OBČINA ODRANCI

Po loteriji enajstmetrovk zmaga v pokalnem polfinalu proti Polani!

Članska ekipa je v pripravah na novo tekmovalno sezono zadnjo soboto odigrala eno pomembnejših tekem v trenutnih “pokoronskih” razmerah. V polfinalu pokala MNZ Lendava za prejšnjo tekmovalno sezono je naša ekipa gostovala pri ekipi Polane in se z domačini udarila za vstopnico za pokal Slovenije za naslednjo sezono. Organizator, NK Polana, je od NIJZ uspel pridobiti tudi ustrezno dovoljenje, ki je omogočilo ogled tekme 120 gledalcem, ki so imeli kaj videti, predvsem v 1.polčasu. Naša ekipa je sicer polfinalni obračun odigrala nekoliko oslabljena, saj so zaradi dopustov manjkali Suhač, Copot in Emruli.

Naša ekipa je v tekmo krenila sila odločno in že sredi 2.minute uspela povesti. Po dolgi podaji je domači obrambi na desni strani pobegnil Marcel Horvat in s predložkom odlično našel prostega Ciglariča. Slednji je v prvo sicer nastreljal še v prejšnji sezono št.1 v naših vratih Gašperja Šarugo (sedaj člana Polane op.p.), odbitek pa je vseeno pospravil v mrežo za hitro vodstvo naših. Domači odgovor je bil sorazmerno hiter. V 10.minuti je namreč s 25m udaril Horvat Kapun in s strelom na oddaljenejšo vratnico matiral Farkaša za poravnavo rezultata. Naša ekipa je bila na drugi strani še naprej precej nevarna, a tudi domačini so redno prihajali pred vrata Farkaša. Vmes je Marcel Horvat močno udaril s 25m, Šaruga je žogo s skrajnimi močmi preusmeril v prečnik. V 22.minuti si je Farkaš privoščil veliko napako pred svojim golom, kjer je poskušal preigravati Žalika po vrnjeni žogi Patrika Horvata. Dribling Farkaša se je izjalovil, Žalik pa je žogo poslal v prazno mrežo in Polano povedel v vodstvo z 2:1. Ampak že minuto zatem se je spet tresla mreža Polane. Podaja z kota z leve strani je letela na oddaljenejšo vratnico, kjer se je v gneči najbolje znašel Žerdin in z levico poskrbel za izenačenje na 2:2. Kljub atraktivni igri tudi v nadaljevanju prvega polčasa se mreži več nista tresli.

V nadaljevanju se je igra vendarle nekoliko umirila, k čemur je izdatno pripomogla vročina. Oba trenerja sta opravila tudi po nekaj menjav. V nadaljevanju velja na strani naše ekipe omeniti dve situaciji in sicer poskus Ciglariča z glavo, katerega je Šaruga ubranil in čisto ob koncu poskus Sreša po kombinaciji s Tompo, ki je krenil čisto malo mimo domačega gola. O zmagovalcu in potniku v finale pokala in hkrati pokal Slovenije za novo sezono so tako odločali streli z bele točke. Pri naši ekipi so iz 11m v polno merili vsi strelci (Tompa, Vok, Sreš, Žerdin in Ciglarič), medtem, ko je pri Polani mimo vrat udaril Klujber. S tem si je naša ekipa priigrala igranje v finalu pokala MNZ Lendava, ki vnovič v Veliki Polani sledi že to soboto 08.08.2020 in hkrati v 1.krogu pokala Slovenije za novo sezono.

Zapisnik o tekmi: TUKAJ