OBČINA ODRANCI

TOČKA V MUČNI TEKMI PROTI RADGONI

Borih 50 gledalcev je pospremilo obračun 3.kroga 3.SNL-V v G.Radgoni, kjer je gostovala naša ekipa in kot zadnje moštvo v ligi oddala prve prvenstvene točke. No… zadovoljiti se je morala z eno, čeprav je bila slednja grenkega priokusa. Četa trenerja Cifra večino tekme preprosto ni našla recepta, kako prebiti žilav obrambni steber domačinov. Ko ji je naposled uspelo, pa si je na nasprotni strani privoščila napako, ki jo je stala nove zmage.

Sicer je naša ekipa dominirala skozi vse srečanje in bi lahko tekmo odločila bistveno prej. V 12.minuti je po kotu z leve strani z glavo meril kapetan Jerebic mimo gola. V 22.minuti je Kalamar poslal predložek z desne strani, žoga je bila odbita do Casarja na rob kazenskega prostora, strel slednjega pa je črte izbil Jan Klobasa. V 30.minuti je prodor in preigravanje Čuka zaustavil vratar Topić, dve minuti pozneje pa je Bračič nastreljal blok naše ekipe. Prvi polčas se je končal ob dominaciji naše ekipe v igri, a brez golov.

Nadaljevanje obračuna ponudi podrobno sliko na razmočeni radgonski zelenici. V 60.minuti je podajo s kota poslal Pihler, z glavo pa spet meril Jerebic, a domačini vnovič posredujejo na golovi črti. V 64.minuti je Legen prodrl po levi strani in asistiral pred gol domačih, kjer je Suhač žogo pospravil v mrežo, a je veselje naši ekipi preprečil sodnik Janžekovič, ki je signaliziral prepovedan položaj. V 73.minuti je naša ekipa odigrala hiter protinapad, katerega je s strelom zaključil Legen, a nastreljal blok domače obrambe.

0:1 Vinkovič (80.minuta)

Deset minut do konca rednega dela je naša ekipa po vztrajnih naporih vendarle zadela. Akcija je potekala kakih 30m od vrat domačih. Kalamar je poslal žogo v prazen prostor, a se je okroglo usnje ustavilo v mlaki vode, točno pred nogama Vinkoviča. Slednji ni okleval in s strelom pod prečnik matiral vratarja Topića za vodstvo z 0:1.

1:1 Divjak (85.minuta)

Nato so se naši fantje bolj osredotočili na ohranjanje rezultata. A je ta poteza kmalu terjala davek. V 85.minuti je Pihler poslal žogo proti sredini terena, a je podajo prestregel Divjak in jo v boju s Suhačem in Jerebicom vendarle nekako uspel spraviti za hrbet Prše in rezultat poravnati.

Toda do zadnjega sodnikovega žvižga naša ekipa ni uspela še drugič zatresti domače mreže in se bila prisiljena zadovoljiti s točko. Čas za popravni izpit prihaja že v nedeljo, ko v ŠRC v goste prihaja trenutno “vroči” Veržej.

# MI SMO ODRANCI

D.Č.