OBČINA ODRANCI

Uvodna zmaga v Dolgi vasi!

Na predpraznično soboto so na zelenice končno stopili tudi klubi v Pomurski nogometni ligi in pričeli z novo sezono. Neznank je bilo po dolgotrajnem prisilnem počitku kar nekaj. Naša ekipa je za sam uvod gostovala in to v Dolgi vasi, kjer se je pomerila z domačo ekipo Hungarikum Olimpije, katero s klopi vodi Aleš Zver, dolgoletni trener naše mladinske ekipe, s katero je odigrala že prijateljski obračun na turnirju za pokal občine Odranci. Takrat so bili boljši Dolgovaščani, to soboto pa je uvodni komplet treh točk vknjižila naša ekipa na obračunu uvodnega kroga, ki je bil glede vremena in vročine, ter sopare vse prej kot lahek, a si ga je kljub vsem dejstvom ogledalo okrog 110 ljubiteljev nogometa.

Oba nasprotnika sta v tekmo krenila precej previdno. Domačini so imeli v 4.minuti priložnost prek Požgai-a, ki je po prenosu igre z desne strani udaril mimo vrat vratarja Sereca, a je sodniška piščalka Mateja Čontale označila prepovedani položaj.

0:1 Denis Kociper (20.minuta)

Po začetnem otipavanju obeh nasprotnikov pa je 20.minuta prinesla rezultatsko spremembo v korist naše ekipe. Žerdin je asistiral z leve strani, prva podaja je bila neuspešna, druga pa je našla naslovnika, Denis Kociper je s strelom z 10m matiral vratarja Gonca za vodstvo naše ekipe z 0:1.

V 32.minuti je po povratni podaji Žerdin meril čez gol domače ekipe.

0:2 Kalamar (36.minuta)

9 minut pred odhodom na odmor pa je naša ekipa uspela vodstvo podvojiti. Predložek Žerdin iz kota je najbolje izkorstil Kalamar in z glavo še enkrat zatresel domačo mrežo in povišal vodstvo naših na 0:2.

V 43.minuti je po kotu Ciglariča Kalamar še enkrat meril z glavo, a tokrat mimo gola. Pri rezultatu 0:2 sta obe ekipi krenili na težko pričakovani odmor.

1:2 Požgai (47.minuta)

Toda nadaljevanje se za našo ekipo ni pričelo po njenih željah in ciljih. V 47.minuti je s 25m na krajšo vratnico udaril Požgai, žoga je pred Serecom odskočila in končala v mreži. Domačini so tako prišli do znižanja rezultata na 1:2.

V 52.minuti je Patrik Horvat, ki je tokrat vstopil s klopi, prejel lepo diagonalno podajo in se znašel z oči v oči z Goncem, a meril mimo vrat. P.Horvat je vnovič s strelom poskušal sredi 69.minute, Gönc je bil na mestu in nato še v 71.minuti po kotu Ciglariča, a takrat mimo vrat.

V 90.minuti je Žerdin po prostem strelu zatresel še prečnik domačega gola, a je pri tem šlo tudi za obrambo vratarja Gonca, ki je strel rahlo preusmeril v prečnik.

Zapravljena enajstmetrovka- Žerdin (91.minuta)

V sodnikovem podaljšku je bil Patrik Horvat zaustavljen s prekrškom v domačem kazenskem prostoru. Čontala je takoj pokazal na belo piko, Žerdin pa je močno udaril čez gol in obračun se je končal pri rezultatu 1:2 v korist naše ekipe. Zmaga bi lahko bila na koncu seveda višja, kot je bila naposled, saj je naša ekipa dominirala skozi večino obračuna. Ekipo čaka v 2.krogu še eno gostovanje, tokrat v nedeljo 22.08.2021 ob 17.00 v Križevcih v Prekmurju.