič, a akcije iz oči v oči z vratarjem Prekupec-om ni uspel izkoristiti. Ekipi sta se naposled razšli z remijem in bili vsaka od svojih navijačev nagrajeni z aplavzom. Glede na rezultat v Beltincih (4:2) je naša ekipa zasedla končno 2.mesto v sezoni 2017/18. Za naslov prvaka je zmanjkalo nekaj točk, spomladi predvsem tiste dveh zaporednih gostovanj na Goričkem.

Ekipa ima drugega in tretjega najboljšega strelca lige. Z 19 goli se je izkazal vezist Patrik Raduha in bil tako daleč najbolj strelsko uspešen vezist v ligi, z dvema manj mu na 3.mestu sledi naš napadalec David Vinkovič. Ekipa je v Fair Play razvrstitvi zasedla 3.mesto.

Torej sezona je za nami. Sedaj je čas za regeneracijo, tudi za tiste poškodovane igralce. Čas za nove cilje in lov na nove uspehe. V prihodnji sezoni sledi prehodna 3.SNL-vzhod z 10 klubi in trikrožnim sistemom. Napetih tekem tako ne bo manjkalo, zato bodo dobre poletne priprave nujna podlaga za čim boljše jesenske rezultate.

Za zdaj pa HVALA VSEM, ki ste našo ekipo vzpodbujali in ji pomagali do končnega 2.mesta!

D.Č.