OBČINA ODRANCI

NAPOVEDNIK: Za uvod v novo sezono na gostovanje v Dolgo vas!

S tekmami 1.kroga bo ta konec tedna naposled štartala tudi nova sezona Pomurske nogometne lige. Še preden bo žoga krenila s sredine nogometnih zelenic, pa je jasno, da je pred nami nova sezona, ki utegne zaradi še vedno veljavnih omejitev in odlokov v zvezi s Covid-19 spet biti sila specifična. Drugo dejstvo pa je tudi to, da bo sezona sproti pokazala, kakšne posledice pri ekipah je pustila dolga prisilna pavza zaradi omejitev v zvezi z virusom. Ekipe, na čelu z našo, so opravile s pripravami na novo sezono, za ekipami je tudi spekter prijateljskih obračunov, ki pa težko dajejo odgovore v kakšnih stanjih so moštva po tej dolgi pavzi. Naša ekipa je odigrala 7 prijateljskih tekem in pri tem premagala Čardo, Rakičan, mladince Veržeja, Turnišče, Središče ob Dravi in naposled tudi tretjeligaša Videm pri Ptuju, ter edino pripravljalno tekmo izgubila proti Hungarikum Olimpiji.

SESTAVA LIGE PRED NOVO SEZONO:

V novo sezono Pomurske nogometne lige po po odpovedi sodelovanja s strani Goričanke in Serdice krenilo 16 klubov, ki bodo najprej odigrale tekme vsak proti vsakemu, torej 15 krogov (ob dejstvu, da se bo jeseni igralo 12 krogov, 3 pa spomladi). Nato se bo liga razdelila v t.i. “play-off”, kjer bo za prvaka tekmovali po 15 krogih najbolje uvrščenih 8 klubov in t.i. “play-out”, kjer se bo za izpad/obstanek borilo 8 klubov od mest 8 do 16. Sestava lige bo razen Serdice in Goričanke enaka lanski sestavi iz prekinjene sezone 2020/21.

KADROVSKE SPREMEMBE V NAŠI EKIPI:

Pred novo sezono se je vodstvo kluba za podaljšanje sodelovanja v novi sezoni uspelo dogovoriti s celotnim “okostjem” ekipe. Ekipo so sicer zapustili Anej Meznarič, ki se seli v Bad Radkersburg v sosednjo Avstrijo. Ekipo so zapustili tudi Vito Kavaš in Kristjan Horvat, ki bosta igrala v sosednji Bistrici, Denis Horvat pa se seli v sosednje Črenšovce, znotraj prekinjene zadnje sezone je klub zapustil tudi vratar Bojan Cigut, ki je odšel v Turnišče. Vrzel se je “pokrpala” z nekaterimi novimi močmi. Novi imeni med vratnicama sta Niko Serec, ki je do sedaj čuval mrežo Beltincev v 2.SNL in Tim Christopher Farkaš, ki je bil do sedaj registriran v Dolini. Novinec je tudi napadalec Szabolcs Andrejek, ki je do sedaj nastopal na Madžarskem pri Gornjem Seniku, še prej pa uspešno v dresu Grada in Tromejnika. Nova moč sta tudi bočna igralca Anže Legen, ki je do sedaj nastopal za Gančane in Sandi Sukič, ki je nazadnje igral v dresu Tromejnika, še prej pa pri mladincih Mure. Ostali del ekipe še naprej ostaja enak, nad ekipo bo s klopi še naprej bdel trener Franc Cifer.

O NASPROTIKU Hungarikum Olimpiji:

Hungarikum Olimpije, kamor bo naša ekipa krenila na prvo gostovanje v novi sezoni, sedaj ni potrebno več posebej predstavljati. Ekipi sta se pomerili že na turnirju za pokal občine Odranci julija letos, kjer pa je presenetljivo krajšo potegnila naša ekipa in se naposled po porazu borila za 3.mesto na turnirju, v prejšnji sezoni je na edini medsebojni prvenstveni tekmi slavila naša ekipa. Nasprotnik ima širok in povsem prenovljen kader, na klopi pa sedi Aleš Zver, dolgoletni trener naše mladinske ekipe in pomočnik glavnega trenerja članske ekipe.

Po pa gostovanje v Dolgi vasi prvo izmed dveh zaporednih v samem začetku prvenstva. Naša ekipa bo tudi v 2.krogu gostovala, takrat v Križevcih na Goričkem, prva domača tekma jo čaka šele v 3.krogu, ko k nam prihajajo Gančani, nato pa sledi “trojček” močnih tekem proti Polani, Veržeju in Gradu.

Zato Vas to soboto, 14.08.2021 ob 17.00 uri vabimo na gostovanje v Dolgo vas. Ob ogledu tekme bo potrebno upoštevati vse omejitve s strani državnih organov in NIJZ v zvezi s Covid-19.