OBČINA ODRANCI

Popravni izpit uspel!!! Prve točke v novi sezoni osvojene proti Kety Emmi Bistrici!

Za nami je drugo dejanje letošnje reorganizirane 3.SNL-vzhod, katerega smo se v taboru naše ekipe, malce bali, ali bolje rečeno, ekipa je v tekmo šla z zvrhano mero previdnosti. Uvodni poraz proti Veržeju se pač ni smel ponoviti, pa čeprav je nasproti naši ekipi v sobotnem vročem popoldnevu stala ekipa Kety Emmi Bistrice, ki je v prvem krogu gladko opravila z Radgono. Trener Cifer je tokrat malce prerešetal začetnih 11. Šinkeca je tako v prvi enajsterici zamenjal domačin Patrik Horvat, na položaj štoperja pa se je preselil Hartman. Tekmo je v vročem in soparnem sobotnem popoldnevu pospremilo okrog 150 ljubiteljev nogometa, naposled se je veselila domača publika, zmaga s 3:0 je bila več kot upravičena.

1:0 Čuk (6.minuta)

Naša ekipa je že od prve minute narekovala ofenzivo v kazenski prostor gostov. Po uvodnih poskusih “tipanja” nasprotnika, pa je 6.minuta prinesla rezultatsko spremembo. Po podaji v prazen prostor je po desni strani pobegnil Patrik Horvat in poslal predložek pred vrata Dabanoviča. Na 1.vratnici se je najbolje znašel Čuk in žogo potisnil v mrežo za vodstvo naše ekipe z 1:0.

2:0 Meznarič (32.minuta)

Naša ekipa je bila sicer še naprej dominantna na terenu, pri gostih je manjkal predvsem korak do realizacije svojih napadov. V 32.minuti je naša ekipa izvedla kot z desne strani. V kazenskem prostoru Bistričanov je bil z glavo najvišji Patrik Horvat, Dabanovič je strel nekako ubranil, a ni mogel preprečiti odbitka, katerega je v mrežo pospravil Meznarič in naši ekipi priigral varno prednost pred odhodom na odmor.

Gostje so sicer resneje zapretili sredi 42.minute, a je strel Polegeka z desne strani ubranil vratar Šaruga.

V uvodnih minutah nadaljevanja so naši fantje sicer malce popustili v napadu, a si sredi 67.minute spet priigrali lepo situacijo za povišanje vodstva. Čuk je prodor po sredini kronal s strelom, a je bil na mestu Dabanovič.

3:0 Čuk (76.minuta)

14 minut pred iztekom rednega dela pa je lepo situacijo Čuku pripravil Vinkovič, ki je vstopil s klopi. Sredi 76.minute je Vinkovič domiselno, čez obrambo gostov lepo našel prostega Čuka, ki je stekel za žogo, z lob udarcem premagal Dabanoviča in Bistričani so morali še tretjič po žogo v svojo mrežo.

Vinkovič je sredi 81.minute zapretil še z desne strani, Dabanovič je imel spet nekaj dela. Tri minute pozneje pa je izkušeni Sreš s predložkom lepo našel Vinkoviča, a je slednji z glavo strel čisto malo odmeril mimo vrat. 

Zmaga je bila na koncu zagotovljena, tri točke pod streho. Naša ekipa je prvi obračun pred domačimi gledalci v novi sezoni kronala s preudarno in premišljeno igro, ki je bolj kot vsi drugi elementi močno vplivala na prve točke v novi sezoni. Ekipo sedaj čakata dve zaporedni gostovanji. To soboto najprej v Radgoni, nato v nedeljo 15.09. še na celjskem Olimpu proti Šampionu.

#MiSmoOdranci

D.Č.